ЉАЈИЋ: СРБИ У ЕНКЛАВАМА ДА СЕ ПОНАШАЈУ КАО НЕКАДА РУГОВА

Gde bre da se infiltriraju?medj shiptare.......iznutra?ma daaaaaj....

Kad bi se ponasali normalno i kad ne bi terali inat svima, uz pritisak medjunarodnoj zajednici, Siptari bi morali da popuste. I bolje da se nalaze negde na margini vlasti, ali da se nalaze, nego da nemaju nikakva prava i da ni do groblja ne smeju da prosetaju.

@zplja

malo brkaš neke pojmove. Ako se Rugova borio da se odvoji od Srbije, Srbi na taj način treba da se bore da se vrate Srbiji.
Nije stvar u tome da li se priznaje nezavisno Kosovo ili ne, već činjenično stanje, a to je da je integritet države Srbije na tom delu teritorije ravan nuli.
Ako ja javno kažem da ne priznajem nezavisnost, mogu isto tako da kažem i ljudima da učine sve da im bude bolje, jer ja ne mogu da im pomognem ni na koji način.
A kad oni učine da im bude bolje i da poprave standard, onda će se polako i ostali vraćati. Nije vođenje rata samo pušku u ruke i udri, treba i diplomatijom uraditi nešto.

Ako su nas Amerikanci i zapadna Evrope "voleli" do pre 20 godina, a sad nas ne vole, treba sačekati da se neke stvari promene i da više država podrži nas, sigurno neće doveka gurati Šiptare.
Tako se vodi rat kad ne smeš oružjem da udariš.

Rasim je jedna ljiga,.........cuj ,on sad to govori,kad zna da to vise ne igra nikakvu ulogu,
glasali ,ne glasali,dodje mu na isto...........
ovim hoce samo da se uvuce,izigravajuci lojalnog gradjanina Srbije,
sto do sad nije imao konkretne predloge i mere.............sta je do sad cekao,
...........pa lakse je bilo vratiti 50 000 Srba ,nego 100 000

Ovaj Ljajic je veci Srbin od mnogih!

Covek kojeg kao politicara dosta gotivim,i jedini bez mrlja i afera,bar koliko ja znam!

Podrzavam njegove izjave i drago mi je ovo cuti to jest da ima "jos" realnih politicara u Srbiji ...... aliiii
brate svi politicari su isti ... njima je samo vazno da vladaju i uzivaju kao nekada plemici koje je bolio tuki za drzavu i koji su menjali "nacionalnosti" svakih nekoliko godina ..... nije ni Ljajic izuzetak, samo pogledajte Djukanovica, Draskovica, Nikolica, Vucenica, Jovanovica itd itd .... Dajte mu vremena da oseti pravu vlast ima da se kune u Srpstvo i da tvrdi kako potice direktno od Nemanjica hahahaha

БЕОГРАД – Министар рада и социјалне политике Расим Љајић изјавио је да би Срби и неалбанци у енклавама на Косову требало да се понашају као некадашњи вођа Албанаца Ибрахим Ругова према држави Србији током власти Слободана Милошевића.

„Албанци нису никада признавали државу Србију. Срби никада не треба да признају Косово, али треба да користе све што могу од међународних институција да ојачају свој положај”, рекао је Љајић на конференцији за новинаре на којој је представио своју нову страну, Социјалдемократску партију Србије.

Љајић је навео да то не важи за Србе на северу Косова који су у 10 пута бољем положају од оних у енклавама и додао да је потребно осмислити државну стратегију која неће бити иста за северно Косово и за енклаве.

„Ако Срби у енклавама кажу 'наш је интерес да учествујемо на изборима на Косову' да (председник Владе Косова Хашим) Тачи не би нашао пет Срба које ће истурити на изборе и дати им велики буџет и тиме правити фикцију од избора и фикцију од локалних самоуправа, немојте онда те људе називати издајницима”, рекао је Љајић.

Љајић је додао да се мора обезбетити одговарајући план повратка расељених Срба и неалбанаца на Косово.

„По свим анкетама, велика већина каже да би се вратила, али је бајка да ће се сви вратити, јер искуства говоре да је успех ако се после ратова врати 30 одсто људи. Хајде да вратимо тих 30 одсто, јер то није политичко питање и УНМИК, Кфор и Еулекс ће имати великих проблема да се томе супротставе”, рекао је Љајић.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v108224

Ето просто и једноставно,црно на бело,дипломатски.........

Diplomatija=vodjenje rata mirnim sredstvima(recima)

Podrzavam njegove izjave i drago mi je ovo cuti to jest da ima "jos" realnih politicara u Srbiji ...... aliiii
brate svi politicari su isti ... njima je samo vazno da vladaju i uzivaju kao nekada plemici koje je bolio tuki za drzavu i koji su menjali "nacionalnosti" svakih nekoliko godina ..... nije ni Ljajic izuzetak, samo pogledajte Djukanovica, Draskovica, Nikolica, Vucenica, Jovanovica itd itd .... Dajte mu vremena da oseti pravu vlast ima da se kune u Srpstvo i da tvrdi kako potice direktno od Nemanjica hahahaha

I da je Hashim Taci na njegovom mestu ne bi smeo da prica mnogo drugaciju pricu.

Ako se znalo da će na Kosmetu da se održe lokalni izbori šta je kočilo sprsku Vladu da u UN izdejstvuje potpunu kontrolu tih izbora i sprovođenje tih izbora pod paskom UN-a? To bi volela da mi neko objasni jer ovako stičem utisak da se Vladi zdravo ebe šta će dole da se izdogađa.

Zapravo,stekla si pravi dojam.:rtfm:

Back