Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Džerard:''Suarez mešavina Runija i Zidana, kao dinamit je!''

Legenda Liverpula, Stiven Džerard, uputio je puno phvala na račun Luisa Suareza, posle sjajnog starta na ''Enfildu'' i uporedio ga je sa Vejnom Runijem i Zinedinom Zidanom.

Suarez je iz Ajaksa u Liverpul stigao u januaru i imao je veliku ulogu u sjajnom završetku ne baš uspešne sezone za klub sa Mersisajda.

Džerard veruje da će on nastaviti da igra dobro.

''Luis je dinamit. Odigrao je magično do sada. Ako održi tu formu, mislim da imamo novu zvezdu. On je veoma direktan i ima veliku želju da uđe u šesnaesterac ispred defanzivca. Mora da je noćna mora čuvati ga'', ocenio je Džerard i dodao.

''Kada ne daje golove, onda ih pravi. Skoro je stigao, ne smemo mnogo da vršimo pritisak na njega, ali ako ovako nastavi, biće sjajno pojačanje. Kada je Endi Kerol fit, zajedno sa Suarezom bi bio idealan partner'', kaže on.

On se okrenuo i na borilački stav Urugvajca.

''Pogledajte Zidana i Runija, takvi su kakvi su. To je i Luis. On je borac i iako posedjue odličnu veštinu, on je veliki radnik. To ga izdvaja od drugih'', bio je komentar legende.

Posebno je pohvalio Dirka Kajta.

''Ponekad njegov rad prođe neprimećeno. Dirk i Luis su bili ključni na kraju prošle sezone, jer mnogo rade za ekipu. Njih dvojica ne daju defanzivcima ni sekund odmora. Kada ih vidite da tako jako rade na terenu, to daje primer svima. Bukvalno se branimo iz napada'', zaključio je Džerard.

Sportske.net

Spremanje u Liverpulu, Džo Kol u Bundesligi?

Hamburger je navodno veoma zainteresovan za usluge bivšeg fudbalera londonskih plavaca, Džoa Kola, a razlog ovakve inicijative mediji vide u činjenici da je bivši direktor Čelsija, Frenk Arnesen, sada zaposlen u klubu sa severa Nemačke.

Džo Kol (29) je stigao u Liverpul prošlog leta kao slobodan igrač, a plata mu iznosi oko 90 000 funti nedeljno.

Bivši engleski reprezentativac daleko je od one forme koja ga je krasila u Vest Hemu i Čelsiju, pa je veoma moguće da će se Liverpul odlučiti da ga proda ovog leta.

Britanski mediji prenose da je Hamburger spreman da kupi veznjaka "crvenih", ali je pitanje koliku bi platu mogli da mu ponude.

Sportske.net

Kralj Keni: “Naredne sezone moramo u Ligu Šampiona!”

Čovek čiji je dolazak preporodio Liverpul odveo je svoj tim na azijsku turneju. Dalgliš veruje da ima tim sposoban za velika dela i smatra da se više ne sme ponoviti neuspeh od prošle sezone kada Liverpul nije uspeo da se izbori za mesto u Ligi Šampiona.

Trener Liverpul, Keni Dalgliš, poveo je svoje igrače na turneju po Aziji, gde će se spremati za nove izazove koje će doneti naredna sezone u premijer Ligi.

118988426ap023_liverpool_fc40362020110711111551.jpg

Turneja kreće iz Kine, atmosfera u timu je odlična, Keni govori o planovima za narednu sezonu.

“Prošle sezone nismo uspeli da se plasiramo u Ligu Šampiona i naredne godine moramo se postarati da to promenimo. Ne sme nam to postati navika u budućnosti, Liverpulu je mesto u Ligi Šampiona!”

“U ovom timu ima puno izvanrednih fudbalera koji vredno treniraju i siguran sam da su spremni za naredne izazove.” rekao je Dalgliš.

Prvi “izazov” biće meč protiv lokalne kineske ekipeGusndžong Sanrej Kejv koji će treneru Dalglišu pružiti šansu da na delu vidi svoja najnovija pojačanja, Čarlija Adama i Džordana Hendersona.

kenny_40363020110711111811.jpg

Iako pojačava sredinu terena, Keni uverava da to nikako neće ugroziti poziciju klegendarnog kapitena Stivena Džerarda koji je ostao u Engleskoj kako bi okončao oporavak od operacije prepona.

“Stiven je fantastičan. Imao je tu operaciju i dobro se oporavlja. Biće spreman za početak nove sezone.”

“Time što nije krenuo na turneju sa ostatkom ekipe, sebi je povećao šanse da se na vreme vrati na teren.” ističe Keni.

Dolazak Liverpula u Kinu je burno propraćen od strane navijača u toj zemlji. Na stotine navijača okupilo se na lokalnom aerodromu kako bi pozdravilo ekipu i slikalo se sa svojim ljubimcima.

Sportske.net

Akvilani u Firenci menja Montoliva?

Alberto Akvilani možda ipak završi u Seriji A, pošto je zainteresovanost za njegove usluge između ostalih, pokazala Fiorentina.

Plejmejker Liverpula se nije najbolje snašao u Engleskoj i prošle sezone je bio na pozajmici u Juventusu. torinski klub je odustao da ga dovede ''za stalno'', zbog želja Antonija Kontea, a u trci su trenutno Inter, Roma i Milan.

Sada je i tim iz Firence na tragu vezisti i čeka se da oni izađu sa zvaničnom ponudom.

Akvilani je procenjen na 12 miliona evra, ali ta suma će verovatno biti manja.

Postoji mogućnost da on na ''Artemio Franki'' stigne kao pozajmljen igrač, a sve u cilju da se nadomesti odlazak Rikarda Montoliva, koji pregovara sa nekoliko klubova.

Sportske.net

Agent: Jovanović 99 odsto prelazi u Anderleht!

Reprezentativcu Srbije i fudbaleru Liverpula Milanu Jovanoviću vratio se osmeh na lice kada je uvideo da njegove kvalitete ceni veliki broj evropskih klubova.

Posle neuspešne sezone na Enfildu, Jovanović je postao jedna od meta belgijskog Anderlehta ali i šampiona Francuske Lila.

"Moja žena obožava Brisel i nagovara me da se vratimo u Belgiju, a i jedino odande imamo ponudu. I dalje sam pod utiskom susreta sa čelnicima Anderlehta u Kataru. Dirnuo me je način na koji me u Belgiji i danas tretiraju. Zbog toga tu zemlju smatram drugom u životu", rekao je srpski igrač za Foot Magazine.

Njegov agent je dodao i da je praktično sve gotovo.

"Transfer Jovanovića u Anderleht je 99 odsto završen", rekao je on.

Srpski internacionalac je dodao i da je Lil lepa opcija za nastavak karijere.

"To je dobar klub koji igra u vrhu francuskog fudbala i igraće u prvoj fazi Lige šampiona. Interesantni su mi. Za sada ću sve opcije da saslušam", istakao je Jovanović.

Blic

Adam nosio Liverpul do pobede

Liverpul je uspešno započeo turneju a menadžera Kenija Dalgliša može da raduje zalaganje i onih koji su započeli meč, ali i rezervi.

Golovima Poulsena i N'Goga "crveni" su brzo poveli sa 2:0 a prednost je smanjio Rikardo u 45. minutu.

U drugom poluvremenu je na 3:1 povisio mladi Konor Koudi (72) dok je četvrti gol bio delo Endija Kerola (85).

Lin i Hongbo uneli su golovima neizvesnost u meč ali je bilo isuviše kasno za remi.

Dalgliš je na poluvremenu u igru uveo Kerola, Kujta, Akvilanija kao i Čarlija Adama.

Bivši igrač Blekpula bio je po oceni izveštača najbolji igrač Liverpula. U želji da se dokaže na debiju, Adam je "leteo" po terenu oduševljavajući Dalgliša i navijače.

"Veoma sam zadovoljan Koudijem i Adamom. Iako smo postigli četiri gola, daleko smo od željene forme. Dobro je da niko nije povređen", rekao je Dalgliš.

Blic

:eek: Barbika dala gol :eek::eek::eek::eek: odoh da gledam u sunce :cool::cool::cool:

Paul Konchesky novi član Leicestera

Iz Leicester Cityja objavili su vijest da su doveli još jedno pojačanje ovog ljeta, a njegovo ime je Paul Konchesky, sada već bivši nogometaš Liverpoola...

Konchesky je potpisao ugovor s engleskim drugoligašem (Championship) na tri godine, dok cijena koja je plaćena Liverpoolu ostaje tajna. Konchesky je peto ovoljetno pojačanje Leicestera, a prije njega potpisali su Danns, Nugent, Schmeichel i Mills.

- Paul je bio standardni član Premier lige što za nas predstavlja veliko pojačanje. On je sam izrazio želju za dolaskom u Leicester što nam je iznimno drago da igrači takve kvalitete prepoznaju ono što ovdje stvaramo za budućnost – rekao je menadžer Leicestera Sven-Goran Eriksson.

Konchesky je proveo u Liverpoolu samo jednu sezonu odnosno polovicu, jer je u siječnju posuđen Nottingham Forestu. Prije Liverpoola Konchesky je igrao za Fulham s kojim stigao do finala Europa lige u kojem je poražen od Atletico Madrida.

Englez je već otprije upoznat s radom švedskog stratega, jer mu upravo on omogućio premijerni nastup za reprezentaciju Engleske 2003. godine. Konchesky će se pridružiti Leicesteru u Švedskoj gdje Erikssonova momčad trenira i igra pripremne utakmice.

Nogometni magazin

''Lane'' se vraća u ''obećanu zemlju''?

Srpski internacionalac možda se vrati u zemlju gde je stekao afirmaciju, ali u redove najvećeg rivala nekadašnjeg kluba. I Francuska opcija?

Popularni ''Lane'' nije se snašao na ''Enfildu'' od kako je 2010. godine stigao u taj klub kao slobodan igrač. Počeo je samo pet utakmica u Premijerligi.

Kaže da bi mu bilo lepo u glavnom gradu Belgije.

''Moja žena obožava Brisel i tera me da se vratim u Belgiju, pošto jedinu ponudu imam iz te zemlje. Još sam pod utiscima sastanka sa Anderlehtom u Kataru. Kolika pažnja mi je data od strane belgijske javnosti, to me tera da mislim da je Belgija moja druga zemlja!'', rekao je Jovanović.

Kao moguća destinacija pominje se i Lil.

''Lil je kao Anderleht, dobra opcija za mene. To je dobar klub, koji je u vrhu francuskog fudbala i igraće u Ligi šampiona. To je veoma zanimljivo. Za sada, gledam sve mogućnosti'', kaže srpski fudbaler.

Sportske.net

Poslednja izmena:
Liverpul uzima Dauninga

''Redsi'' se dogovorili sa Aston Vilom oko cene. Dalgliš hoće da u ekipu vrati što više Engleza. Potrošio na pojačanja već 40 miliona evra u ovom prelaznom roku.

Liverpul se složio da na račun Aston Vile uplati 20 miliona funti za transfer krilnog fudbalera Stjuarta Dauninga!

Poslednju ponudu, klub sa ''Enfilda'' je uputio nešto ranije i iznosila je 15 miliona, ali je odbijena, tako da su podigli sumu za još 5.

Vila dobro zarađuje u ovom prelaznom roku, pošto je ranije iz kluba za 18 miliona funti otišao Ešli Jang u Mančester Junajted.

Menadžer Liverpula, Keni Dalgliš, želi da ima u ekipi što veći engleski kontigent fudbalera, pošto je u klub zimus došao Endi Kerol, a nedavno Džordan Henderson.

Transfer Dauninga je potvrđen nazvaničnom sajtu Vile, a ostaje da se još samo igrač dogovori sa čuvenim klubom.

Do sada su ''redsi'' potrošili 40 miliona funti.

Sportske.net

Iguain na meti "crvenih"?

Liverpul bi mogao da uputi ponudu za Gonsala Iguaina, koji bi bio "zlatno pojačanje" ovoga leta.

Gonsalo Iguain mogao bi da bude "bomba" prelaznog roka kada je Liverpul u pitanju, prenosi britanski portal "Futibunker".

Liverpul je navodno spreman da ponudi "Pipiti" tri miliona godišnje, u cilju da se "crveni" što bolje spreme za novu sezonu u Premijer ligi, jer neće igrati u Ligi Šampiona naredne sezone.

U Liverpulu veruju da Iguainov status u Real Madridu može da utiče na njegovu odluku da napusti klub.

Murinjo ne može da garantuje Argentincu mesto u startnoj postavi kraljevskog kluba.

Sportske.net

37,800 watch LFC train
110714-032-liverpool_asia_tour_d4.jpg

37,800 fans descended upon the Bukit Jalil National Stadium in Kuala Lumpur for Liverpool's first ever training session on Malaysian soil. The team didn't arrive into the country until six o'clock this morning but despite the travelling, the lack of sleep and the heat inside the stadium, they still managed to put on a great two-hour show for the local fans.
110714-064-liverpool_asia_tour_d4.jpg

With Liverpool FC mania in Malaysia now in full swing, tonight's session was the perfect appetiser for the main event on Saturday night when the Reds will take on a Malaysian XI in front of an expected 80,000 fans.

Zvanicni sajt

Liverpul - stižu Dauning i Doni, odlaze Kol i ''Lane''

Dojučerašnji čuvar mreže Rome, Aleksander Doni, postaće novi član Liveprula, pošto se složio oko plate koju će zarađivati na Mersisajdu.

Finansijski detalji ugovora i transfera 31-godišnjeg golmana nisu objavljeni.

''Sve je proteklo dobro sa Liverpulom. Transfer će biti gotov sutra i Doni će na raspolaganju Keniju Dalglišu biti od nedelje'', rekao je Donijev agent.

Aston Vila i Liverpul su juče postigli dogovor oko Stjuarta Dauninga i cene od 20 miliona. Saigrači su srećni, što je jedan takav igrač stigao kod njih, posebno Dirk Kajt.

''Ako sve bude u redu na medicinskim pregledima, on će biti sjajno pojačanje. Sjajno je odigrao za Vilu prošle sezone i verujem da je bio njihov najbolji igrač. Odlično je krilo i može puno da nam znači'', rekao je Kajt.

Džo Kol ne želi po svaku cenu da napusti ''Enfild'', sada je Aston Vila zainteresovana i pregovori sa njim su u toku. Ipak, on neće biti deo Dauningovog transfera. Keni Dalgliš ne računa mnogo na njega, pošto dovodi igrače na krilima.

Milan Jovanović je juče nagovestio da bi mogao da ode u Belgiju, tačnije Anderleht, ali zvanično još se ništa nije desilo.

Sportske.net

I Liverpul se žali na Siti

Sve više onih kojima se ne sviđa poslovanje ''građana'' i nedavno potpisan sponzorski ugovor. Ponovo se poziva na kršenje finansijskog fer-pleja.
ian-ayre-liverpool-ceo40703020110716104736.jpg

Jedan od direktora Liverpula, Jan Ajr, pridružio se Arsenu Vengeru u pitanju legalnosti rekordnog sponzorstva Mančester Sitija sa ''Itihadom''.

Pravila nalažu da sponzori i vlasnici klubova ne mogu nikako da budu povezani

Tako je u pitanje doveden kredibilitet pravila koja je donela UEFA. Sada se ta organizacija poziva da reaguje.

''Kada sam govorio o finansijskom fer-pleju, neki ljudi iz UEFA su poručili da će preduzeti opsežnu istragu oko tog sponzorstva. Da li su Šeik Mansur i Itihad povezani? Ako jesu, treba sprovesti pravila i zakone'', rekao je Ajr.

Smeta mu promena stadiona ''Istlends''.

''Nije se desilo u Evropi da klub preimenuje stadion i promeni njegovu pravu vrednost. To je bio Stadion Grada Mančestera - Istlends u poslednjih devet godina i sada će se zvati drugačije samo što je neko dodelio ogromna sredstva. To nikad nije urađeno. Nema pravila da ne možete da promenite ime stadiona. Majk Ešli je to probao da uradi sa Njukaslom, ali stadion nikad nije nazvan Sportski direktor - Sent Džejms Park'', objašnjava Ajr.

Sportske.net

Dauning:''Liverpul jedino mesto gde sam hteo da dođem!''

Engleski internacionalac prošao medicinske preglede na ''Enfildu'' i tako zvanično postao član legendarnog kluba. Želi uspehe i presrećan što je na Mersisajdu.
stewart_downing_0640715020110716125246.jpg

Liverpul je dobio novo pojačanje koje će ''ordinirati'' po boku, jer je Stjuart Dauning i zvanično potpisao ugovor!

On je u klub stigao iz Astone Vile za 20 miliona funti, ima 26 godina i odigrao je 27 mečeva za reprezentaciju Engleske.

''Prošlo je dosta vremena od kada sam trebalo da dođem, čekao sam par nedelja, ali sam prezadovoljan što sam konačno ovde. Sa ovakvom tradicijom, menadžerom i navijačima, Liverpul je jedino mesto gde sam hteo da dođem'', rekao je na predstavljanju sjajni krilni fudbaler i dodao.

''Moj cilj je da budem u ekipi, da igram dobro i da vratim menadžeru, jer je on povukao konce da ja dođem ovde. Nadam se da ću mu vratiti'', rekao je Dauning.

Uz njega, u klub je stigao i golman Aleksander Doni iz Rome.

Sportske.net

I Liverpul se žali na Siti

Sve više onih kojima se ne sviđa poslovanje ''građana'' i nedavno potpisan sponzorski ugovor. Ponovo se poziva na kršenje finansijskog fer-pleja.
ian-ayre-liverpool-ceo40703020110716104736.jpg

Jedan od direktora Liverpula, Jan Ajr, pridružio se Arsenu Vengeru u pitanju legalnosti rekordnog sponzorstva Mančester Sitija sa ''Itihadom''.

Pravila nalažu da sponzori i vlasnici klubova ne mogu nikako da budu povezani

Tako je u pitanje doveden kredibilitet pravila koja je donela UEFA. Sada se ta organizacija poziva da reaguje.

''Kada sam govorio o finansijskom fer-pleju, neki ljudi iz UEFA su poručili da će preduzeti opsežnu istragu oko tog sponzorstva. Da li su Šeik Mansur i Itihad povezani? Ako jesu, treba sprovesti pravila i zakone'', rekao je Ajr.

Smeta mu promena stadiona ''Istlends''.

''Nije se desilo u Evropi da klub preimenuje stadion i promeni njegovu pravu vrednost. To je bio Stadion Grada Mančestera - Istlends u poslednjih devet godina i sada će se zvati drugačije samo što je neko dodelio ogromna sredstva. To nikad nije urađeno. Nema pravila da ne možete da promenite ime stadiona. Majk Ešli je to probao da uradi sa Njukaslom, ali stadion nikad nije nazvan Sportski direktor - Sent Džejms Park'', objašnjava Ajr.

Sportske.net

edu vnago
bolje da obrate paznju na to da gurnu jos dva-tri klinca iz omladinskog pogona u vatru ove godine

Karager:''Sa Kenijem se vratila bolja vremena''

Iskusni defanzivac kaže da svi na ''Enfildu'' ponovo rade sa osmehom na licu. Apetiti ekipe sve veći i veći, potreban dobar početak u ligi.
jamie-carragher140822020110718102330.jpg

Džejmi Karager ne sumnja da su konačno stigla ''lepša vremena'' u Liverpul, onog trenutka kada je Keni Dalgliš preuzeo užareno kormilo.

''Keni je imao glavni uticaj za bolja izdanja kada je stigao i kad nam rezultati nisu išli na ruku. Od tada, on i Stiv Klark rade sjajan posao i nadam se da ćemo to preneti na narednu sezonu. Sjajno je raditi sa Kenijem, jer je on legenda luba, ne samo kao igrač, već i kao menadžer. On je neko ko uvek gleda napred, što će videti i stranci'', rekao je Karager i dodao.

''Videćemo kako će krenuti sezona, ali imamo velika očekivanja. Mi smo kao i svaki drugi klub koji želi dobre rezultate. Početak sezone je period kada sve može da krene nizbrdo, ako ne zabeležite dobre rezultate. Moramo da se fokusiramo na prvi meč sa Sanderlendom i da budemo sigurni da ćemo uzeti tri boda. Standardi su nam porasli'', zaključio je on.

Sportske.net

Back