Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Robi Fauler: "Prodajte Suareza ako želi da ide!"

Legenda Kopa poručuje čelnicima njegovog kluba da puste Luisa Suareza ukoliko Urugvajac ima želju da napusti Enfild.
suarez78542020120307110349.jpg

Napadač Liverpula i ujedno jedan od najboljih igrča crvenih ove sezone suočio se sa brojnim izazovima u tekućoj sezoni u Premijer Ligi.

Brojni incidenti i optužbe na rasnoj osnovi stavili su Urugvajca pod budno oko uvek oštre engleske javnosti.

Negativna atmosfera koja ga okružuje mogla bi da bude presudna u tome da Luis Suarez na leto ode iz kluba, Urugvajca spremno čeka Pari Sen Žermen.

Legenda kluba, Robi Fauler, smatra da bi čelnici Liverpula trebalo da puste Urugvajca ukoliko zaista želi da ode.

„Ne znam kakva je trenutna situacija oko Suareza, ali znam šta je najbolje učiniti. Ukoliko igrač više ne želi da bude u klubu, najbolje rešenje je pustiti ga da ode.“ poručuje Fauler.

Sportske.net

Džerard: ''Hvala saigračima, posebno Suarezu''

Kapiten Liverpula posle ubedljive pobede nad Evertonom podelio zasluge za tri postignuta gola sa svojim saigračima.
velika72528020111230230712.jpg

U svom 400. nastupu u Premijer ligi, Stiven Džerard je pružio blistavu partiju i sa tri gola doneo ubedljiv trijumf nad lokalnim rivalom Evertonom.

Ipak, posle meča nije želeo da sebe ističe u prvi plan.

''Uvek je sjajan osećaj pobediti Everton, a posebno kada uz to postignete i tri gola. Ipak, velike zasluge za to idu mojim saigračima, posebno Luisu Suarezu, koji mi je kao na 'tacni' namestio dva gola'', istakao je Džerard, izražavajući i nadu da je krizni period iza njegovog tima.

Sportske.net

Džerard postigao prvi het-trik na Enfildu u Mersisajd derbiju još od 1935

Posebno veče za Stivena Džerarda. Odigrao je svoj 400. meč za Liverpul u Premier Ligi, povećao konto golova protiv Evertona na 8, stigao do kvote od 91 gola za svoj klub, a koliko mu je sve to značilo, govori i činjenica da je lpotu poneo sa sobom kao uspomenu.
gera.jpg

Inače poslednji put kada je neki igrač u duelu Liverpula i Evertona postigao het-trik na Enfildu bilo je još 1935. kada je Liverpul slavio sa 6:0. Ian Raš je 1982. u pobedi nad Evertonom dao 4 gola, ali to je bilo na Gudisonu. Trener Keni Dalgliš je oduševljen partijom Džerarda, dok kapiten Liverpula posebno ističe Luisa Suareza koji je bio dvostruki asistent.

Čekaj,čekaj ja čestitam rođendan...zar nije 3.jun???
Doktore, doktore :cmok2:

"Liverpool F.C. was formed on the 15th of March 1892. It was at John Houlding's house in Anfield Road that he and his closest friends left from Everton FC, formed a new club. William.E.Barclay, a great football enthusiast, strongly suggested that they should go on with a new name: Liverpool."

"However, it was not until 3rd June that the name Liverpool Football Club and Athletic Grounds Ltd was formally recognised by the Board of Trade, and the club could start to make history."

Suarez: Siguran sam da me Liverpul neće prodati

Urugvajski fudbaler Luis Suarez rekao je da je uveren da ga Liverpul neće prodati zbog rasističkog skandala u kome je učestvovao prošle godine.
226608_suarez01-reuter-phil-noble_f.jpg

"Razgovarao sam s ljudima u klubu i oni znaju da želim da ostanem, da uživam i da sam srećan ovde. Niko iz kluba mi nije rekao da Liverpul želi da me proda ili da ću uopšte napustiti klub", rekao je Suarez.

Urugvajac je bio suspendovan na osam utakmica ove sezone jer je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Mančester junajteda Patrisa Evru.

"Želim da nastavim moj fudbalski život u Liverpulu. Imam još nekoliko godina do isteka ugovora i želim da nastavim da uživam ovde zajedno s mojom porodicom. Ja sam zaista srećan u Liverpulu", kazao je Suarez.

Suarez je prešao u Liverpul iz holandskog Ajaksa u januaru prošle godine za 27 miliona evra.

Blic

Bilbaov dvojac na Kenijevom radaru

Oduševljen onim što je španski klub pokazao u dvomeču protiv Mančester Junajteda, trener Liverpula planira kupovinu dva fudbalera Atletiko Bilbaa.

Evropski mediji javljaju danas da je Keni Dalgliš ozbiljno zainteresovan za dvojac Atletik Bilbaa koji je gledao u dvomeču protiv Junajteda.

U pitanju su Iker Miniain i Ćavi Martinez, dvojica mladića kojima se predviđa blistava budućnost i za koje se veruje da će dobiti svoje mesto u reprezentaciji koja na predstojećem Evropskom prvenstvu brani titulu prvaka.

Pomenuti dvojac je u okviru Lige Evrope skrenuo pažnju na sebe sjajnim izdanjem protiv Mančester Junajteda, a talentovani 19-godišnji Muniain se već naziva „španski Mesi“.

Iako je jako mlad, Muniain je do sada zabeležio preko 100 nastupa za baskijski tim, Keni bi voleo da na Enfild dovede talentovanog tinejdžera, ali i njegovog nešto starijeg saigrača, 23-godišnjeg Martineza.

Valjda se nada da će tako konačno uspeti da sruši Crvene Đavole kao što su pre nekoliko dana uradili Baskijci...

Sportske.net

Venčanje iz snova...

...mnoge devojke zamišljaju u bajkovitom pejzažu uz cvrkute ptica i zvuk orgulja. Ipak, ima i onih koji bi radije slušali navijačke pesme.

Naime, zaljubljeni par iz Singapura svoju ljubav, ali i ljubavp rema svom omiljenom klubu, poželeo je da spoji na nesvakidašnji način, te je venčanje u potpunosti organizovao u znaku Liverpula.
Dresovi, šalovi, lopte sve je bilo tu uz, naravno, neizostavnu pesmu „You'll never walk alone“.

Sportske.net

Muniain na meti Liverpula i Junajteda

Mladi fudbaler Atletik Bilbaa Iker Muniain je za samo dve nedelje postao jedan od najinteresantnijih igrača na evropskom tržištu.
iker-muniain-22.jpg

Španac je zablistao u dvomeču protiv Mančester Junajteda u osmini finala Lige Evrope i jedan je od najzaslužnijih za uspeh Baskijaca. Već se spekuliše gde bi mogao da nastavi karijeru, a engleski mediji ga vide u Premijer ligi. Prema njihovim saznanjima igrač Atletik Bilbaa je interesantan Liverpulu i Mančester Junajtedu.

Cena 19-godišnjeg Španca je procenjena na 10 miliona evra, a Muniainu ugovor sa Baskijcima ističe 2015.

Liverpul ušao u trku sa Interom za Islu

Maurisio Isla se nalazi na meti Intera, a sada je i Liverpul "bacio oko" na fudbalera Udinezea.
ZYZPFZYV-600.jpg

Engleski "TalkSPORT" prenosi da je Maurisio Isla, fudbaler Udinezea, jedan od najtraženijih igrača u Italiji.

Nedavno se pričalo da je Inter veoma zainteresovan za Čileanca, koji ima 24 godine, a sada je i Liverpul u igri.

"Isla je veoma interesantan igrač koji je igrao na vrhunskom nivou godinama u Seriji A. On je jedan od glavnih kandidata na našoj listi za predstojeći prelazni rok. Međutim još uvek nije bilo kontakata", rekao je Marko Branka, funkcioner Intera.

Keni Dalgliš je prema pisanju pomenutog lista odlučan u želji da dovede Islu u letnjem prelaznom roku i neće tako lako prepustiti talentovanog Čilenca "neroazurima".

Sportske.net

Liverpul nudi novi ugovor Suaresu

Izvršni direktor engleskog Liverpula Ian Ejr rekao je da klub planira da ponudi novi ugovor urugvajskom fudbaleru Luisu Suaresu.
4863365244f6c57066fc73412796349_orig.jpg

Suares je u januaru prošle godine došao na "Enfild" iz Ajaksa, a za njega se, prema pisanju engleskih medija, sada interesuje Pari Sen Žermen.

"On ima ugovor do 2016. i rekao je da želi da ostane. Verujem da ćemo uskoro ponovo razgovarati. Ko ne bi želeo Luisa Sauresa? On je fantastičan igrač, vole ga svi u ekipi. Luis je važan deo našeg tima i nadam se da će još dugo biti tako".

U dosadašnjem toku sezone Suares je za Liverpul odigrao 30 utakmica i postigao 11 golova. Ovu sezonu, međutim, obeležila je kazna od osam mečeva neigranja za Urugvajca, jer je na rasnoj osnovi vređao igrača Mančester junajteda Patrisa Evru.

B92

Back