Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kajt:''Liverpul će napasti Premijerligu!''

Dirk Kajt veruje da će se njegov Liverpul vratiti na mesto koje mu u engleskom fudbalu pripada, a to je sam vrh.

Kraj sezone ukazuje na velike promene na ''Enfildu'' od dolaska Kenija Dalgliša, a ''redsi'' su igrali sjajno.

Holandski napadač smatra da su kockice složene i da će ekipa krenuti u napad na 19-ti trofej u Premijerligi.

Kajt je potpisao novi ugovor i optimistično čeka novu sezonu.

''Produžio sam ugovor zato što verujem u ovaj klub. Vidim da imamo velike ambicije. Klub je ponovo na svom nivou. Osećam da sam u jednom od najboljih evropskih klubova. Fali nam samo da osvajamo trofeje i kupove. Pomoći ću u tome. Dobro sam kreno u drugom delu sezone, dao sam devet golova na deset utakmica, a za Holandiju od januara pet golova. Osećam se sjajno'', rekao je miljenik ''Kopa''.

Sportske.net

Akvilani napustio kamp Italijana zbog povrede glave

Fudbalski reprezentativac Italije Alberto Akvilani napustio je trening državnog tima zbog povrede glave.
148016_610x_f.jpg

Akvilani je u kvalifikacionoj utakmici za šampionat Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini protiv Estonije u Modeni (3:0) zadobio neugodnu povredu.

On je odmah prebačen u lokalnu bolnicu, ali je nakon detaljnih lekarskih pregleda pušten, pa se ponovo javio selektoru "azura" Ćezaru Prandeliju.

Trening u kampu blizu Firence pokazao je, međutim, da Akvilani nije spreman i da neće igrati u narednoj prijateljskoj utakmici protiv Irske u belgijskom gradu Liježu.

Selektor Prandeli nije još odlučio da li će pozvati pod zastavu nekog igrača sredine terena umesto Akvilanija, ali je za meč sa Ircima pozvao defanzivca Torina Anđela Ogbonu.

Blic

Iskreno treba da ga prodamo...

Poslednja izmena:
Poulsen: I want to be part of it

The Denmark midfielder believes the Reds head into 2011-12 with a greater sense of stability off the field as well as a unity in the dressing room nurtured by Dalglish and his coaching staff.

On a personal level, Poulsen is keen to build on the 21 appearances he made in his debut season on Merseyside having arrived from Juventus last August – and he is hopeful of ending the forthcoming campaign with a medal.

He told Liverpoolfc.tv: "It was a really long season. I came here in August and a lot of things happened during the season - we have got new owners and the manager has changed.

"The whole time the dressing room was really good during a season of a lot of changes. The atmosphere is always better when you're winning games, but that is normal in football.

"In the second half of the season we found ourselves as a team and I am looking forward to seeing how Liverpool play next season because I think a lot of things have gone on this year, so if we can have more of a stable season then it will be interesting to see which position we can finish in.

"I am sure Kenny is the right man to lead Liverpool to success in the future because in the short time he has been here, we have only gone one way - and I hope that will continue in the future.

"Of course, I would also like to play a little bit more - and that is my hope for the future."

The form of the likes of Lucas Leiva and Jay Spearing meant Poulsen's last first-team appearance for Liverpool came in a Europa League tie away to SC Braga in March.

However, he remains steadfast in his eagerness to try and establish himself in the forefront of Dalglish's mind next term.

Poulsen added: "To come to Liverpool and to play at Anfield has been really good for me, but I hope I still have bigger moments to come in the future that I will be able to talk about at the end of next season.

"I hope I can get closer to the starting XI. I have been training hard at Melwood to try and get back into the team and that is my aim for the future."

Zvanicni sajt

Auuu brate slatki ti i Lane ste ko guzni krpelji :neutral: nikako da vas se otresemo :confused:

Lane leti sa „Enfilda“!!!
Menadžer Liverpula Keni Dalgliš dohvatio je metlu na „Enfildu“ u nameri da rastereti budžet kako bi mogao da angažuje vrhunska pojačanja tokom leta.
lane-v.jpg

Engleski mediji prenose da je Kralj Keni već sastavio transfer-listu, a jedan od prvih koji će napustiti Liverpul biće Srbin Milan Jovanović, koji se nije naigrao otkako je prethodne sezone stigao iz Standarda kao slobodan igrač.

Lane će prema navodima ostrvskih listova, kao jedan od najplaćenijih (zarađuje oko 80.000 evra nedeljno), uz Džoa Kola (112.000), među prvima napustiti „Enfild“ jer su njih dvojica zabeležili svega po pet nastupa kao starteri u sezoni na izmaku.

Naravno, ovo nije prvi put da Englezi pišu da Jovanović dobija nogu u Liverpulu, ali je svima jasno da srpski reprezentativac više nije poželjan u klubu.

- Jasno je da moramo da oslobodimo mesta za nove dolaske jer nas tokom leta očekuje veliki posao. Direktor Komoli je već u poodmaklim pregovorima sa nekoliko vrhunskih igrača, ali da bismo njih doveli, moramo da prodamo one koji su višak - izjavio je Dalgliš.

Lane, prema tvrdnjama medija, na stolu ima već ponude iz Nemačke (Hamburg, Verder i Štutgart), ali i iz Katara, pa nema sumnje da će ga Liverpul rado unovčiti za oko tri miliona evra, što će biti dobitak, ako se ima u vidu da nisu platili za njegov dolazak iz Belgije u leto 2010. godine.

KENIJEV SPISAK ZA ODSTREL!
Milan Jovanović
Džo Kol
Kristijan Poulsen
David N‘Gog
Sotiris Kirjakos
Pol Končeski
Bred Džons
Filip Degen
Nabil el Žar
Emilijano Insua
Alberto Akvilani

Sezona za zaborav!

Milan Jovanović je upravo okončao jednu od najgorih sezona u karijeri, u kojoj je zabeležio samo četiri nastupa u Premijer ligi. Nešto više mečeva igrao je u Kupu i Ligi Evrope, a ukupan učinak u sezoni mu je 18 utakmica i dva gola.

Alo

Liverpul želi Barselonin tandem

Uprava Liverpula želi da ojača svoj tim dvojicom igrača koji bi ovog leta mogli da budu prekobrojni u Barseloni.

Prema tvrdnjama britanske štampe, čelni ljudi “crvenih” već su stupili u pregovore sa kolegama iz Barse oko angažmana Bojana Krkića.

Liverpul je, navodno, spreman da uloži 17 miliona funti u taj transfer, a pritom je zainteresovan i za Krkićevog mladog saigrača Žefrena.

Obojica bi, ako se ostvare želje trenera Pepa Gvardiole da dovede Đuzepea Rosija iz Viljareala, sve više vremena mogli da provode na klupi za rezervi aktuelnog klupskog prvaka Evrope, što bi tim sa “Enfilda” da iskoristi i dovede ih u svoje redove.

Blic

Ćabi Alonso:''Nikad ne reci nikad, živi crvena strast!''

Vezista Real Madrida, Ćabi Alonso, nije želeo da demantuje informacije da se vraća u Liverpul ovog leta. On sa uspehom igra za Real, ali mediji ga vezuju za svoj bivpi klub, jer priznaje da mu nedostaje.

Alonso je postao miljenik Kopa na ''Enfildu'' tokom pet godina koliko je proveo na Mersisajdu. On je iz Liverpula otišao 2009. godine zbog sukoba sa Rafom Benitezom u Real za 30 miliona evra, ali ga navijači ''redsa'' još uvek poštuju i žele da se vrati.

''Zašto da ne? U fudbalu se stvari dosta brzo menjaju. Imam u sebi crvenu strast. Ne znam šta će sada da se desi, ali odlazak u Liverpul možda i bude mogućnost. Nikad ne reci nikad'', rekao je medijima Alonso.

Kaže da mu je bilo izuzetno teško kada je odlazio iz redova engleskog velikana.

'Bilo je teško, jer je Liverpul nešto specijalno. On je u mom srcu jer sam tamo proživeo veoma lepe trenutke. Nedostaje mi puno od Liverpula, saigrači, atmosfera. Imao sam privilegiju da živim tamo i to se ne može porediti ni sa čim na svetu!'', kaže španski vezista.

Sviđa mu se kako radi Keni Dalgliš.

''Na početku sezone sam saosećao sa igračima, jer se mogli da vidite da ne ide sve kako treba i samopouzdanje je palo. Ipak, stvari su se promenile. Klub se sredio sa novim vlasnicima. Kenijevim dolaskom sve izgleda mnogo bolje'', ocenjuje Ćavi Alonso.

Sportske.net

Lane leti sa „Enfilda“!!!
Menadžer Liverpula Keni Dalgliš dohvatio je metlu na „Enfildu“ u nameri da rastereti budžet kako bi mogao da angažuje vrhunska pojačanja tokom leta.
lane-v.jpg

Engleski mediji prenose da je Kralj Keni već sastavio transfer-listu, a jedan od prvih koji će napustiti Liverpul biće Srbin Milan Jovanović, koji se nije naigrao otkako je prethodne sezone stigao iz Standarda kao slobodan igrač.

Lane će prema navodima ostrvskih listova, kao jedan od najplaćenijih (zarađuje oko 80.000 evra nedeljno), uz Džoa Kola (112.000), među prvima napustiti „Enfild“ jer su njih dvojica zabeležili svega po pet nastupa kao starteri u sezoni na izmaku.

Naravno, ovo nije prvi put da Englezi pišu da Jovanović dobija nogu u Liverpulu, ali je svima jasno da srpski reprezentativac više nije poželjan u klubu.

- Jasno je da moramo da oslobodimo mesta za nove dolaske jer nas tokom leta očekuje veliki posao. Direktor Komoli je već u poodmaklim pregovorima sa nekoliko vrhunskih igrača, ali da bismo njih doveli, moramo da prodamo one koji su višak - izjavio je Dalgliš.

Lane, prema tvrdnjama medija, na stolu ima već ponude iz Nemačke (Hamburg, Verder i Štutgart), ali i iz Katara, pa nema sumnje da će ga Liverpul rado unovčiti za oko tri miliona evra, što će biti dobitak, ako se ima u vidu da nisu platili za njegov dolazak iz Belgije u leto 2010. godine.

KENIJEV SPISAK ZA ODSTREL!
Milan Jovanović
Džo Kol
Kristijan Poulsen
David N‘Gog
Sotiris Kirjakos
Pol Končeski
Bred Džons
Filip Degen
Nabil el Žar
Emilijano Insua
Alberto Akvilani

Sezona za zaborav!

Milan Jovanović je upravo okončao jednu od najgorih sezona u karijeri, u kojoj je zabeležio samo četiri nastupa u Premijer ligi. Nešto više mečeva igrao je u Kupu i Ligi Evrope, a ukupan učinak u sezoni mu je 18 utakmica i dva gola.

Alo

steta za Degena sto nije uspeo, od ostalih nije bilo ni za ocekivati

Buran prelazni rok u Liverpulu

Liverpul je baš ''zapeo'' da angažuje vezistu Sanderlenda, Džordana Hendersona ovog leta, a Keni Dalgliš veruje da će 20 miliona funti biti dovoljno za njegovo dovođenje.

Klub sa ''Enfilda'' je počeo sa ponudom od 12 miliona, ali je suma dostigla čak 20.

Henderson je debitovao za Englesku, a treba ovih dana da ide u Dansku. kako bi nastupao za selekciju do 21 godine. Dalgliš želi da se posao završi u narednih 48 sati.

Prodaja Hendersona značila bi itekako Stivu Brusu koji bi mogao da dovede ozbiljna pojačanja, a u svojim redovima želi Darona Gibsona i Vesa Brauna, koji su na izlaznim vratima Mančester Junajteda.

Deni Velbek je pod znakom pitanja, imao je sjajnu sezonu u Sanderlendu, ali Ferguson ga možda zadrži.

Ovo leto biće itekako radno u Liverpulu, a Dalgliš želi još defanzivca Belkburna, Fila Džounsa, Hozea Enrikea iz Njukasla, napadača Ipsviča, Konora Vikama, zajedno sa Stjuartom Dauningom i Čarlijem Adamom.

Novca ima, uprava daje Dalglišu na raspolaganje 40 miliona funti, a u klubu računaju na još 30 od prodaje igrača.

Sportske.net

Suarez iznenađen brzom prilagodbom

Urugvajski reprezentativac, Luis Suarez, ugodno je iznenađen brzinom svoje prilagodbe na novu momčad i sredinu. Dosadašnji period na Anfieldu proveo je, kaže, kao sretan čovjek...

24-godišnji Urugvajac u siječnju je dres Ajaxa zamijenio onim Liverpoola, a igre koje je od tada pružio pohvalili su mnogi stručnjaci, ali što je najvažnije, njegovi novi kolege.

I samog Suareza iznenadila je ekspresna prilagodba. Od dolaska je postigao četiri pogotka, no ono što zaslužuje posebne pohvale brojne su asistencije.

"Smatram da sam se snašao jako dobro. Nije mi dugo trebalo i to je jako važno. Prilagodba je i tako bila glavni cilj moje prve polusezone u Liverpoolu. Zato moram priznati kako je i mene iznenadila brzina kojom sam to odradio."

Svlačionica je, priča 24-godišnji napadač, pozitivno reagirala na njegov dolazak te je uvodnih mjeseci na Otoku imao samo razloge za sreću.

"Vrlo sam sretan ovdje. Teško je doći u novu nogometnu sredinu jer ima mnogo stvari na koje se igrač treba adaptirati, ali meni je sve polazilo za rukom već od prve utakmice."

Nogometni magazin

Liverpool doveo Sunderlandovog Hendersona

Engleski nogometni Premierligaš Liverpool potvrdio je da je sa Sunderlandom dogovorio uvjete prelaska Jordana Hendersona. Preostalo je još samo da 20-godišnji veznjak s "redsima" usuglasi svoja potraživanja, prođe liječnički pregled i potpiše ugovor...

Henderson, koji je debitirao za englesku nogometnu reprezentaciju u studenom prošle godine tijekom prijateljskog ogleda protiv Francuske, mogao bi Liverpool, tvrde engleski mediji, koštati oko 20 milijuna funti.

Prema zadnjim informacijama dajemo NGoga + 11 miliona za Hendersona. Interesantna odluka da se daje toliko para za veznog igraca, kada nam ocajnicki fale brzi i prodorna krila. Pretpostavljam da Keni i Komoli znaju najbolje... :)

Uze vam Junajted Dzonsa ispred nosa... steta, decko je novi Dzon Teri, i sto je jos vaznije, u Liverpulu bi igrao dosta i brzo bi sazreo, dok se u Junajtedu pored Vidica i Ferdinanda nece naigrati

Uze vam Junajted Dzonsa ispred nosa... steta, decko je novi Dzon Teri, i sto je jos vaznije, u Liverpulu bi igrao dosta i brzo bi sazreo, dok se u Junajtedu pored Vidica i Ferdinanda nece naigrati

Tako se pričalo i za Smallinga, pa je odigrao odličnu sezonu.

Vidjeh na sajtu Uniteda da je to top vijest, ali je još uvijek u domenu spekulacija.
Ako je tačna...odlična vijest.

Prema zadnjim informacijama dajemo NGoga + 11 miliona za Hendersona. Interesantna odluka da se daje toliko para za veznog igraca, kada nam ocajnicki fale brzi i prodorna krila. Pretpostavljam da Keni i Komoli znaju najbolje... :)

Otarasili smo se "izgubljenog u prostoru"...ne znam kakav je Henderson...jedino što znam da je bilo dosta zainteresovanih za njega...valjda znaju oni najbolje da li vredi toliko!?

Milan jeftino kupuje Akvilanija?

Italijanski velikan želi da osigura srednji red posle odlaska Andree Pirla sa ''San Sira'', pa su se čelnici Milana upustili u pregovore sa Liverpulom.

Mediji iz Italije kažu da se Juventus povukao iz trke, pošto su nudili 6 miliona evra, dok je Liverpul tražio 10.

Milanski gigant bi ponudio 10 miliona, ali bi smanjio platu vezisti. Ona trenutno iznosi 4 miliona.

Iz Engleske je potvrđeno da je Adrijano Galijani posetio Britaniju.

Sportske.net

Liverpool se nakon gubitka Jonesa okreće ka Lovrenu?

Nakon što je Manchester United iz Blackburna doveo 19-godišnjeg braniča Phila Jonesa kojeg je u svojim redovima želio i Liverpool, klub s Anfielda se okreće novim opcijama. Jedna od njih je, tvrde engleski mediji, i naš Dejan Lovren...

Daily Star, Telegraph i Independent navode kako bi se menadžer Liverpoola Kenny Dalglish nakon propuštanja Jonesa mogao posvetiti dovođenju Lovrena ili PSG-ova braniča Mamadoua Sakhoa. Independent, međutim, piše da je Sakho izrazio želju za ostankom u Parizu još jednu sezonu, što bi moglo Liverpoolov radar usmjeriti ka Lovrenu.

"Nije učinkovit poput Sakhoa, ali ima samo 21 godinu", navodi Independent prednost Lyonova braniča i hrvatskog reprezentativca.

Liverpool je, podsjetimo, osvježavanje momčadi započeo u srijedu dovođenjem 20-godišnjeg veznjaka Jordana Hendersona iz Sunderlanda za oko 20 milijuna funti. Na Dalglishovom se popisu želja navodno nalaze i Charlie Adam iz Blackpoola, Connor Wickham iz Ipswicha, Stewart Downing iz Aston Ville, te Scott Dann iz Birminghama.

Nogometni magazin

Liverpool otkazao utakmicu u Koreji zbog afere namještanja rezultata

Premierligaš Liverpool neće ovo ljeto na svojoj dalekoistočnoj turneji posjetiti Južnu Koreju kako je bilo predviđeno...

Klub s Anfielda je objavio da je otkazana njegova utakmica protiv korejskog prvaka FC Seoula koja je trebala biti odigrana 19. srpnja i biti posljednja na turneji. Liverpool će prije toga odigrati utakmice u Kini i Maleziji, a sada traži alternativnu opciju za otkazani posjet glavnom korejskom gradu.

U Liverpoolu nisu željeli ponuditi detaljnije razloge otkaza, ali jedan je dužnosnik FC Seoula za The Korea Times potvrdio da su pregovori propali zbog skandala s namještanjem utakmica koji ovih dana potresa nogomet u Južnoj Koreji.

Nogometni magazin

Jovanović: Ja se pitam, a ne Liverpul!

Period proveden u Liverpulu Milan Jovanović pokušaće što pre da zaboravi. Srpski reprezentativac će ovog leta, posle samo godinu dana provedenih na "Enfildu" i nezapažene uloge koju je tamo imao, otići iz grada Bitlsa. Kuda - za sada još nije poznato. Tačnije, Lane zna gde sigurno neće nastaviti karijeru.

- Imam nekoliko ponuda, istina ništa još to nije konkretno, ali je moj povratak u Belgiju ravan nuli! - odmah je demantovao Jovanović navode pojedinih medija koji su ga već vratili u zemlju gde se igrački kompletno afirmisao.

Jovanović se ovih dana odmara u Srbiji, gde vreme provodi u društvu najbližih. On je nedavno bio u Kataru na operaciji meniskusa, a u izboru nove sredine, kako kaže, ne žuri, jer ima vremena da izvaga ponude do 31. avgusta. Jovanović čak ne isključuje mogućnost ostanka u Liverpulu ukoliko ne bude adekvatnih ponuda za njega. Ipak, rukovodstvo "crvenih" pokušaće da se otarasi Srbina i rastereti se njegovog "jakog" trogodišnjeg ugovora, međutim, Lane im je poručio da neće praviti kompromise:

- Po prvi put usuđujem se da kažem da neće Liverpul odlučiti gde ću otići, već samo ja! Odbiću da odem tamo gde me klub pošalje. Dakle, ako se ne dogovorimo, ostaću u Liverpulu, nije problem.

Iz Jovanovićevih reči oseti se gorčina zbog uloge marginalca koju je imao u slavnom klubu u minulih godinu dana.

- Došao sam sa reputacijom dobrog fudbalera i čoveka sa karakterom. Sedeći na klupi izgubio sam ovo prvo, ali sam zadržao karakter. Imam čvrst karakter i to se nikad neće promeniti, bez obzira na sve!

Lane kaže da još uvek ne zna gde će nastaviti karijeru. Ponude, one konkretne, kaže, još uvek nije dobio.

- Imam važeći ugovor sa Liverpulom na još dve godine i malo je klubova u Evropi koji mogu da me plate, posebno u Belgiji. Takođe, transfer će mnogo zavisiti i od moje motivacije. Postoje neki telefonski kontakti, ali oni mi ništa ne znače. U fudbalu razgovori su uvek prisutni, ali je jedino što se važi konkretna ponuda, a koju ja nisam dobio. Ne brinem se, jer ne završava se sutra prelazni rok. Do tada, ja sam igrač Liverpula.

Covek je car :worth: :klap:

Liverpool se nakon gubitka Jonesa okreće ka Lovrenu?

Nakon što je Manchester United iz Blackburna doveo 19-godišnjeg braniča Phila Jonesa kojeg je u svojim redovima želio i Liverpool, klub s Anfielda se okreće novim opcijama. Jedna od njih je, tvrde engleski mediji, i naš Dejan Lovren...

Daily Star, Telegraph i Independent navode kako bi se menadžer Liverpoola Kenny Dalglish nakon propuštanja Jonesa mogao posvetiti dovođenju Lovrena ili PSG-ova braniča Mamadoua Sakhoa. Independent, međutim, piše da je Sakho izrazio želju za ostankom u Parizu još jednu sezonu, što bi moglo Liverpoolov radar usmjeriti ka Lovrenu.

"Nije učinkovit poput Sakhoa, ali ima samo 21 godinu", navodi Independent prednost Lyonova braniča i hrvatskog reprezentativca.

Liverpool je, podsjetimo, osvježavanje momčadi započeo u srijedu dovođenjem 20-godišnjeg veznjaka Jordana Hendersona iz Sunderlanda za oko 20 milijuna funti. Na Dalglishovom se popisu želja navodno nalaze i Charlie Adam iz Blackpoola, Connor Wickham iz Ipswicha, Stewart Downing iz Aston Ville, te Scott Dann iz Birminghama.

Nogometni magazin
Dobar je Lovren,ima iskustva igranja u LS,Francuska liga je cvrsta tako da ne bi morao da se navikava...Meni zvuci kao pun pogodak..

Back