Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
612bs0.png
f2m5a162ebza6.png
676wu9.png

Premier League Matchday 16
Blackburn v Liverpool
Saturday, 6 December Kick-off: 1500 GMT
Ewood Park

:: Prematch Video ::

Benitez Hopeful on Torres
Click Here for Video

:: Goals ::

0-1 X.Alonso Min.68
Click Here for Video

0-2 Benayoun Min.79
Click Here for Video

1-2 Santa Cruz Min.85
Click Here for Video

1-3 Gerrard Min.94
Click Here for Video

:: Extras ::

Benayoun One on One Chance Min.18
Click Here for Video

Pedersen Shot Hits The Crossbar Min.28
Click Here for Video

X.Alonso Shot Min.56
Click Here for Video

Liverpool bez Torresa sve do Nove godine?

Iako je prvotno zbog obnavljanja ozljede zadnje lože desne noge trebao pauzirati dva, maksimalno tri tjedna, Fernando Torres propustit će gotovo sigurno i cijeli blagdanski premierligaški program...

Španjolski nogometaš Liverpoola načeo je staru boljku prošlog tjedna u dvoboju petog kola Lige prvaka protiv Marseillea, iako je tada tek prvi put zaigrao nakon višetjednog oporavka od ozljede istog mišića, s kojim ima problema i otprije.

Trenutačno se Torres nalazi u Barceloni, na pregledu kod svog specijalista, a Daily Mail izvještava da je problem daleko složeniji no što se u prvi mah mislilo. Konkretno bi zbog toga Torres mogao izgubiti čitavi prosinac.

Nogometni magazin

Gerrard: Ponašao sam se kao sebično derište

Kapetan nogometaša Liverpoola Steven Gerrard priznao je svom treneru Rafi Benitezu za pravo što ga je od svog dolaska u klub (2004.) stalno koristio na različitim pozicijama u momčadi...

Naime, Benitez je Gerrarda običavao koristiti na poziciji lijevog i desnog krila kao i na poziciji defenzivnog veznog, iako je njegova omiljena pozicija u samoj sredini veznog reda.

Gerrard se često znao žaliti da ispašta zbog svoje polivalentnosti. Tako je jednom prilikom rekao:

- Plaćam cijenu jer sam sposoban odigrati kvalitetno na više raličitih pozicija. Moja igra pati kada stalno mijenjam poziciju.

Sada je Liverpoolov kapetan spustio loptu na zemlju.

- Prije me to zabrinjavalo jer sam bio sebičan i želio sam igrati na svojoj omiljenoj poziciji svaku utakmicu, slično poput djeteta kada se nađe na igralištu. Ali sada sam napokon shvatio da mi je posao pomoći momčadi i da nema mjesta za sebičnost. Odigrat ću na poziciji na kojoj trener kaže i ako pobijedimo bit ću zadovoljan - rekao je Gerrard.

- Najviše uživam igrati više prema naprijed, posebno iza Fernanda Torresa. Prošla sezona bila mi je vjerojatno najlakša ikad. Torres je stalno stvarao kaos pred protivničkim golom, što mi je ostavilo dosta prostora i zabio sam 21 gol. Ali ponavljam, spreman sam odigrati što god trener od mene zatraži i neću se više zabrinjavati oko toga.

Nogometni magazin

Tottenham želi vratiti Robbieja Keanea

News of the World piše da će Tottenham u siječanjskom prijelaznom roku pokušati vratiti irskog nogometaša Robbieja Keanea (28) iz Liverpoola na White Hart Lane...

Minulog ljeta Keane je za 20 milijuna funti zamijenio Tottenhamov dres onim Liverpoolovim, ali se svojim igrama u momčadi Rafe Beniteza nije uspio istaknuti.

Liverpoolov stil igre očito irskom napadaču ne odgovora, budući da je u dosadašnjem dijelu sezone od prve minute odigrao tek tri utakmice, a mreže je ukupno tresao tek četiri puta (u svim natjecanjima).

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp za Keanea je navodno spreman platiti približno istu svotu novca za koju ga je Liverpool prvotno kupio, a zasad ostaje nepoznanica da li ga se Benitez spreman odreći.

Keane je igrajući za Tottenham od 2002. godine zabio 80 golova u 197 premierligaških utakmica.

Nogometni magazin

Wengerova opsesija je i dalje Xabi Alonso

Po navodima engleskog Mirrora u siječnju 2009. godine će Arsenal napraviti najveći pritisak na premierligaškog konkurenta Liverpoola, a u smislu dovođenja Xabija Alonsa...

Arsene Wenger, trener Arsenala, već je ranije najavljivao da je jedna od njegovih želja za pojačanje španjolski reprezentativac i vezni igrač Liverpoola, a u Mirroru je još jednom potvrdio isto to.

- Xabi Alonso bi bio perfektan partner Cescu Fabregasu u veznom redu naše momčadi.

Arsenal, klub koji posljednjih godina nikada nije izdvajao prevelike novce za transfere, u ovom slučaju je spreman izbrojati 14 milijuna eura, no pitanje je kakva će reakcija biti torinskog Juventusa, kluba koji već godinu dana održava kontakte s Liverpoolom zbog Xabija Alonsa.

- Mnogo je kombinacija, tek ćemo u siječnju vidjeti rasplet - rekao je igračev agent za The Telegraph.

Nogometni magazin

Liga Šampiona - Grupa D
185941.jpg

09.12.2008 u 20:45

Sastav tima: Cavalieri, Dossena, Agger, Carragher, Arbeloa, Riera, Mascherano, Lucas, Babel, Keane, Ngog.

Subs: Reina, Gerrard, Alonso, Benayoun, Darby, Spearing, Kelly.

Benitez: Nisam tražio više novaca za novi ugovor

Liverpoolov menadžer Rafael Benitez trebao bi vrlo brzo potpisati novi ugovor s Liverpoolom vrijedan 16 milijuna funti, koji bi ga zadržao na Anfieldu do 2013. godine...

Nakon mjeseci prepirki i natezanja s američkim vlasnicima kluba Tomom Hicksom i Georgeom Gillettom, Benitez je, kako piše Mail, od njih zatražio da umjesto ponude za dvogodišnje produženje na aktualni ugovor, koji španjolskom stručnjaku vrijedi još 18 mjeseci, dodaju nove tri godine. To znači da bi Benitez imao važeći ugovor s Liverpoolom do 2013. godine.

Isto tako, Benitez tvrdi da sapunica oko njegovog novog ugovora nije povezana s financijskim aspektom.

- Iznenadilo me kada sam čuo da sam, kao, tražio više novaca za novi ugovor. To uopće ne odgovara istini. Mojem zastupniku sam rekao da uopće ne pregovara o novcima, već samo o duljini ugovora. Pitanje novca bilo je na zadnjem mjestu.

Benitez je u srijedu vodio momčad Liverpoola do pobjede 3-1 na gostovanju u Eindhovenu kod PSV-a u 6. kolu Lige prvaka. Liverpool je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto u skupini.

- Osvajanje prvog mjesta u skupini donosi nam dodatno samopozdanje i uzvratni dvoboj u osmini finala na našem terenu. Nadam se dobrom ždrijebu i prolasku u sljedeću rundu. Dobro je što u osmini finala ne možemo igrati protiv engleskog kluba - zaključio je Liverpoolov menadžer.

Nogometni magazin

Benitez: Ne damo vrh ljestvice

Menadžer Liverpoola Rafael Benitez je svojim nogometašima u zadatak stavio da osminu finala Lige prvaka, čija se prva utakmica igra krajem veljače sljedeće godine, dočekaju kao prvoplasirana momčad engleske Premier lige. Liverpool prije prve utakmice osmine finala Lige prvaka ima za odigrati čak deset ligaških utakmica, a prva od njih je subotnji dvoboj protiv Hulla.

Liverpool trenutno ima jedan bod više od Chelsea na ljestvici, a Benitez zna da ako to bude slučaj i kada se nastavi Liga prvaka, momčad bi mogla do prvog naslova prvaka nakon 1990. godine.

"Sada imamo gotovo tri mjeseca da se koncentriramo na Premier ligu i FA kup. Željeli bismo se europskim obvezama sljedeće sezone vratiti kao prvoplasirana momčad engleske lige. Kvalificirali smo se za sljedeću fazu natejcanja u Ligi prvaka, na vrhu smo Premier lige i sada se možemo koncentrirati na domaće obveze. Ne želimo olako izgubiti prvo mjesto. Ako i dalje budemo na njemu kada se nastavi Liga prvaka, velike su šanse da ovo bude jako dobra sezona." rekao je Benitez.

Nogometni magazin

Poslednja izmena:
Benitez: Liverpool nema šanse osvojiti naslov

RAFA BENITEZ, trener Liverpoola, vodeće momčadi engleskog nogometnog prvenstva nakon 16 odigranih kola, lansirao je izjavu u kojoj je odbacio sve šanse svoje momčadi u osvajanje naslova u Premiershipu ove sezone.

"Da bi mi osvojili naslov Chelsea, Manchester United i Arsenal moraju zabrljati svoju sezonu. Vrlo se rijetko događa da baš sve tri momčadi zabrljaju. Zato nema smisla čekati da naši izravni konkurenti kiksaju jer se to neće dogoditi. Svi oni imaju puno više novca za transfere nego mi", rekao je Benitez, čija se izjava neće nimalo svidjeti klupskim navijačima koji željno naslov čekaju još od 1990. godine.

Benitez je stanje u Liverpoolu usporedio s onim u Valenciji, svojem bivšem klubu, s kojom je osvojio dva naslova španjolskog prvaka (2001./02. i 2003./04.).

"Valencia i Liverpool jako su slični. Da bi oni nešto osvojili veliki klubovi moraju kiksati. Kada sam osvojio naslov u Primeri s Valencijom upravo se to dogodilo. Real i Barcelona su bili u prijelaznom razdoblju i bilo je puno lakše."

Totalsport

ma dajte ljudi sto se gubite
obratite paznju na naslov
Wengerova opsesija je i dalje Xabi Alonso
on je pametan covek, nemoguce da je opsednut Alonsom
takvi su i ostali naslovi
Kurir, Pres, Pravda, Svet, Skandal samo na ijekavici

Benitez: Ne damo vrh ljestvice

jedino mi se ovaj naslov cini koliko toliko ok, to lici na Beniteza, prica u prazno, igra tuga
Ne želimo olako izgubiti prvo mjesto. tupsonska izjava, da to je Rafa

Ne želimo olako izgubiti prvo mjesto.

juce se videlo zasto mi ova izjava lici na Rafinu, luzerska je
treba ti pobeda, igras sa jednim napadacem ceo mec, ako Kujta mozemo smatrati klasicnim napadacem i normalno 3 centralna i zadnja vezna pri cemu se osim Dzerarda niko ne ubacuje iz drugog plana, bekovi i dalje losi
nema kreacije u igri
ko da su ga nasi strucnjaci ucili, Djorina skola

Sto se tice utakmice protiv Hulla :udriglavu: gledala sam sve do naseg autogola :poludeo: da ne bi TV nastradao ni kriv ni duzan promenila sam kanal...

@ Jeka#26
Nista vi ne biste dobili nasim debaklom protiv Hulla, jer se ni vi niste proslavili...

Koliko mi se cini, prva cetiri tima polako pocinju da prde u cabar... posle novaka ce se mnoge stvari iskristalisati i tada se moze polako reci ko ce biti No.1

Poslednja izmena:
Benitez operirao bubrežni kamenac

U nedjelju navečer treneru nogometaša Liverpoola Rafi Benitezu dijagnosticirani su problemi s bubrežnim kamencem, a danas poslijepodne (ponedjeljak) podvrgnut je operaciji...
Liverpoolov trener nakon operacije se osjeća dobro i trebao bi sjediti na klupi svoje momčadi već ove nedjelje u premierligaškom derbiju 18. kola na gostovanju kod Arsenala.
- Benitezu su dijagnosticirani problemi s bibrežnim kamencem i podvrgnut je manjoj operaciji. Njegovo stanje je dobro i očekujemo da se vrati poslu za dva do tri tjedna – rekao je Liverpoolov glasnogovornik.
Zanimljivo je da se prošlog tjedna na iste probleme koje Benitez ima žalio i menadžer Chelseaja Luiz Felipe Scolari.
Nogometni magazin

More ja cu zbog tebe i tvoje taktike da dobijem cir na zelucu :azdaja:

Poslednja izmena:
Gerrard: Keane bi mogao napustiti Liverpool u siječnju

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard dao je natuknuti da bi irski napadač Robbie Keane u siječanjskom prijelaznom roku mogao napustiti Anfield...

Prošlog je ljeta 28-godišnji napadač prešao u redove Liverpoola za 20 milijuna funti. Na Anfieldu se nije najbolje snašao i zabio je samo dva premierligaška gola u 15 nastupa i utakmice počinje vrlo rijetko.

Najbolji primjer koliko Keaneu trener Rafa Benitez ne vjeruje je premierligaška utakmica protiv Hulla prošle subote kada je drugom poluvremenu pri rezultatu 2-2 u igru poslao Lucasa Leivu, a ne njega.

Independent piše da je je nedavno Gerrard povjerio bivšem Liverpoolovom igraču, a danas stručnom sukomentatoru BBC-a Marku Lawrensonu, da je Keane blizu izlaznih vrata iz momčadi u siječnju. Kako Gerrard i Keane osim iste svlačionice dijele i istog agenta, informacija dolazi iz prve ruke.

Povrata u Tottenham zvuči trenutno kao realna opcija, budući da je Liverpool londonskom klubu isplatio tek četvrtinu dogovorene svote za transfer. Čini se da će se tako Keane ukoliko ga trener momčadi Harry Redknapp želi, vratiti u staro jato i pojačati momčad Luke Modrića i Vedrana Ćorluke.

Nogometni magazin

Back