Live verzije operativnih sistema

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

falco

Ističe se
Poruka
2.007
Pozz kolege.

Spremajuci ispite po nekim bibliotekama ukapirao sam da na njihovim racunarima nemam sve potrebne programe. A sto je najgore, ne mogu nista ni da snimim.
Da ne bih vukao laptop (jeste da nije mnogo tezak, al sto da ga vucem ako mogu samo USB da ponesem sa sobom?) interesuje me da li znate neke Windows/Linux distribucije koje su tipa Plug&Play?
Tj. ubacim USB u port, pritisnem odgovarajucu ikonicu u prozoru koji se pojavi i pokrene se live verzija tog sistema. Znaci, BEZ RESTARTOVANJA RACUNARA.

Poslednja izmena:
o-dmah da ti kazem 99.9% sam siguran da ne ostoji tako nesto bez restrtovanja, pre neki dan sama dobio od kolege Live CD 15 alfa neki linux i mora se booooooooooootovati sa CD-a sto bi znacilo restart. jedino ti preostaje da nadjes Ispravne portable verzije program koje ti trebaju

o-dmah da ti kazem 99.9% sam siguran da ne ostoji tako nesto bez restrtovanja, pre neki dan sama dobio od kolege Live CD 15 alfa neki linux i mora se booooooooooootovati sa CD-a sto bi znacilo restart. jedino ti preostaje da nadjes Ispravne portable verzije program koje ti trebaju

Koristio sam jedno vreme MiniPE (napravljen je pomocu BartPE) i on je mogao da se pokrene bez restarta.
Postoji jos mogucnost da snimim virtual box na usb, skinem sve potrebne pakete da bi moglo da radi sa USB-a i nadjem neki bas osakacen Windows XP...
Ili umesto Xp-a da snimim puppy linux i da probam da snimim sve potrebne aplikacije...

Na zalost mora da se restartuje racunar da bi se koristio XP/linux. Sto u mom slucaju ne mogu da uradim, jer je zabranjeno restartovanje racunara.

Edit: Probacu sa BarPe, a cim prodju ispiti probacu da snimim i virtualbox na usb. Ako ne nadjem resenje, onda cu se latiti jave i sam da napravim. ;)

Izgleda da sam nasao resenje:

Suppose you are going to cyber cafe due to disconnection of your home internet connection. You must know that there are not enough installed programs in cafe computer to make your job smooth. If you need 2-3 extra programs then you can use the portable versions of any software, available at Portable Apps.com. But to use a bunch of programs along with an Windows XP environment, Mojopack from Ringcube. This software provides you a parallel Windows XP interface with program installation facility. You can install a lot of programs in it and can access from any computer.

http://maketecheasier.com/mojopack-carry-windows-xp-in-usb-drive/2009/12/25

Потпуно сам искључио Portable Apps. Јесте да није оперативан систем али врши посао. Користио некад давно, док нисам сконтао да је Puppy занимљивији.

Потпуно сам искључио Portable Apps. Јесте да није оперативан систем али врши посао. Користио некад давно, док нисам сконтао да је Puppy занимљивији.

Do pre 3 sata sam koristio Portable Apps.
Nije lose, samo sto ima neke stvari koje mi se ne svidjaju. Video sam da jos neke firme imaju slicne "menije".

Pozz kolege.

Spremajuci ispite po nekim bibliotekama ukapirao sam da na njihovim racunarima nemam sve potrebne programe. A sto je najgore, ne mogu nista ni da snimim.
Da ne bih vukao laptop (jeste da nije mnogo tezak, al sto da ga vucem ako mogu samo USB da ponesem sa sobom?) interesuje me da li znate neke Windows/Linux distribucije koje su tipa Plug&Play?
Tj. ubacim USB u port, pritisnem odgovarajucu ikonicu u prozoru koji se pojavi i pokrene se live verzija tog sistema. Znaci, BEZ RESTARTOVANJA RACUNARA.

Ja koristim MojoPac

http://www.mojopac.com/
http://download.cnet.com/Mojopac/3000-2064_4-10618349.html

Super stvar ali samo za XP verovatno može i za w7 ali nisam experimentisao , nemora da se restartuje komp, USB stik koristi resurse kompa.
PC sa sve tvojim programima koje instaliraš na USB, Probaj Mnogo je dobro

Poslednja izmena:
koje je korisnicko ime i sifra za logovanje? Sta god da sam probao, nije htelo...

Pa nema sifre niti user name
ja sam skinuo torentom neki stariji mojopac koji sljaka ko blesav, iskreno skinuo sam i ovaj za koji sam ti link ostavio ali sam se plasio ogranicene verzije pa nisam hteo da rizikujem.

mislim da sam skinuo verziju 1.0.1.0 ove novije su samo malo nasminkanije

Pozz kolege.

Moze :)

To bi bila portable vrezija virtual box-a.

1.) Na tvom PC-u instaliraj Virtual Box i u V.Box-u instaliraj XP. Ali Obavezno instaliraj i VBoxGuestAdditions
2.) Na USB Stick-u otvori 1 Folder (Fasciklu) i obelezi je sa C (veliko slovo) u tom folderu otvori 3 nova foldera:
1. Program Files
2. Users. u ovom folderu otvori folder sa istim username tvog pc-a (npr falco)
3. Windows u ovom folderu otvori folder i obelezi ga sa System32
3.) U Folderu Program Files na PC iskopiraj ceo folder Oracle i nalepi (Paste) u USB folder C\ Program files.
4.) Iz C:\Users\(user name tvog PC-a) kopiraj ceo folder .VirtualBox i nalepi na USB C\Users\(npr falco)\.VirtualBox
5.) Iz C:Windows na PC-u iskopiraj folder System32 i nalepi (Paste) na USB C:\Windows\System32.

Sada naUSB-u C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\ VirtualBox.exe napravi precicu( Create shortcut) i prebaci je pored Foldera C na USB-u.
To bi bilo to. Probaj pa mi javi da li je uspelo. :)

Back