Литерарни конкурс - Најлепше српске речи се пишу ћирилицом

Poruka
24.255
Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, омладинско удружење „ Уједињена Србија“ четврту годину за редом расписује литерарни конкурс под називом „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“. Сви средњошколци на територији Србије, Републике Српске и шире дијаспоре, имаће прилику да учествује на конкурсу на тему „Косово и Метохија“. Одабир теме ове године узрокован је нашом жељом да се Косово и Метохија као неотуђиви део наше културно-историјске баштине, врати у свест младих људи и чува као наслеђе за будуће генерације.

За ауторе најбољих сто радова, по одлуци стручног жирија, и ове године планиран је четвородневни семинар „Лепа реч и гвоздена врата отвара“, на Копаонику у току прве недеље јула.

Позивамо све средњошколце да се укључе у писање (РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА ЈЕ 15. ЈУН 2013. ГОДИНЕ) и да на тај начин стекну могућност за незаборавно дружење са својим вршњацима. Услови конкурса су на плакату.

ВИДИМО СЕ !

http://najlepsesrpskereci.org.rs/

plakat1q.jpg

Хајде уметници, пишите... :mrgreen:

Bez uvrede ,al jelda da je naziv konkursa malo kretenski i patetičan ? :mrgreen:
Тема или назив?

Па одржава се ове године 2. пут под тим називом.
Прве две године се звало „Косово и Метохија је душа Србије“.
Прошле године је одлучено да се читав пројекат прошири и да се пише на различите теме, па је тако прошле године тема била: „Опрости“.
Међутим, због тренутних дешавања одлучено је да се врати Косово и Метохија барем кроз тему.
Joj boze koji jad i beda.
Ovo mora da sponzorise Kostunica ili Seselj licno. Em sto sve mora na cirilici,em sto je tema Kosovo.
А Форум младих лидера спонзорише Барак Обама лично. :ok:

http://www.mladilideri.org/

Pa ajde tema , mislim tu se verovatno očekuje neko milion puta vidjeno tipično bećkovićevsko proseravanje o svetoj zemlji , srcu , duši , božurima,zombi precima koji nas iz grobova opominju ,svetinjama i sl . , otprilike Ivana Žigon u prozi . :lol:
Al to je u suštini nije strašno ,nije baš u mom fazonu ,al ok to je popularno kod raje i legitimno , sa druge strane sam naziv je do zla Boga glup i kretenski i ne znači ništa .

Kako vam ne izbija primitivizam iz ovoga?
Prvo oba pisma i cirilica i latinica su srpska i mogu se koristiti,a drugo 98% srednjoskolaca u Srbiji i R Srpskoj nije nikada ni bilo na Kosovu i sad klinci treba nesto da pisu o tome.
На ово прво је барем лако: и ћирилица и латиница су подјенако српска писма, само што је ћирилица као старија прва међу једнаким.
Што се тиче процената, поред све једнакости оба писма у Кнез Михајловој је 98% натписа фирми на латиници.
Што се тиче одласка на Косово и Метохију, ја ћу те обавестити кад се иде, ти поведи друштво и да смањимо ту поражавајућу статистику.
Треће, у петак у оквиру акције „Мала матура, велико срце“ долази 1200 матураната са Косова и Метохије па ако желиш да их сачекаш и поздравиш,
то можеш урадити у петак у 16:00 испред Палате Србија (зграда СИВ-а). То су деца чија се свакодневица своди на оних 2 хектара ограђених бодљикавом жицом.

И последње, али не најмање важно: Сретен Жујовић није никакав примитивац, већ академски грађанин наше земље и његови пријатељи и колеге у RL су такође академски грађани, културни и еманциповани људи. Мастери и асистенти на својим факултетима са непуних 26 година.

Ако су некоме ћирилица и Косово и Метохија примитивни, ја се надам да је дотични толико урбан да к*ња бетон.

Poslednja izmena:
Треће, у петак у оквиру акције „Мала матура, велико срце“

uu brate što se ovog tiče, to je dojajna stvar, ja se i dan-danas čujem sa ljudima s kojima sam blejao kad su dolazili u naše naselje, moja sestra tad primala jednu devojku... a sa jednom sam se smuvao, i to je neverovatno dugo trajalo s obzirom na to da smo bili razdvojeni.
Sreli se par puta posle toga, i ništa... najgore od svega je što sam mislio da će ona prva da me zaboravi, plašio se toga, donekle... a ispade da se to desilo meni. :confused:

На ово прво је барем лако: и ћирилица и латиница су подјенако српска писма, само што је ћирилица као старија прва међу једнаким.
Што се тиче процената, поред све једнакости оба писма у Кнез Михајловој је 98% натписа фирми на латиници.
Што се тиче одласка на Косово и Метохију, ја ћу те обавестити кад се иде, ти поведи друштво и да смањимо ту поражавајућу статистику.
Треће, у петак у оквиру акције „Мала матура, велико срце“ долази 1200 матураната са Косова и Метохије па ако желиш да их сачекаш и поздравиш,
то можеш урадити у петак у 16:00 испред Палате Србија (зграда СИВ-а). То су деца чија се свакодневица своди на оних 2 хектара ограђених бодљикавом жицом.

И последње, али не најмање важно: Сретен Жујовић није никакав примитивац, већ академски грађанин наше земље и његови пријатељи и колеге у RL су такође академски грађани, културни и еманциповани људи. Мастери и асистенти на својим факултетима са непуних 26 година.

Ако су некоме ћирилица и Косово и Метохија примитивни, ја се надам да је дотични толико урбан да к*ња бетон.

Kad bude dolazio Nato,Barak Obama ili Ketrin Eston tad me vici,a ne ti retro fazoni cirilica,***** - palac.

Proba male mature: Iz srpskog jezika đaci nisu znali polovinu odgovora

I. Kranjčević/V. Torović/S. Stefanović | 15. 05. 2013. - 22:02h | Komentara: 39
Prvi rezultati testova probne mature ne daju mnogo razloga za optimizam. Suprotno svim očekivanjima test iz srpskog jezika su đaci veoma loše uradili i u proseku nisu odgovorili tačno na polovinu pitanja.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/38...kog-jezika-djaci-nisu-znali-polovinu-odgovora

:rotf::rotf::rotf::rotf::klap:

Jel od ovih ocekujete da vam nesto napisu? :rotf: Pola ne zna ni da cita garantujem.

Ето, Канцеларија за КиМ опет организује ту акцију. А јесу ли ти које си упознао били из енклава или са севера КиМ-а?

Sa severa, baš neko mesto blizu Jarinja, tamo gde su počeli sa blokadama i srranjima.

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, омладинско удружење „ Уједињена Србија“ четврту годину за редом расписује литерарни конкурс под називом „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“. Сви средњошколци на територији Србије, Републике Српске и шире дијаспоре, имаће прилику да учествује на конкурсу на тему „Косово и Метохија“. Одабир теме ове године узрокован је нашом жељом да се Косово и Метохија као неотуђиви део наше културно-историјске баштине, врати у свест младих људи и чува као наслеђе за будуће генерације.

За ауторе најбољих сто радова, по одлуци стручног жирија, и ове године планиран је четвородневни семинар „Лепа реч и гвоздена врата отвара“, на Копаонику у току прве недеље јула.

Позивамо све средњошколце да се укључе у писање (РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА ЈЕ 15. ЈУН 2013. ГОДИНЕ) и да на тај начин стекну могућност за незаборавно дружење са својим вршњацима. Услови конкурса су на плакату.

ВИДИМО СЕ !

http://najlepsesrpskereci.org.rs/

plakat1q.jpg

Хајде уметници, пишите... :mrgreen:

:lol:

Back