Lisicarke u marinadi

E...a kako bi se ponasale pecurke sa konzervansom?
Bljak?
Ja u sve stavljam konzervans od kako mi je jedan tehnolog objasnio da je mnogo štetnije pojesti hranu u kojoj se razvila buđ ili nešto slično, nego konzervans.
A dozvoljena količina konzervansa za odrasle je 7, 5 gr na dan. To znači da pojedeš 7,5 kg neke konzervisane hrane. E pa toliko nečega po danu nikako ne pojedem.

Мене иритира то пренемагање око хране као да је неко свилен.
Друго ако баш има осетљив стомак, али иначе као да су размажени.
А што је најгоре...ти што пазе...мало мало па длака, па "боли ме стомак" ,па "имао сам тровање"...све у њих ништа поред...

neke se jedu samo jedanput a neke vise puta.ja berem pecurke vec skoro pola veka.sa majkom sam isao u sumu kao dete i trazio pecurke.jedanput je bio problem sa lisicarkama odnosno njenom dvojnicom sa - zavodnicom .treba voditi racuna.i pecurke su sklone brzom truljenju na visokim temperaturama i tu treba povesti racuna.ukoliko marinada nije promenila ukus,boju i konzistenciju nema razloga da je pokvarena. rusi salamure pecurke na tone,pogotovo vrganje.i kod nas se kod otkupa pecurke stavljaju u salamuru u burice .iako su kamioni hladnjace promenili sistem trgovine i to je ogroman biznis u srbiji o kome se i ne prica toliko.ovih lisicarki je sve manje i manje u prirodi zbog povecane traznje i dobre cene.

neke se jedu samo jedanput a neke vise puta.ja berem pecurke vec skoro pola veka.sa majkom sam isao u sumu kao dete i trazio pecurke.jedanput je bio problem sa lisicarkama odnosno njenom dvojnicom sa - zavodnicom .treba voditi racuna.i pecurke su sklone brzom truljenju na visokim temperaturama i tu treba povesti racuna.ukoliko marinada nije promenila ukus,boju i konzistenciju nema razloga da je pokvarena. rusi salamure pecurke na tone,pogotovo vrganje.i kod nas se kod otkupa pecurke stavljaju u salamuru u burice .iako su kamioni hladnjace promenili sistem trgovine i to je ogroman biznis u srbiji o kome se i ne prica toliko.ovih lisicarki je sve manje i manje u prirodi zbog povecane traznje i dobre cene.
Znam tačno o čemu pričaš, Imam jednu takvu pečurku što se jede više puta :rumenko:

Back