Lišavanje Srbije visokom tehnologijom ,zašto?

• Začetnik teme Začetnik teme vuda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tonci de kul radioaktivnost u beogradu koj ti je djavo j8t?

Pa, s obzirom da su kolale price o pojacanoj radiokativnosti (posle bombardovanja), o ovome ili onome ja sam iscimao Gajgerov brojac sa VMA i izmerio radijaciju na par mesta u Beogradu. Radijacija je tada bila normalna, znaci kosmicko zracenje + ovo + ono + stajaznam sta je sve to....To sam isto uradio i pre par meseci.....Ne mogu da se setim tacnih brojki, ali se secam da su bili u okvirima normale.

Istraživanja na polju nuklearne fizike zahtevaju ulaganja reda veličine stotine milona dolara i nisu za prosjačke države poput Srbije koja nema odakle ni štedne uloge svojim građanima da isplati,ni jedan autoput da izgradi. Ovakva kakva je,Vinča ne služi ničemu i već dugo se ništa ozbiljno u njoj ne radi. A pošto se ne ulaže ni u održavanje dok se u njoj nalaze veoma opasne materije koje mogu da kontaminiraju ceo Beograd i okolinu ili padnu u ruke nekih krijumčara,zatvaranje i dislokacija takvih stvari je u sadašnjem vremenu jedino rešenje. Problematika Vinče je mnogo složenija od ovih nekoliko redova.

Zanimljivo kako se autor ove teme oseća pozvanim da raspravlja o problematici Instituta za nuklearne nauke,a ne ume ni padež u naslovu da pogodi. "Lišavanje visokom tehnologijom..",strašno..

Comment:

PADEZ SAM mozda POGRESIO ,ALI SUSTINU TEME NISAM !
Od kojeg si tabora zaduzen da ZAGLUPLJUJES omladinu !
Bili smo peta sila u svetu u prodaji naoruzanja.

Ako ostali sisaju vesla ,veruj ,ima nas dosta sto necemo ,jer nesto i znamo-sto ne bi trebalo da znamo.ZATO SMO NEZAPOSLENI i izbaceni iz sistema..........:???:

Ako institut u Vinči (nedaleko od glavnog grada Srbije u kojem živi trećina stanovnika) nije u stanju da adekvatno lageruje i čuva nuklearni (radioaktivni) otpad - onda ga treba zatvoriti pod hitno.

Ali u isto vreme, zavisićemo od drugih zemalja po pitanju medicinskog materijala i nećemo moći da se razvijamo naučno i tehnološki po pitanju nuklearne fizike...

Pored toga, u svetu postoje brojna udruženja i interesne grupe koje se zalažu za to da sve (pogotovo siromašne zemlje) dobiju nuklearne centrale i pristup toj izuzetno jeftinoj tehnologiji za proizvodnju el. energije kako ne bi zavisile (te zemlje) od drugih zemalja što se tiče energije i goriva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back