Red_Zmaja:
Nema veze skineš svih 14 brojeva i u svakom pročitaš nešto pametno. Pa sve instaliraš na isti fazon ili pomoću konzole apt-get install ili pomoću synaptica mudrosti nema..znači ako nemaš instalira make a ti udariš sudo apt-get install make ako ti se to ne sviđa ti otvoriš synaptic pa udariš po search make pa ga čekiraš i instaliraš...pazi moraš naučiti da misliš svojom glavom a ne da navikneš da drugi rešavaju probleme...ako navikneš da ti drugi rešavaju probleme nema ništa od učenja uvek ćeš da se oslanjaš na drugog...najkorisniji saveti koje su mi ljudi dali kad sam počeo da koristim linux su da čitam man i da koristim search što na forumu što na google-u... U početku ih nisam razumeo ali vidim da se isplatilo..retko ali baš retko kukam za pomoć..pošto to što muči mene mučilo je nekog tamo i to može da se nađe na netu...
ma, daleko od toga da nisi u pravu i to potpuno postujem: mnoge problemcice sam do sada i sam resavao, polako i postupno. zakukam obicno kad vidim da sam dosao do neprobojnog zida za moj um, i onda se ispostavi da, uglavnom, za veoma kratko vreme dobijem smernicu onako na brzaka, "iz rukava" od nekog (najcesce tebe) koji to vec zna. desi se i da zakukam pa dok dobijem odgovor i sam se nkako iskobeljam (no to je redje).
skinuo sam bojeve 1, 11,12,13 i 14. ostale kad treba da im pridjem dobijem stranice nekog nerazumljivog koda i nije mi bas najasnije.
moram ti ispricati jednu anegdoticu koja oslikava ovo moje stanje:
radio u mojoj firmi neki Sead Inajetovic koji je jos tada "picio" unix i u slobodno vreme radio honorarca za jednu drugu firmu i "drmao dobru lovu. na to se pojavi jedan negov zemljak Mile i onako iznebuha mrtav ozbiljan: "hej, ba Sejo, imas li jedno petnaestak minuta vremena da mi malo pokazes taj tvoj paskal da i ja malo zaradjujem ?"
hocu da kazem da kad malo pocnes da "siris" vidike vidis da ti treba punoooo vise od oniJeh 15 minuta, a kockice se samo slazu jedna po jedna, i svaki dan moras zavrsiti sa jednom spoznajom vise ;-) (i nadom da ces i sam moci jednog dana nekom pomoci onim znanjima kojima pokusavas sada ovladati ;-)