Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hvala brate, ovako izbacuje mi ovu gresku cim koristim neki kod?

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

Jel mozda to zbog toga zato sto sad instaliram update pa ne smem da radim dok se updatuje :D?

dali mi verujete :D napalio sam se na linux nemogu da idem da spavam a sutra ujutru u skolu :D, joj samo da se zavrsi update pocnem da instaliram sve to sto mi treba :D... Hvala svima sto pomazete bas ste extra najaci forum :) ziveo linux :D :brus:

Instalirao sam Cario dock i screenlets , skype i tako :D malo podesio sam izgled i to po mom ukusu i mislim da sam dosta naucio u roku od 2h :D, sad idem da spavam jedno 3-4h pa u skolu :D ... Molio bi neko da postavlja neki kod za dobar player za muziku :), Hvala puno

Poslednja izmena:
dali mi verujete :D napalio sam se na linux nemogu da idem da spavam a sutra ujutru u skolu :D, joj samo da se zavrsi update pocnem da instaliram sve to sto mi treba :D... Hvala svima sto pomazete bas ste extra najaci forum :) ziveo linux :D :brus:
:hahaha:, tako sam se i ja osecao kada sam sredio neki stari laptop ;)

Instalirao sam Cario dock i screenlets , skype i tako :D malo podesio sam izgled i to po mom ukusu i mislim da sam dosta naucio u roku od 2h :D, sad idem da spavam jedno 3-4h pa u skolu :D ... Molio bi neko da postavlja neki kod za dobar player za muziku :), Hvala puno

Ja koristim SongBird, a pre sam koristio audacious.

Edit:
Posto si pocetnik, pogledaj ovu skripticu:
https://docs.google.com/fileview?id...DEtYTdjMi00ZmFiLTg3NTAtM2M5OTFhYjZlYzY4&hl=en

A ne bi bilo lose da pogledas i ostale teme koje se nalaze u okviru teme Tutorijali.

Poslednja izmena:
Songbird više ne pravi plejer za linux, ali ako imaš ili ako nađeš na netu neki stari .deb, možeš njega da koristiš.
Nightingale projekat je nastao iz Songbird-a, ljudi predano rade na nastave tamo gde je Songbird stao.. Samo još kad bi izbacili neku alfu, betu, šta god :P
Eh da, moj music player of choice je Rhythmbox.

Imam jednu molbu, instalirao sam temu tj stavio sam drugu temu i sada mi se izbriso Cairo dock i onaj Screenlets, Screenlets sam instalirao i stavio na desktop i namestao po mom ukusu te gadgets i kad sam rr to sve je nestalo :S molio bi nekog da mi objasni sta treba da ubacujem u Startup applications tamo na ADD NAME : COMAND : Comment ?

Back