Limuzine da ti pamet stane

Soradze

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.705
Ne postoji čovek na svetu koji ne bi voleo da ima svoj automobil, da bude finansijski dobrostojeći,
pa da može da izdrži troškove i te vrste...
Naravno, neki se zadovoljavaju jeftinim, neki preskupim automobilima... kako je kome "pao grah"...

Ipak, postoje specijalne limuzine za specijalne mentale, specijalne ukuse i preduboke džepove...
Pa da vidimo fotke:

Screenshot_6.png
Screenshot_7.png

Screenshot_8.png
Screenshot_9.png


Screenshot_10.png
Screenshot_11.png


Screenshot_12.png
Screenshot_13.png


Screenshot_15.png
Screenshot_16.png
 

krflsd

Primećen član
Poruka
832
A šta kažete na ovo

6 luksuznih vozila sa veganskim ili održivim enterijerom​


Poslednjih godina, održivost je postala rastući trend u automobilskoj industriji. Iako svi u proizvodnom sektoru tek treba da pređu na zelenije poslovanje, mnogi značajni brendovi luksuznih automobila postaju lideri u održivim promenama. Ovi premijum proizvođači automobila donose konzervativnije izbore za proizvodnju vozila, i odlučuju se za ekološka rešenja unutrašnjosti automobila. Evo i liste od 6 luksuznih vozila sa veganskim ili održivim enterijerom.

#1. Tesla Model 3

Tesla nudi platnene enterijere kao alternativu koži još od 2016. godine. Kompanija je takođe poznata po tome što je blisko sarađivala sa PETA (People for the Ethnical Treatment od Animals) – organizacijom za zaštitu životinja, na proizvodnji sintetičke kože. Tesla Model 3 je jedan od premijum automobila kompanije koji je 100% prilagođen veganima, jer je unutrašnjost vozila u potpunosti napravljena od sintetičkih materijala, uključujući i volan. Bez obzira koju verziju vozila odaberete, ne postoji opcija uključivanja životinjskih derivata, kao dodataka. Teslin održivi enterijer je otporan na mrlje, čvrst i izuzetno udoban.

#2. Land Rover Range Rover Evoque

27355b88a.jpg


Sa izdanjem Range Rover Evoque, Lend Roverovi etički potrošači sada imaju mogućnost da poboljšaju unutrašnjost svojih automobila alternativama koje nisu od kože, već su prilađene veganima. Prestižna automobilska kompanija nudi niz vrhunskih opcija presvlaka za sedišta, napravljenih korišćenjem održivih materijala kao što su mešavina vune i poliestera, i eukaliptus melanž. Ovaj drugi je hibridni proizvod na biljnoj bazi, koji se sastoji od 70% poliestera i 30% rastegljivih vlakana.

S druge strane, proizvod od mešavine vune je kombinacija sintetičkog antilop materijala i vune, proizveden od 53% recikliranih plastičnih boca. Ovu održivu alternativu bez kože razvio je Land Rover zajedno sa vodećom evropskom tekstilnom kompanijom Kvadrat. Za Land Rover Range Rover Evoque se kaže da se sastoji od 33 kg recikliranog i prirodnog materijala. Ovaj vrhunski SUV može biti odlična opcija za porodično orijentisane i moralno odgovorne potrošače, jer može udobno da smesti do dva auto sedišta za decu, vrhunskog kvaliteta.

#3. BMW i3

BMW Grupa je veoma cenjena zbog posvećenosti održivosti, što je očigledno ne samo u materijalima koje koriste, već i u njihovim proizvodnim i razvojnim procesima. Jedan od ekološki najprihvatljivijih BMW automobila koji možete kupiti od ove potpuno održive kompanije je BMW i3. Ovaj električni automobil se 95% može reciklirati i napravljen je uglavnom od ugljeničnih vlakana. Kada BMW i3 bude na kraju svog životnog veka, neće imati štetnih efekata na životnu sredinu, jer većina njegovih delova neće biti odložena na deponije. Neki od materijala pogodnih za vegane koji se koriste u ovom inovativnom vozilu uključuju 40% čiste nove vune, 100% kožu štavljenu maslinovim lišćem, 90% drvo eukaliptusa i 30% kenafa (konoplje).

#4. Mini Cooper Hatch

274698818.jpg


Mini Hatch je još jedan luksuzni automobil prilagođen veganima, koji je dostupan na automobilskom tržištu. Ovo malo, ali šarmantno vozilo, koristilo je 70% recikliranih materijala za jastuke svojih sedišta, i 100% za svoja sedišta od tkanine. Ručna kočnica i ručica menjača Mini Hatch-a su od veštačke kože. Pored Mini Hatch-a, prestižna britanska kompanija je takođe objavila da njihovi Mini modeli sledeće generacije više neće nuditi kožnu unutrašnjost.

#5. Porsche Taycan

Nemačka automobilska kompanija nastoji da proizvodi liksuzne proizvode imajući na umu održivost. Porsche Taycan je prvi potpuno električni sportski model Porsche-a, koji nudi opciju unutrašnjosti od veganske kože. Potrošači mogu da biraju između dva izbora enterijera: veganska verzija od mikrovlakana ili štavljena klub koža.

Veganska opcija je napravljena korišćenjem „Race-Tex“, visokokvalitetnog materijala delimično sastavljenog od recikliranih poliesterskih vlakana. Prema Porsche-u, ova eko koža proizvodi 80% manje CO2 od svoje suprotnosti životinjskog porekla. Pored toga, patosnice i tepih Porsche Taycan-a sadrže Econyl, materijal od recikliranih vlakana, razvijen od ricikliranih ribarskih mreža. Potrošači automobila koji nisu u potpunosti spremni da imaju unutrašnjst bez kože, mogu se umesto toga odlučiti za održivu kožu, štavljenu maslinovim listom.

#6. Mercedes-Benz A Class

2759830d0.jpg


Mercedes-Benz je još jedna luksuzna automobilska marka koja se bori za održive promene. Iako Mercedes-Benz A klase još uvek nije potpuno električan, ovo luksuzno vozilo ima unutrašnjost automobila prilagođenu veganima. Potrošači mogu izabrati da imaju sedišta napravljena od „Artico kože“, kožnog materijala na bazi vinila, koji je relativno jeftiniji od svojih tradicionalnih ekvivalenata. Međutim, bitno je napomenuti da zamena ručice menjača i volana sa „Artico kožom“ još uvek nije opcija.

A šta sve to znači za proizvođače luksuznih automobila?

Pa, za proizvođače luksuznih vozila insistiranje na održivom enterijeru znači bolje tržišne mogućnosti, manji otpad u proizvodnji, principe ekološki prihvatljivog toka rada, povećanu vrednost brenda, čistiju praksu, niže troškove proizvodnje i ekološki prihvatljivije operacije. Oni ne samo da mogu da uživaju u dizajniranju enterijera premijum vozila sa jasnijom savešću, već mogu da udovolje i širem spektru potrošača sa svih nivoa društvenog spektra.

Pazi sad veganski automobili, verovatno na tu foru stave veću cenu
 
Poslednja izmena od moderatora:
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.