Limundo !!

• Začetnik teme Začetnik teme ceke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To ti je shield bid-ing. Imas toga na svim aukcijskim sajtovima. Npr Ebay ima fantasticno odradjenu zastitu sto se toga tice, pa kada te uhvate ugase ti sve naloge koje imas pa cak i od prodavca, makar imao i hiljade pozitivnih feedback-a...

Jer Ebay u tom slucaju gubi dosta, mislim da je provizija 2-5% na cenu koju si prodao...

E pa u tome je razlika Limundo ( Fico :D ) - Ebay ( Meckica :D )

Verujem da je na celu Ebay-a veliki tim profesionalaca koji strucno odradjuje svoj posao....

Da slazem,se no se njihov pr tretira kao superiorniji i od ebay-a a i od allegra,tretman im je takav na tim seminarima o IT prodaji,menadzerstvu pa cak i liderstvu,ja takodje probao par puta da kupim dok me iskusniji nisu uputili u sve tajne prevare limunda,dalje sam odustao od bilo koje kupovine kod njih.

imam nekoliko pitanja o limundu pa ko zna voleo bih da mi odgovori:

1.nije mi jasan ovaj sistem,recimo 3 ponude su za odredjenu stvar najvisa 100din,ja licitiram 110din i istog trenutka mi izlazi poruka da moja ponudjena cifra nije najveca,pojavljuje se neko ime sa sumom za 1din vecom,ja opet stavim malo vecu od njegove i opet ista stvar. U cemu je fora,a taj korisnik nije online,sta mi znaci taj iznos sto pise ako on nije realna najveca suma do sada izlicitirana nego mene drzi u mraku

2.recimo da sam pobednik aukcije i da sam predmet izlicitirao za 200din. a realno vredi 1500din(ako je to uopste moguce),da li je prodavac duzan da ga proda po izlicitiranoj ceni ili moze i da otkaze prodaju. Osim mog negativnog komentara koji mogu da mu ostavim jel ima neka pravna regulativa koja regulise odustajanja prodavaca/kupaca

3.ako ja prodajem nesto,jel postoji mogucnost da zadam pocetnu cenu koja nece kretati od 10din vec od neke 30% umanjene cene od realne.pa dokle dogura,manje od realne ili vise ,nema veze?
i koliko tacno limundo uzima proviziju od predmeta koji prodajem

1,Svi aukcijski sajtovi rade na tom principu.Ti stavljaš svoju maksimalnu ponudu a tvoj limundo agent ,da ga tako nazovem, licitira za tebe do te sume i diže tvoju ponudu za dinar svaki put.E onda se ti limundo agenti takmiče do maksimalne sume koju ste ti i taj drugi učesnik aukcije ponudili.Zvuči komplikovano ali nije i to je standardna procedura i na ebay-u.
2, I prodavac i kupac mogu da odustanu.Nema nikakvih posledica sem ocena.
3, Početnu cenu određuje prodavac i naravno da ona može biti veća od 10din a na njihovom sajtu imaš cenovnik.
Svašta sam tamo kupio i nisam imao problema.Verovatno ću vremenom natrčati na nekog prevaranta ali tako je u životu.
Ne kupuj ništa skupo dok to ne vidiš svojim očima.

e ukapirao sam prvu stvar,super je fora posto ce top licitator platiti sumu samo za 1din vecu od predhodnog ponudjaca a ne onu max sto je stavio. Ako sam dobro shvatio sistem je ovaj,cena je 100din npr,ja nudim 101 i postajem prvi sa najvecom cifrom,tamo neko stavlja 110 ali agent mu belezi kao 102 (1din vecu od predhodne sume,moje) i time on postaje sada vodeci. Ja vidim tih 102din ali neznam da je predhodni licitirao cak 110,tako da ako ja stavim 103din necu biti vodeci,posto ovaj da tako kazem ima kredita cak do 110din. Tek kada je licitiram vise od 110,postajem prvi,al ako npr stavim 120,agent belezi 111 (time i saznajem kolika je bila njegova ponuda),i ostatak je u stand by ako neko licitira sumu preko 111 a ispod 120,da je moja ponuda za 1din nadjaca sve dok ne predje ponudu od 120

zvuci komplikovano ,ali nije :)

Nacitan si sa 6 poruka do sada u komunikaciji na forumu.Zabranjeno je davati svoju licnu kartu na poslugu drugom,posluziti se tudjom licnom kartom kao svojom,ili je zloupotrebiti na drugi nacin.Uzmi svoju licnu kartu pa procitaj pozadi ako imas licnu kartu ili trazi od roditelja njihove pa procitaj.Bez obzira s kim si u srodstvu,gore navedeno se tretira zakonom,ima li razloga za nesirenje teme.

Na staroj l.k. pise da stavka 2: citat:"Imalac lične karte je dužan da ličnu katru nisi sa sobom i da je pokaže na zahtev službenog lica ovlašćenog za legitimisanje", valda se pretpostavlja da se osobe vide oči u oči vidiš osobu kojoj dajes službeni dokument to jest ličnu kartu. A to nije moguce iz očiglednog razloga tako da ovaj vid indentifikacije lično meni ne odgovara. Objasni ako znas bolje bas me interesuje

Back