Limfne žlezde i stomatološka anestezija

Mali Mravojed

Početnik
Poruka
9
Ljudi, devojka ima 29 godina. Pre nekoliko dana primetila je da joj se iza ušne školjke nalazi , nepravilnog oblika , zadebljanje, srednje tvrdoće. Zadebljanje je dosta nalik limfnoj žlezdi, međutim čak ni lekar opšte prakse nije siguran ali je rekao da će se situacija pratiti. Nju to naravno brine jer se plaši Hočkinovog limfoma ( vrlo nezgodnog tumora) . Kolike su šanse da ona nije u pravu i da je u pitanju nešto drugo? Napominjem da je primila anesteziju zbog popravljanja zuba sa unutrašnje strane u blizini mesta na kom se ovo sa spoljašnje pojavilo. Da li je to mogla da izazove anestezija kao reakciju, tj, ubod iglom i jaka anestezija?. Sa druge strane glave joj se pojavilo isto manje zadebljanje. Da li sve to može da bude posledica anestezije ili treba da brine? Kakva su vaša iskustva i šta bi još eventualno moglo biti? Napominjem i da je skoro radila rezultate krvi i da su rezultati limfocita dobri, kao i CRP i Sedimentacija. Ipak nisu joj dobre ćelije imuniteta što ukazuje da imuni sistem nije zdrav. Hvala vam svima , očekujem odgovore. Posebno bi bili značajni od ljudi koji imaju slična iskustva ili lekara. Hvala!

Ljudi, devojka ima 29 godina. Pre nekoliko dana primetila je da joj se iza ušne školjke nalazi , nepravilnog oblika , zadebljanje, srednje tvrdoće. Zadebljanje je dosta nalik limfnoj žlezdi, međutim čak ni lekar opšte prakse nije siguran ali je rekao da će se situacija pratiti. Nju to naravno brine jer se plaši Hočkinovog limfoma ( vrlo nezgodnog tumora) . Kolike su šanse da ona nije u pravu i da je u pitanju nešto drugo? Napominjem da je primila anesteziju zbog popravljanja zuba sa unutrašnje strane u blizini mesta na kom se ovo sa spoljašnje pojavilo. Da li je to mogla da izazove anestezija kao reakciju, tj, ubod iglom i jaka anestezija?. Sa druge strane glave joj se pojavilo isto manje zadebljanje. Da li sve to može da bude posledica anestezije ili treba da brine? Kakva su vaša iskustva i šta bi još eventualno moglo biti? Napominjem i da je skoro radila rezultate krvi i da su rezultati limfocita dobri, kao i CRP i Sedimentacija. Ipak nisu joj dobre ćelije imuniteta što ukazuje da imuni sistem nije zdrav. Hvala vam svima , očekujem odgovore. Posebno bi bili značajni od ljudi koji imaju slična iskustva ili lekara. Hvala!

Neka traži uput za Dr Subotića 4. Tamo dosta brzo i pregledaju i operišu.

Ali ne treba da se brine. Možda je od nekog zuba. NEka snimi. A ako je npr. preležala tuberkulozu, to može biti i od toga. Znači, samo opušteno, neka zakaže pregled i snimanje i prati razvoj događaja.

...e pa svasta...
..pa da zato ja uvek kazem da se ide kod lekara, a onda me prozovu panicarkom i hipohonderom....

Ma da..kad te nesto boli i kad nije kako treba, treba verovati siptomima. Ne boli nista, tek onako reda radi. Uvek postoji neki razlog.Naravno kad Cekas nesto i kad si nervozan , sto ti kazes AFfro na mojoj temi dole, onda te sve boli...ali to je nesto drugo...a drugo je ovo kad te iz cista mira boli nesto ili imas otoke.

Ma da..kad te nesto boli i kad nije kako treba, treba verovati siptomima. Ne boli nista, tek onako reda radi. Uvek postoji neki razlog.Naravno kad Cekas nesto i kad si nervozan , sto ti kazes AFfro na mojoj temi dole, onda te sve boli...ali to je nesto drugo...a drugo je ovo kad te iz cista mira boli nesto ili imas otoke.

...da slazem se, zato sam i isavetovala da se uzme uput i ide kod lekara....

Ljudi, hvala vam na postovima. Pokušaću i ja da vam dam grupni odgovor.

Ona je htela kod endokrinologa ali je je lekar opšte prakse (inače specijalista opšte prakse) rekla da malo pričeka. Devojka je takođe mišljenja da bi trebalo što pre do endokrinologa. I nije BG u pitanju KG je, mada i tamo ima vrsnih lekara.

Neko je ovde napisao da mi je operisana kancerogena limfna žlezda. Nisam znao da se to uopšte operiše, zar je to moguće, i koliko je potrebno rano reagovati kako bi se sprečio dalji razvoj bolesti?

...uvek je bolje odmah....posle moze da bude prilicno zeznuto....

...ovo govorim iz licnog iskustva, i slusanja lekara opste prakse, pa nekih navdonih specijalista....dok sam dosla do prave dijagnoze i operacije
proslo je 3 godine...

...trazite uput za Onkoloski insitutu u Bgd pa tamo na pregled....

...ja bih tako, a vi kako hocete....

Ljudi, hvala vam na postovima. Pokušaću i ja da vam dam grupni odgovor.

Ona je htela kod endokrinologa ali je je lekar opšte prakse (inače specijalista opšte prakse) rekla da malo pričeka. Devojka je takođe mišljenja da bi trebalo što pre do endokrinologa. I nije BG u pitanju KG je, mada i tamo ima vrsnih lekara.

Neko je ovde napisao da mi je operisana kancerogena limfna žlezda. Nisam znao da se to uopšte operiše, zar je to moguće, i koliko je potrebno rano reagovati kako bi se sprečio dalji razvoj bolesti?

To sam ja napisala ali sam pogresno shvacena. Ne moze se operisati limfna zlezda sa namerom da odstrani celije raka. Operisana je zbog biopsije. Limfne zlezde su po citavom telu. To sto se kod devojke pojavilo na vratu, ne znaci da je samo tamo bolest u pitanju. Verujem da ako se radi o ovoj vrsti bolesti da je ima i u preponama, stomaku, ispod ruku, kostiju mozda i na nekim drugim mestima...

Povećanje limfnih čvorova s obe strane vrata, ispod vilice, može biti znak infekcije u okolnom području, na primer, upalnih promena zuba, infekcije grla, virusne bolesti ili infekcije gornjih disajnih puteva. Većina uzroka povećanja tih limfnih čvorova je dobroćudna, ali ponekad mogu biti i posledica tumora u području glave ili vrata. Neke od najčešćih situacija koje mogu izazvati oticanje limfnih žlezda su virusne prehlade ili grip,upale uva ili zuba i još mali milion uzroka.Za početak odraditi ultrazvuk vrata tj postojećih uvećanih limfnih žlezda i ponoviti lab.analize i na osnovu dobijenih rezultata lekar će Vas uputiti na dalja ispitivanja ili odrediti adekvatnu terapiju.

Back