Limbo!

Svidja mi se izgled igrice ali ne mogu da je nadjem nigde. Našao sam pet-šest kada instaliram traži d3dx9_43.dll neka greška. Na svim sajtovima mi preporučuje neki program za čišćenje registra od greški ali program se plaća. Kako to da rešim?

Svidja mi se izgled igrice ali ne mogu da je nadjem nigde. Našao sam pet-šest kada instaliram traži d3dx9_43.dll neka greška. Na svim sajtovima mi preporučuje neki program za čišćenje registra od greški ali program se plaća. Kako to da rešim?

DirectX ti je zastareo skini najnoviji sa microsoft sajta.

Što se tiče igre dobra je odigrao sam par levela :)

Fenomenalana igra u svakom pogledu. Grafika je jednostavna ali veoma simpatična, gameplay savršen, zagonetke zanimljive. Nadam se da će biti nekog nastavka...

Odigrao sam igru i moram reći da su utisci pozitivni. Uvek sam voleo igre u kojima moraš da uključiš mozak. :)

Jedino što je mogla da traje malo duže, kao i da ima bar neku priču. Da igrač bar zna o čemu se radi, ko je taj čovečuljak kojim upravlja, šta je cilj svega. (Dobro, kapiram da on traži svoju sestru, ali priči fali bilo kakav drugi podatak.) I...

Nadam se da će biti nekog nastavka...

Odigrao sam igru i moram reći da su utisci pozitivni. Uvek sam voleo igre u kojima moraš da uključiš mozak. :)

Jedino što je mogla da traje malo duže, kao i da ima bar neku priču. Da igrač bar zna o čemu se radi, ko je taj čovečuljak kojim upravlja, šta je cilj svega. (Dobro, kapiram da on traži svoju sestru, ali priči fali bilo kakav drugi podatak.) I...
Mozda ce u drugom delu objasniti o cemu se radi, jer s obzirom koliko je igra uspesna bilo bi glupo ostaviti je na ovome...

Mozda ce u drugom delu objasniti o cemu se radi, jer s obzirom koliko je igra uspesna bilo bi glupo ostaviti je na ovome...

Slažem se.

Nakon prelaska sam opet započeo igru ispočetka, i moram da kažem, nije lako preći je a ne poginuti bar negde, čak iako igraš drugi put pa znaš kako se koja zamka rešava. Najviše zbog stvari gde su potrebni refleksi i dobar tajming da bi izvukao živu glavu.

Pa autor je rekao da je to poenta igrice, moraš da pogineš da bi shvatio kako se prelazi, nešto kao trial and fail fazon (iako sam siguran da je nešto drugo, znam da je trial al ne sećam se druge reči) u svakom slučaju nema mnogo takvih igrica da moraš da pogineš da bi prešao (ja bar ne znam nijednu takvu) što je samo još jedan + za igricu, jedinstvenost...

fascinantna igra,jedva cekam nastavak,kratka ali slatka,nijanse tamnih boja su ludilo,najezio sam se kad sam je igrao sa sluskama u mraku.
ni malo nije naivna sto se tice prepreka

problem sa dx-om se resava ovim http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35

ko zeli link igre neka mi se javi na pp ili neka malo bolje pogleda post
https://www.rapidshare.com/files/513012309/limbo.including.update1.rar

teorija igre po nekima ide ovako:

Both brother and sister fell out of a tree house as it partially collapsed.
The boy wakes up first in Limbo after dying and searches for her sister.
Giant spider represents fear.
Other tribal characters represent loneliness.
Rain represents depression.
Cogs represent structure and progress (memory of tree house)
Gravity represents falling (from tree house)

The ending is where he realises his sister also died and she is found digging for the answer he has just realised - both are ghosts.

Znao sam zašto se zove limbo, pakao za decu a ne kao što su pričali da se zove Limbo-Ivica, dečak se kreće po ivici, šta god time hteli da kažu. Stvarno mi je sve vuklo na nekakav post-apokaliptični scenario a ne ‚‚ivicu‚‚...Sve zgrade su uništene i u fazi raspadanja, ona deca plivaju udavljena po vodi...
Nije mi samo jasno šta ono svetleće predstavlja, znate ono što padne na glavu i tera lika da beži od svetlosti. Baš me nerviralo...

za one koji nisu izvalili tajni nivo,morate sakupiti 10jaja kako bi joj pristupili,ne morate igrati sve ispocetka,samo udjite u odredjene captere i nadjite jaja

lokacije su

(preporucujem igranje sa sluskama,jer se vecina stvari prelazi sluhom a ne vidom,ovo je bukvalno najmracnija misija)

Znao sam zašto se zove limbo, pakao za decu a ne kao što su pričali da se zove Limbo-Ivica, dečak se kreće po ivici, šta god time hteli da kažu. Stvarno mi je sve vuklo na nekakav post-apokaliptični scenario a ne ‚‚ivicu‚‚...Sve zgrade su uništene i u fazi raspadanja, ona deca plivaju udavljena po vodi...
Nije mi samo jasno šta ono svetleće predstavlja, znate ono što padne na glavu i tera lika da beži od svetlosti. Baš me nerviralo...

To su neke larve.J.bt Kolko puta su mi došle glave!!!

Pa autor je rekao da je to poenta igrice, moraš da pogineš da bi shvatio kako se prelazi, nešto kao trial and fail fazon (iako sam siguran da je nešto drugo, znam da je trial al ne sećam se druge reči) u svakom slučaju nema mnogo takvih igrica da moraš da pogineš da bi prešao (ja bar ne znam nijednu takvu) što je samo još jedan + za igricu, jedinstvenost...

Trial and error. Inace, igra izgleda i zvuci dobro, sudeci po traileru i vasim komentarima. Definitivno cu je isprobati jednom.

Poslednja izmena:
pogledaj reputaciju,tu ti je resenje za trial . Koji tacno error dobijas,mora se resiti igra je vrh
na oficijalnom sajtu ima da se kupi steam ,nije mi jasno jel ovo moze i da se igra online ili ... ????

Nismo se razumeli. Samo sam ispravljao kolegu forumasa da je pravilan izraz "trial and error" a ne "trial and fail". Nisam dobio nikakav error pri igranju ili instalaciji igre jer je jos nisam ni skinuo.

Zanimljiv članak koji se bavi pitanjem o čemu se zapravo radi u igri i pokušava da odgovori na njega.

I jedan kraći tekst, takođe jedno viđenje iz nekog drugog ugla.

Šteta samo što igra ne daje odgovor na pitanje kako u stvari ide priča. Ovako te zaintrigira a ne saznaš o čemu je u stvari reč. Ipak, moje mišljenje je otprilike kao ovo iz ovog drugog teksta:

I believe that the entire game is essentially the boy's life flashing through his eyes. This boy apparently had a very hard life where he was picked on and outcasted by other children, where his fears and insecurities kept him from reaching his full potential, where he was forced to continuously move and never settle in at any one place. This is all reflected within the game by the other children attempting to kill him, the spider chasing him, and the large hotel sign, respectively, as well as many other instances of symbolism.

limbo-620x250.jpg

Odlična igrica, prelepa atmosfera u toku cele igrice, sjajan osećaj.. Malo je krata igrica, ali hebiga.. Naročito mi se sviđa što se mehanizam za rešavanje jedne zagonetke ne ponavlja više u toku igrice već je svaka nova zagonetka originalna..
A što se tiče priče i objašnjenja, pa videli ste u toku igrice da je minimalizam ono što opisuje sam svet u igri, nije prenatrpam detaljima i objektima, ne treba kvariti igricu tražeći sada referat o priči, enjoy it as it is..

Inače, ako se nekome svideo Limbo a nije igrao Braid neka to obavezno uradi, obe igrice su umetnička dela..

Back