Lik me iznervirao

Pazi, to sto je seo na sirenu je razumno, a to sto te proziva zasluzuje malo prevaspitanja. E, sad, problem je sto u naletu besa opusteno mozes da ubijes coveka, cak ne moras ni jako mnogo da udaris, nezgodan udarac i tebi stoji 40 do dozivotna zbog nekog krelca.

Tako da sledeci put vrelu ili ledenu vodu i fiiino ispolivaj. :ok:

danas sam hteo da se bijem sa nekim likom...
...
Šta vi mislite?

Одлично !
Добро је да си реаговао само вербално,
жив си и не дај се у гроб !

Такође је добро да ниси сишао
јер то није нужно !

Е сад савет !

Унапред треба да знаш да се конфликти овога нивоа решавају само вербално,
а пошто желиш да га казниш
онда тих пар реченица које му упућујеш треба да буду убиствене !

Никако псовке и претње
јер увек може да ти одговори
"сиђи цупи"
и ти који си батеријски мангуп испадаш глуп !

Него неке реченице које ће да прикажу његов прекршај
и на које он неће имати одговора.

Тек тако ћеш мирно и пун самопоуздања наставити дан ! ;)

Pazi, to sto je seo na sirenu je razumno, a to sto te proziva zasluzuje malo prevaspitanja. E, sad, problem je sto u naletu besa opusteno mozes da ubijes coveka, cak ne moras ni jako mnogo da udaris, nezgodan udarac i tebi stoji 40 do dozivotna zbog nekog krelca.

Tako da sledeci put vrelu ili ledenu vodu i fiiino ispolivaj. :ok:

Ili da ga požubori sa terase. :cepanje:

Одлично !

јер то није нужно !

Е сад савет !

Никако псовке и претње
"сиђи цупи"

jeste, baš zabole bahate za njihov prekršaj i tvoje ubistvene rečenice

jeste, baš zabole bahate za njihov prekršaj i tvoje ubistvene rečenice

komšija po komšija :deda:

- - - - - - - - - -

otkud znam da ne baksuziram

- - - - - - - - - -

Одлично !

јер то није нужно !

Е сад савет !

Никако псовке и претње
"сиђи цупи"

šta je ovo u stvari : ))
b. mangup

danas sam hteo da se bijem sa nekim likom...trubio je dugo ispred zgrade, valjda ga neko blokirao kolima...rekoh to seljoo konju majmune...on meni aj siđi pčko..rekoh oćeš da siđem? sačekaj me...moji me zaustavili...posle se odvezao i pokazivao mi srednji prst...

Nekako razmišljam da li je bilo bolje da sam izašao...pa makar i popio batine...mada ne verujem da bih ja popio batine jer sam krupan i u treningu...lik je kao otvarao i gepek, možda da uzme neku palicu ili nešto, ne znam...ali da sam izašao možda ne bih razmišljao o tome ceo dan...možda je bolje suprotstaviti se, makar i dobio batine, nego razmišljati o tome?..ne znam

Šta vi mislite?

Ne, Najbolje je asertivno reagovati. I racionalno prosuditi sta se necim dobija a sta gubi. Nikada ne treba zrtvovati slobodu koju imamo i da zaglavimo u zatvoru zbog budala. Jer ako sredis jednu budalu danas, eto druge vec u roku od - ODMAH.
I nisi nista uradio. Samo si postao kao i on.

Iz ove situacije mozes sagledati i svoje greske ali i njegove. Zakon akcije i reakcije. Domino efekat. Advokati dobri retoricari bi mogli ocas posla napraviti da si i ti kriv za sve, ili pak on za sve. I idealizovati i satanizovati, bez problema. I tebe, i njega.

Dakle kljuc je u asertivnom reagovanju i da dobro procenjujes, racionalno i analiticki situacije a ne intuitivno i emotivnim reagovanjem.

To je nekda bilo vazno nama mozda u dzungli. Danas je to minus i smetalo.

Moras da radi sada vezbe disanja i da shvatis kako si I TI DOPRINEO da u njemu razbuktis afektivno reagovanje, ali si i u samom sebi to zapalio, zato si i otvorio ovu temu - nisi razresio konflikt. Ne sa njim. Nego SAM SA SOBOM.

Ne, Najbolje je asertivno reagovati. I racionalno prosuditi sta se necim dobija a sta gubi. Nikada ne treba zrtvovati slobodu koju imamo i da zaglavimo u zatvoru zbog budala. Jer ako sredis jednu budalu danas, eto druge vec u roku od - ODMAH.
I nisi nista uradio. Samo si postao kao i on.

Iz ove situacije mozes sagledati i svoje greske ali i njegove. Zakon akcije i reakcije. Domino efekat. Advokati dobri retoricari bi mogli ocas posla napraviti da si i ti kriv za sve, ili pak on za sve. I idealizovati i satanizovati, bez problema. I tebe, i njega.

Dakle kljuc je u asertivnom reagovanju i da dobro procenjujes, racionalno i analiticki situacije a ne intuitivno i emotivnim reagovanjem.

To je nekda bilo vazno nama mozda u dzungli. Danas je to minus i smetalo.

Moras da radi sada vezbe disanja i da shvatis kako si I TI DOPRINEO da u njemu razbuktis afektivno reagovanje, ali si i u samom sebi to zapalio, zato si i otvorio ovu temu - nisi razresio konflikt. Ne sa njim. Nego SAM SA SOBOM.

:ok:

Mislim da sam u nekoj literaturi našao da je duša opisana kao 'luda devojka'.

Izgleda mi da treba da je se kontroliše voljom i razumom.

Back