Life coach

gost 36952

Elita
Poruka
17.066
Da li pratite nekoga na internetu?
Cesto se sa podsmehom gleda i na savetnike i na one koji ih prate (kao i na popularnu psihologiju uostalom), ali ako umete da izaberete, moze se mnogo toga nauciti.

Ko ili sta vam je pomoglo da zivote kvalitetnije i srecnije?

Cesto se sa podsmehom gleda i na savetnike i na one koji ih prate (kao i na popularnu psihologiju uostalom), ali ako umete da izaberete, moze se mnogo toga nauciti.

Pratim. Trenutno nikoga konkretno, ovde sam više radi zabave.
Na Književnosti, konkretno Mali klub pesnika, mnogo su mi neki ljudi pomogli, da preguram teške trenutke.
Svuda ima pametnih, osećajnih i dragih osoba. Treba ih naći i prepoznati.

Pratim. Trenutno nikoga konkretno, ovde sam više radi zabave.
Na Književnosti, konkretno Mali klub pesnika, mnogo su mi neki ljudi pomogli, da preguram teške trenutke.
Svuda ima pametnih, osećajnih i dragih osoba. Treba ih naći i prepoznati.
da, nekad nismo ni svesni koliko jedni druge ucimo, tesimo, opominjemo, podsticemo i narocito navodimo na razmisljanje

Ne.
U zivotu su mi pomogli mudri ljudi oko mene i njihovo iskustvo, kao i sopstveno.
Iako mi je psihologija jednim delom struka, protivnik sam popularne psihologije, jer ona moze da nanese vise stete nego koristi.

i LC govore o svojim iskustvima :)

Good for them.
Znam slucajeve gde su ljudi vodeci se "ma samo treba da pozelite" savetom LC zapadali u jos gora psihicka stanja od onih u kojima su bili. LC predstavljaju svoj "uspeh" kao magican, sve je tako lako, samo treba imati snagu i volju i eto sve ce se resiti. Ne kazem da ih nema sa teskim zivotnim pricama i svaka cas sto su smogli snage da promene tok svoje sudbine, ali oni nisu strucni i kada bih zaista trebala pomoc, trazila bih pihologa/pshijatra/psihoterapeuta.

Ovo sto si boldovala, ocigledno nisi obratila paznju na ono "oko mene", mislim da bliske ljude sa kojima imam emotivni transfer, jer bez njega ni psihoterapija ne uspeva.

LC su najobicniji laici koji prodaju svoje iskustvo i nista vise.

ima svega, samo nisam mislila na resavanje nekog konkretnog problema na nacin na koji se radi (pretpostavljam) na terapija,a, vec pre kao na mogucnost da se o nekim temama razmisli (a da nam to mozda nije bilo uocljivo ranije) ili da se neke stvari pogledaju i iz drugacije perspektive

ima svega, samo nisam mislila na resavanje nekog konkretnog problema na nacin na koji se radi (pretpostavljam) na terapija,a, vec pre kao na mogucnost da se o nekim temama razmisli (a da nam to mozda nije bilo uocljivo ranije) ili da se neke stvari pogledaju i iz drugacije perspektive

To da. Mada meni licno iskustvo stranca ne moze pomoci kao iskustvo i misljenje bliske osobe. Ovo govorim licno za sebe.

Ne pratim nikoga, i pratim svakoga.:lol:

Ni kao dete nisam imala idole, nemam ih ni sada. Uvek učim, jer ima se od koga, ali to nikada nije vezano za jednu osobu, ili samo nekoliko njih. Volim raznolikost, sve provučem kroz neke svoje filtere, nikada ne preuzimam ništa tačno tako kako nam je servirano.

- - - - - - - - - -

To da. Mada meni licno iskustvo stranca ne moze pomoci kao iskustvo i misljenje bliske osobe. Ovo govorim licno za sebe.

Meni se čini da smo kod bliskih osoba, zog upliva emocija, skloni da mnogo stvari drugačije tumačimo, zato meni više prija kada čitam ili slušam iskustva potpuno nepoznatih osoba.

Ne pratim nikoga, i pratim svakoga.:lol:

Ni kao dete nisam imala idole, nemam ih ni sada. Uvek učim, jer ima se od koga, ali to nikada nije vezano za jednu osobu, ili samo nekoliko njih. Volim raznolikost, sve provučem kroz neke svoje filtere, nikada ne preuzimam ništa tačno tako kako nam je servirano.

- - - - - - - - - -

Meni se čini da smo kod bliskih osoba, zog upliva emocija, skloni da mnogo stvari drugačije tumačimo, zato meni više prija kada čitam ili slušam iskustva potpuno nepoznatih osoba.
ovo je i moj slucaj, ali mislim da to ima najvise veze sa tim koliko je osoba otvorena prema bliskima. Ja se ne osecam slobodnom da se poveravam najblizima, iako smo u odlicnim odnosima, jednostavno se ne bih usudila, ali ovo sto pise Regima ima smisla, cak je i prirodnije pretpostavljam, samo sto ja ne mogu

To zavisi i kakvi smo mi sami. Meni totalni stranac nikad nije uspeo da pomogne.

Nisam mislila na nikakvu pomoć, nego na razmišljanje, izvlačenje zaključaka,na učenje. Od nikoga ne očekujem savet, a takva sam da ih i ne prihvatam. Saslušam, i radim po svome.

- - - - - - - - - -

ovo je i moj slucaj, ali mislim da to ima najvise veze sa tim koliko je osoba otvorena prema bliskima. Ja se ne osecam slobodnom da se poveravam najblizima, iako smo u odlicnim odnosima, jednostavno se ne bih usudila, ali ovo sto pise Regima ima smisla, cak je i prirodnije pretpostavljam, samo sto ja ne mogu

Volim razgovor, i kada mi neko priča o svojim problemima trudim se da slušam i da pitanjima navedem osobu da sama dođe do nekog zaključka. Ne delim savete, a ne volim ni meni da ih daju.

Не. Америчке глупости. Благо цара Радована, књига за сваку српску кућу.

ne pratim ni jednog posebno, ali na fejsu pratim neke stranice, pa mi izlaze povremeno objave
ne verujem u nlp i slicne komercijalne hibridne koucove, ali verujem u psihoterapeute koji su zaista osposobljeni za pravilno davanje podrske ljudima koji se zaglave u zivotu
ono sto se nekada coveku ucini kao slepa ulica bez izlaza, sa pravilnom podrskom je u stvari samo prepreka na putu do uspeha..mala pauza u lavirintu do izlaza

Pratim lajfkoučove Krstarice. Nema potrebe da bazam po netu kada se ovde svakodnevno održava simpozijum konzilijuma lajfkoučeva. Ovde se ne pišu obični komentari, ovde u svakom postu nailazimo na esenciju motivacione misli koje se ne bi postideo nijedan fejzbuk status.

Ukoliko imam neki životni problem, samo otvorim Forum, pronađem temu koja se bavi traženom tematikom - i dobijem sijaset odgovora. Potom odaberem rešenje koje mi najviše odgovara, pošto se, naravno, ovde sukobljavaju različite škole motivacionog učenja životu.

Recimo, kada sam upao u problem sa pomanjkanjem novca, pročitao sam da je samo potrebno dovesti sebe u stanje svesti u kojem te je baš briga za novac - i novac će se pojaviti sam od sebe.
Dobro, novac se nije pojavio, ali je svakako dobar savet da se trudiš da ne misliš na njega kada ga nemaš.

Zapravo, greota je da ne postoje škole za lajfkoučove. Misim okej, postoje i oni atestirani, ti neki psiholozi ili sa tom nekom višom pedagoškom školom, ali je da tako kažem lajfkouč scena ipak prilično neuređena zbog svih tih amatera koji su recimo uspeli u nameri da surfuju uprkos činjenici da nemaju udove, ili su pak pobedili rak zahvaljujući Delimano Nutribulletu koji možemo dobiti po ekskluzivnoj ceni i uz koji dobijamo ne jedan, nego dva dodatka, i ne samo to, nego još i nožić za ljuštenje, ali to nije sve...

Lajfkouč se zapravo postaje tako što u jednom trenutku skapirate nešto očigledno ili vas usere da uspete u nečemu što mogu i drugi, ali vama to nikako nije uspevalo - i onda ste oduševljeni, oduševljeni sami sobom, svojim uspehom, svojim dostignućem. Sami ste to uradili, niko vam nije pomogao. Toliko ste oduševljeni da to želite sa svima da podelite. I onda im pričate i pokazujete, objašnjavate, smarate ih do iznemoglosti.

Ako uspete u tome da vas ljudi slušaju - utoliko bolje. A ukoliko uspete da budete toliko zanimljivi da vam još i plaćaju za to što im pričate - e onda ste pravi pravcati lajfkouč.

Hebo i čoveka koji misli da mu treba lajf koučing. Ako ne umeš da vidiš šta ti je važno a šta ne, kad levo a kad desno, koje je crno a koje belo, onda se zamisli sam nad sobom, i zapitaj dal će da i dalje budeš dresirani ker ili je vreme da uključiš glavu, nađeš muda i uzmeš svoj život u svoje ruke. :cool:

Hebo i čoveka koji misli da mu treba lajf koučing. Ako ne umeš da vidiš šta ti je važno a šta ne, kad levo a kad desno, koje je crno a koje belo, onda se zamisli sam nad sobom, i zapitaj dal će da i dalje budeš dresirani ker ili je vreme da uključiš glavu, nađeš muda i uzmeš svoj život u svoje ruke. :cool:

ili prepusti nekom da ti nađe mooda i uzme stvar u svoje rooke..

Back