- Poruka
- 6.173
postojili li knjiga koja vam je promenila život? mislim... promenila život - svest, razmišljanja, ponašanje - klasika, psihologija, biografija....?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
postojili li knjiga koja vam je promenila život? mislim... promenila život - svest, razmišljanja, ponašanje - klasika, psihologija, biografija....?
Nemoj tako, ja mogu reći da je Jungova "Čovek i njegovi simboli" dosta uticala na mene s obzirom da sam nakon toga počeo da pažljivije posmatram snove. Počeo i sa određenim vežbama za pamćenje snova, i dnevnik snova, pa tako sam uspeo da zapišem preko 150
A ovog leta sam čak 60 snova zapisao
Pored toga, znatno je na mene uticala Pulmanova "Njegova mračna tkanja", knjiga koja me je dovela do odbacivanja religije, eventualno i agnosticizma![]()
Pa sta ce mi Jung da pamtim snove?
Onda valjda i Frojd da mi ih tmaci?
Ja sve pamtim, barem ono sto mi je u snu bilo vazno. Al ne zapisujem nista,,![]()
Nije Jung pisao o pamćenju snova, već me je njegovo pisanije o snovima( i tumačenjima, naravno) podstaklo da ih zapisujem i pamtim. A i Jung, po mom skromnom mišljenju, bolje tumači snove od Frojda koji svugde nailazi na seksualnu frustraciju. I gde je ima i gde je nema. Po Frojdovom, ako sanjaš podrum - seksualna frustracija. Podrum je mračan, vlažan, predstavlja otvor i naravno da njega to direktno podseća na vaginuJung bi podrum predstavio kao, recimo, okretanje ka sopstvenoj Senci ili želju za kopanjem po podsvesti, ili možda strahom od istog, zavisno od samog sna.
Inače, nekad su i sitnice u snu važne, a 80% sna zaboravimo u roku od nekoliko sati. Zato ja pored glave držim svesku i olovku, pa čim se probudim(ranije me je sat budio ali sad se budim tokom svakog REM intervala) zapišem sve što mogu iz sećanja da izvučem. Nekad mi san i na nekoliko stranica stane![]()
Nazalost , podrume ne sanjam
A zasto zapisuje snove? Koristis te beleske za neka kasnija pisanija?
Kako mi se ovo svidja!Knjige su kao devojke, svaka pomalo promeni život (ili makar ugao gledanja)