Sapica mala
Primećen član
- Poruka
- 624
A gde idu ovi bogatuni,?????Pa Lidl je svugdje u svijetu trgovina za sirotinju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A gde idu ovi bogatuni,?????Pa Lidl je svugdje u svijetu trgovina za sirotinju.
po restoranimaA gde idu ovi bogatuni,?????
Mada nisam neki ljubitelj meda (kao proizvoda) sad si me zainteresovao da taj koji pominjes nadjem i probam...Jedan od najboljih ukusa koje sam u životu osetio, med iz Feneka. Nekako kremast ...
Šta god da su mu radili - neka samo nastave !
Mada nisam neki ljubitelj meda (kao proizvoda) sad si me zainteresovao da taj koji pominjes nadjem i probam...
Da li pamtis koja je vrsta tacno tog meda iz Feneka bila (tog koji te *razdusevio*) - cvetni/livadski ili lipov ili neki treci (Fenek pravi i suncokretov ali svaki suncokretov med mi je kao vrsta delovao odbojno iako bas suncokretovi medovi obicno izgledaju *kremasto* jer poluukristalisu vrlo brzo)?
Vrlo verovatno (i ima logike) da je bio od repice - postoji i ta vrsta. Nisam ga pomenuo u pitanju (nije bas siroko poznat i popularan) ali on je bas i poznat po najbrzoj kristalizaciji...tako da si verovatno njega i koristio (posto kazes da je bio *kremast*). Brzina kristalizacije nekog meda zavisi od procentualnog ucesca glukoze u medu - sto vise % glukoze to je kristalizacija brza. Posto je repicin med sa najvise % glukoze u sebi onda on, logicno, i najbrze prelazi u kristalizovano stanje (a sledeci iza njega po % glukoze je suncokretov koji takodje brzo kristalise).Немој да ми верујеш,
али чини ми се да је био од репице
(јел постоји тако нешто ?)
Иначе кристализација шећера је нормална код природног меда.
Ставиш теглу у млаку воду,
и отклониш проблем.
mislis da svaki domacin koji prodaje domace kobasice ti prodaje "bio kobasice"?Kad kupuješ jeftine mesne proizvode, štediš u novcu ali plaćaš više u zdravlju. Pa ti vidi da li se isplati![]()
od mog poznanika iz srednjeg banata redovno uzimam med od repice. koristim ga umesto secera.Vrlo verovatno (i ima logike) da je bio od repice - postoji i ta vrsta. Nisam ga pomenuo u pitanju (nije bas siroko poznat i popularan) ali on je bas i poznat po najbrzoj kristalizaciji...tako da si verovatno njega i koristio (posto kazes da je bio *kremast*).
sto vise % glukoze to je kristalizacija brza.
od mog poznanika iz srednjeg banata redovno uzimam med od repice. koristim ga umesto secera.
on je tako kremast. najvise podseca na mast (dok je svez i nekristalizovan) on je inace jeftiniji
Da - prevodjenje kristalisanog meda ponovo u tecno stanje nije bas jednostavno kao sto nam izgleda kad procitamo preporuku - *stavite u mlaku vodu* i to je to.Сетих се да сам овде паметовао како се декристалише мед,
па иронично рекох себи,
Хајде сад. Другима делиш савете - изволи !
Могу рећи да није само ставити теглу у млаку воду,
тфеба већа температура.
Ја сам ставио у дуплу посуду за напаравање,
вода није кувала, али је темп била 60-70 степени.
Требало ми је 2 сата да мед дође у течно стање.
Открио сам нешто ново :
Топао мед је много лакши за желудац
појео сам бар 10 кашичица
и није ми тешко пао,