Licni zivot i porodica

Doktor Pero:
Kako ostati snazan u porodici sretan za sebe i druge a ujedno nositi na sebi sve probleme i porodice i drustva?

That is life!

Додуше, не мораш баш ти да решаваш све проблеме друштва...а и породичне проблеме подели са неким.....

Mislim da misli na ono sto nas sve muci
Kako biti uspjesan u svemu a jos imati energije da ostanes "normalan"
I mene to interesuje.
Da posao radis odgovorno, dobro, na vrijeme, na najbolji moguci nacin.
Da kod kuce slusam (i cujem) zenu / muza, da znam kako da mu/joj ugodim, da znam da pospremim po kuci, skuvam, operem
Da budem dobar tata/mama, da razumjem svoju djecu, da ih podrzavam i volim a opet dobro vaspitam u zdrave i prave ljude, da im procitam pricicu prije spavanja i poljubim za laku noc
Da imam dobro tijelo, sto podrazumjeva bavljenje sportom, obratiti paznju na sta i kada jedem.
Da zovem redovno mamu, da pazim da ne uradim nesto da me komsije ne ogovaraju.
itd itd itd

Doktor Pero:
Kako ostati snazan u porodici sretan za sebe i druge a ujedno nositi na sebi sve probleme i porodice i drustva?
Ovo je prava tema za mene a verovatno i za sve one koji imaju uzu i siru porodicu
Mammy je lepo postavila sva pitanja ali na zalost ni jedan odgovor
Mogu samo reci da je lakse ostati snazan i sretan za druge,
dok je licno zadovoljstvo malo gurnuto u stranu(bar je to moj slucaj,moje mame,babe...)
Sve to moze funkcionisati jedno vreme,dok sve ne ode u ......
A mozes naci snage da se naters da prihvatis srecu bliznjih,kao svoju,pa uzivaj!!!!

Па шта ја знам, мислим, сви ти захтеви се постављају пред све нас, зар не?
Сви се ми боримо са тиме да будемо ''на висини задатка'' свугде и на сваком месту: око породице, деце, посла, куће, себе и својих потреба....

Мислим да је разлика само у начину како ко то доживљава.
Некоме је све то превелико оптерећење и није способан да га издржи, па пуца...
А неко све то прихвата као саставни део живота, бори се, пичи даље, и тражи задовољство у томе...

Сетите се романа ''Том Сојер'' када је за казну добио да префарба ограду!
Он је мој идол, КАЗНУ ЈЕ ПРЕТВОРИО У ЗАБАВУ И УЖИВАО У ЊОЈ!
То је умеће живљења!

I meni je ta scena sa TOmom i farbanjem nezaboravna :) !
A., sto se tice svega navedeneog o ovoj temi, mislim samo to da da je na nama da damo sve od sebe na onim poljima zivotnim, pa i porodicnim, do kojih nam je najvise stalo, i onda cemo moci da budemo zadovoljni.Prosto, kad smo svesni da smo preduzeli sve sto smo mogli, sam uspeh je manje vazan, vazno je da smo mi u miru sa samim sobom.
Mislim i to da treba napraviti prioritet kod pomenutih stvari, jer ne moze covek u svemu da bude naj, i treba da bude svestan toga koliko moze, a naravno i toga sta zeli a sta ne. Onda ide sve lakse.
Ja ne patim od toga da li cu moci sve da izvedem kako treba, tj. kako sam zamislila, i moji najblizi su takvi, pa sve funkcionise dobro. Svi se trudimo, i svesni smo togapa... kako bude, a, nekako uvek bude dobro na kraju :).

Back