pa naravno, gde ima rucni prtljag od 20-25 kg?!

ja koliko sam leteo, a leteo sam sa dosta avio-kompanija uvek je prtljag za kabinu tako 7-8-max 10 kg, a dole 20-23-25 kako gde.
niko mi nikad nije merio koliko kg ima stvarno rucni prtljag... teoretski ako bi u malu torbu 55x40x20 uspeo da spakujes 2 akumulatora za auto i prosao sve kontrole, verujem da bi uspeo da uneses u kabinu i torbu sa 20+ kg a da ti niko ne pravi problem jer niko ne bi merio na ulazu u avion koliko ti je teska torba, ali u regularnim okolnostima prilicno sam siguran da nije bas uobicajeno da se kofer od 20+ kila unosi u kabinu.
ne vezano za tu pricu, citao sam nedavno negde da ce EU da uvede pravilo da sve kompanije moraju da daju mali kofer (55x40x20) da bude u cenu karte, jer su low-cost pocele bas da pljackaju sa cenama kofera. npr. kod wizza je nekad bilo to ukljuceno u cenu, a od pre par godina daju samo ranac za dz, ako hoces i mali kofer da poneses onda preko 50€ po pravcu

tako da u svakom slucaju to mora da se zakonom definse jer ovako mogu da deru sa cenama kako ko hoce!