Liberalni lakeji fasizma

Друг Акација је буквално схватио Сарџент ЛП.

Сва срећа те није слушао Блек Сабат, не смем ни да замислим какву би нам канибалистичку комуну понудио.
Већ могу да замислим, убијау уред и говоре један другом:
" И после нека неко каже да друг Параноид није у праву, мајку им хипијевску!"
"Доле реакционари, смрт опортунисти Џерују Гарсији!"
 
Svaka čast Ascaso održao si mu lekciju za katalaksiju. Podržavati ovakve stvari nije baš ... hm ... zdravo.

Slažem se sa tobom da je participativna ekonomija ono što treba da zameni kapitalizam. Naravno tu se besplatno školstvo i ove stvari podrazumevaju. Pusti ovo za Pol Pota, oni koji podržavaju neoliberalni kapitalizam na sve načine pokušavaju da diskredituju moguće alternative kapitalizmu pa stalno pominju SSSR, Kinu, Kubu i slične gluposti.

Tekstovi o parekonu se mogu naći na Znet sajtu link je:
http://www.zmag.org/parecon/indexnew.htm
i knjiga u html formatu koju je napisao Majkl Albert – Parecon Life after capitalism link:http://www.zmag.org/books/pareconv/parefinal.htm

slažem se sa ovim da kapitalizam čoveku nanosi kako fizičku, tako i, što je još gore, štetu njegovoj psihi, životnoj sredini gde ćete više razloga za njegovo odbacivanje na ,,đubrište istorije''.

I jako je dobro što je u akademskim krugovima, prevashodno ljudi okupljeni oko Z magazina, krenulo da se ozbiljno razvija teorija o Participativnoj ekonomiji.


PAC-PAC Bakunjin i Pasic se nikada nisu ni sreli. Postaviću ti citat iz knjige Latinke Perović, "Srpsko-ruske revolucionarne veze - prilozi za istoriju narodnjaštva u Srbiji"

"Razumevanje ruskog revolucionarnog narodnjaštva kao složene ideološke strukture bitna je pretpostavka određenja sadržaja i obima rusko-srpskih veza koje su uspostavljene u Cirihu krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina XIX veka. Međutim, dosadašnjim istraživanjima tih veza nedostajala je upravo ova pretpostavka. Otuda su, naročito u teorijskom smislu, i bile moguće improvizacije. Ali, nije se mnogo polagalo ni na empirijska istraživanja, pa su se legende lako podizale na nivo istorijskih istina. Za ovo drugo naročito je karakteristična intepretacija odnosa Nikole Pašića i teoretičara ruskog anarhizma M. A. Bakunjina. Na relativno bogatom materijalu moguće je dosta precizno utvrditi istinu o tom odnosu. Tek kada se to učini, treba potražiti odgovor na pitanje: kako je nastala i čemu je imala da posluži legenda o poznanstvu, susretima i razgovorima između Pašića i Bakunjina."

"Legenda o odnosu Pašić-Bakunjin projektovala je poznog Pašića na ranog Pašića: ona je i proizilazila iz kulta i doprinosila učvršćivanju kulta. Lično poznanstvo Pašića i Bakunjina bilo je potrebno mitotvorcima da bi istakli veličinu Pašića kao nacionalnog revolucionara. Po njima, Pašić je, još u mladosti, sa skepsom gledao na socijalnu revoluciju. Već tada, davao je primat borbi za nacionalno oslobođenje i ujedinjene, koju je, konačno, i doveo uspešno do kraja. Da bi istakli dalekovidost Pašića, mitotvorci su tvrdili da Bakunjin nije uticao na njega. U isto vreme, da bi podvukli značaj Pašićeve evolucije, odnosno njegov prekid sa revolucionarnom u korist pravoslavne Rusije, insistirali su na tom uticaju. Tako su, na dva razna načina, dokazivali isto: da je Pašić, oduvek, bio samo nacionalist."

Eremita – jeste u pravu si za to. Đinđić je pre nego što su došli na vlast obećao da će svi dobiti podjednak broj akcija bez obzira gde rade, ili su radili. Ali kao što znamo od toga ne beše ništa. Zaboravili se od silne opijenosti vlašću.
 
Ascaso:
Dobar je taj al je mnoooogo bolji ovaj....Uživaj ,druže če http://www.niagara.com/~freedom/anticom/first.htm
anticom.gif

Pozdrav kamarad :roll:
 
serb_pagan :"i to je neka nebuloza koju je ko zna ko izmislio...narodni kapitalizam,kakva glupost"

Nije glupost.

eremita: "Да ли неко од учесника зна нешто више о синтагми НАРОДНИ КАПИТАЛИЗАМ ???"

"Narodni kapitalizam" je izraz koji se znao ponekad koristiti u tzv. Zlatnom dobu kapitalizma (od otprilike '46. do kraja 70tih) kao popularna definicija tog samog doba.
Drugim riječima "Narodni kapitalizam" je u neku ruku (istina izrazito simplificiran) sinonim za welfare state i period u kojem je ekonomska politika najrazvijenijih kapitalističkih zemalja bila bazirana na principima kejnzijanstva.

... poslije su došli Hajek, Fridman, Tačer, Regan i svijet je postao neoliberalna džungla.
 
Goxy, sviđa mi se ovo razbijanje komunizma, na sliku mislim. Za ovu organizaciju ne znam koja je. Verujem da bi se i Ascasu svidela. Anarhisti podjednako ne podnose komuniste i fašiste, i kapitaliste kao i sve autoritarce.

Staljin se trudio da anarhiste u Oktobarskoj revoluciji uništi svim silama, to je kasnije učinio i u Španskom građanskom ratu (Španskoj revoluciji). Komunisti su u Španiji dobili direktivu od Staljina da sva sredstva moraju da upotrebe kako bi uništili anarho-sindikaliste. Boleo ih **** za fašiste, mnogo im je bitnije bilo da pozitivan primer anarhista razbiju kako slučajno u njihovoj zemlji ne bi došlo do nekih čudnih događanja.

No, Ascaso verovatno zna mnogo više o tome jer je i njegov nick ime jednog od najistaknutijih anarhista iz Španske revolucije.
 
Ovi su neki anticommie- iji :D ....Koji su ne znam još uvek dobro ali upozoravaju na realnu opasnost komunističkog totoalitarizma :evil: ..........Ne verujem da su anarhisti.....Pogledaj link commie watch.....Protiv su svih ********* bez izuzetka.....
 

Back
Top