Levofloksacin - nuspojave

rudar2022

Početnik
Poruka
1
Hej ćao ljudi, da li je neko imao iskustva sa levofloksacinom? Doktor mi ga je prepisao zbog urinarne infekcije, 1x10 dana, 6 dana sam pio bez nekih većih nuspojava, ali posle 7 tablete javila mi se utrnulost cijelog tijela, sporiji refleksi, brze promjene temperature, jednog časa mi je toplo, odmah posle hladno, napadi depresije. Da li je neko imao sličnih iskustava i koliko ovo može da traje?

https://www.telegraf.rs/zivot-i-sti...tibiotik-koji-je-u-rusiji-izazvao-kontroverze

Naime, u samom uputstvu navodi se, u poglavlju mera opreza i posebnih upozorenja na, između ostalog, pojavu psihotičnih reakcija, koje su zabeležene kod pacijenata lečenih hinolonima, uključujući levofloksacin. U veoma retkim slučajevima one mogu preći u suicidne misli i autodestruktivno ponašanje, ponekad nakon samo jedne doze.

Hej ćao ljudi, da li je neko imao iskustva sa levofloksacinom? Doktor mi ga je prepisao zbog urinarne infekcije, 1x10 dana, 6 dana sam pio bez nekih većih nuspojava, ali posle 7 tablete javila mi se utrnulost cijelog tijela, sporiji refleksi, brze promjene temperature, jednog časa mi je toplo, odmah posle hladno, napadi depresije. Da li je neko imao sličnih iskustava i koliko ovo može da traje?
Ovo spada u teže neželjene efekte leka.

Kao što je već rečeno, odmah prestani da piješ taj lek i javi se lekaru.

Back