Levofloksacin - nuspojave

rudar2022

Početnik
Poruka
1
Hej ćao ljudi, da li je neko imao iskustva sa levofloksacinom? Doktor mi ga je prepisao zbog urinarne infekcije, 1x10 dana, 6 dana sam pio bez nekih većih nuspojava, ali posle 7 tablete javila mi se utrnulost cijelog tijela, sporiji refleksi, brze promjene temperature, jednog časa mi je toplo, odmah posle hladno, napadi depresije. Da li je neko imao sličnih iskustava i koliko ovo može da traje?

doppler

Iskusan
Moderator
Poruka
6.961
https://www.telegraf.rs/zivot-i-sti...tibiotik-koji-je-u-rusiji-izazvao-kontroverze

Naime, u samom uputstvu navodi se, u poglavlju mera opreza i posebnih upozorenja na, između ostalog, pojavu psihotičnih reakcija, koje su zabeležene kod pacijenata lečenih hinolonima, uključujući levofloksacin. U veoma retkim slučajevima one mogu preći u suicidne misli i autodestruktivno ponašanje, ponekad nakon samo jedne doze.

Elle

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.789
Hej ćao ljudi, da li je neko imao iskustva sa levofloksacinom? Doktor mi ga je prepisao zbog urinarne infekcije, 1x10 dana, 6 dana sam pio bez nekih većih nuspojava, ali posle 7 tablete javila mi se utrnulost cijelog tijela, sporiji refleksi, brze promjene temperature, jednog časa mi je toplo, odmah posle hladno, napadi depresije. Da li je neko imao sličnih iskustava i koliko ovo može da traje?
Ovo spada u teže neželjene efekte leka.

Kao što je već rečeno, odmah prestani da piješ taj lek i javi se lekaru.