Levitacija

evro

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
266
Ne znam da li ste pre neki dan videli prezentaciju joge u beloj kuci. Novinari, a i prolaznici su imali prilike da vide coveka kako levitira na nekih 1m od zemlje drzeci se za stap jednom rukom (???). Postavlja se pitanje da li je ono "stvarno" bila levitacija ili pak opet neka montaza. Kazem opet (spustanje coveka na mesec).... Mene interesuje koje je naucno objasnjenje levitacije ako nije bila neka prevara.

To zbog toga sto me zanima naucno objasnjenje? Mislim da je publicitet tome bio veliki. Nije u pitanje neka prica, bilo tamo negde, video neko i slicno, vec cela svetska javnost i to iz bele kuce. Ni ja ne verujem u levitaciju ali su ovo preneli novinari uz sliku. Video sam a ne verujem svojim ocima bas kao i mnogi kad je sletanje na mesec u pitanju. (u ovo drugo naravno verujem)

ovu temu sam ostavio bas iz razloga sto neko mozda ume da pojasni ovaj trik.
sto se tice meseca, ti mozes da verujes ili ne verujes, tvoj izbor, ali da su ameri tamo bili - bili su...

Ne znam da li ste pre neki dan videli prezentaciju joge u beloj kuci. Novinari, a i prolaznici su imali prilike da vide coveka kako levitira na nekih 1m od zemlje drzeci se za stap jednom rukom (???). Postavlja se pitanje da li je ono "stvarno" bila levitacija ili pak opet neka montaza. Kazem opet (spustanje coveka na mesec).... Mene interesuje koje je naucno objasnjenje levitacije ako nije bila neka prevara.

Ne znam zašto ljudi ne uzmu i ne prouče gravitaciono polje i konačno ne raščiste sa levitacijom. Ma to je neki trik. Osnovni princip statike je da telo miruje ako je zbir sila koje deluju jednak nuli i zbir momenata sila koje deluju jednak nuli. Ovde dakle samo treba tražiti kako je sakrivena suprotna sila gravitacionoj. I sve mi se čini da se nešto zapadnjaci isuviše pale na neke izuzetne veštine jogina. Oni možda mogu mnogo toga da učine sa svojim osećanjima i drugim unutrašnjim procesima, ali čim "zakorače" u spoljašnji svet, onda i za njih vladaju zakoni kao i za sve ostale.

Ma samo uradite quick search na YouTube i dobicete gomilu clipova kako se to radi. Mislim na trik ne na samu levitaciju. :)
Pogledati pazljivo 00:15.

Sto se tice naucnog objasnjenja stnco lepo rece. Sve sto je potrebno je naci tu suprotnu silu. Nego nikako mi nije jasno zasto svi ti mudraci kada je jednom pronadju ne urade nesto malo spektakularnije od levitiranja pored stapa. Nesto tipa skidanje maca sa drveta ili spasavanje ljudi u pozaru sa 14. sprata ili makar nesto sto nije staticko. ;)

Back