Quantcast

Leukopenija

NACY

Početnik
Poruka
31
VEC DUZE VREME (OKO DVE GODINE) LECIM SE OD KRONOVE BOLESTI.REDOVNO RADI KONTROLE DAJEM KRV NA ANALIZU DA BI POSLEDNJI PUT (PRE PAR DANA) BIO UMANJEN BROJ CRVENIH I BELIH KRVNIH ZRNACA.PROFESOR KOD KOGA SE LECIM JE DIAGNOSTIKOVAO LEUKOPENIJU KAO POSLEDICU UZIMANJA LEKOVA..OD SAMOG DIJAGNOSTIKOVANJA KRONOVE BOLESTI PIJEM IMURAN KOJI MI JE SADA UKINUT.A I PILA SAM PRONIZON I SULFASALAZIN . MOLIM SVE KOJI ZNAJU NESTO O LEUKOPENIJI ILI ONE KOJI JE TAKODJE IMAJU NEK MI ODGOVORE STO PRE... UNAPRED ZAHVALNA!:!::?:
 

dr

Poznat
Poruka
9.755
Mnogo lekovi kao nezeljeno dejstvo imaju smanjenje broja krvnih celija.
Obicno nakon prekida terapije dolazi do oporavka.

I molim te pisi malim slovima.
 

dr

Poznat
Poruka
9.755
13 godina, lepe godinice.
Ajde da se ti malo opustis, imas Kronovu bolest ali nema razloga za toliku zabrinutost.
Leukopenija ce proci, malo si vise izlozena infekcijama u ovom periodu.
Polako, bez panike, Kron obozava stres i nerviranje,nemoj da mu dajes priliku da te muci.:wink:
 

NACY

Početnik
Poruka
31
Vema sam vam zahvalna na odgovoru ( na nekom nacinu utesi).... zaboravila sam da Vas pitam nesto sto me zaista muci tj postajem time opterecena. Pronizon sam pila oko dva meseca i u tom periodu sam primetila maljavost najvise u predelu ledja.nadam se da ce te me shvatiti jer sam u periodu zivota gde mi je fizicki izgled jako bitan... da li i za koliko ce ta maljavost spasti???
 

NACY

Početnik
Poruka
31
DA , imuran je imunosupresor,ali mislim da maljavost nije kontraindikacija imurana vec PRONIZONA.jer imuran pijem vec dve godine,a to mi se pojavilo kada sam pocela da koristim pronizon... Cekam Vas odgovor!!! :(
 

NACY

Početnik
Poruka
31
Zahvaljujem se na odgovoru,sledecu analizu krvi radicu u utorak ,pa cu Vam napisati rezultate...
Rezultati 12 dana po ukidanju imurana.
Terapija samo salazopyrin.

Sedimentacija eritrocita:8,wbc:2.7, lym:0.8, mid:0.2, gran:1.7, rbc:4.10, hgb:119, hct:33.1,rdw;14.8, plt:247, crp:4.4, kreat;52...
:?:
 

NACY

Početnik
Poruka
31
Wbc:2.7 (4.1 - 10.9) , gran: 1.7 (2.0 - 7.9), rbc:4.10 (4.20 -6.30), hgb:119 (120 - 180), hct:33.1 (37.0 -51.0), rdw:14.8 (11.5 -14.5).
Danas m je profesor ukinuo i salazopyrin , tako da sada ne pijem nikakve lekove za Kronovu bolest...
PITANJE JE: Kako da najlakse povratim krvnu sliku???
Unapred zahvaljujem na odgovoru!!!
 
Poruka
7.141
To moze samo hematolog koji te leci d ati savetuje. Zbog prirode tvog stanja apsolutno ti ne mozemo savetovati na forumu niti koju hranu niti koje lekove da eventualno uzimas. Sve u dogovoru sa tvojim lekaroim mora da se odradi. A majke ti, cim se bave tvoji roditelji dok se ti bavis svojom bolescu po zdravstvenim forumima?! Valjda bi oni trebalo da vode racuna o tvom stanju i da razgovaraju sa tvojim lekarima? Ili...?
 

NACY

Početnik
Poruka
31
... Jedno cu reci i nadam se da ce sve ostalo biti jasno... Na ovaj forum sam se i registrovala po njihovom predlogu, a naravno da idem na redovne kontrole i ostalo. Samo smatram da je bolje kada ima vise razlicitih misljenja i saveta...
 

marina.c

Veoma poznat
Poruka
10.751
Lepotice, je si li ti ovo na slici u avataru?! I ja imam ćerku samo par godina mlađu od tebe.
Za leukopeniju ne brini- bela krvna zrnca se sama obnavljaju te će se i to "samo od sebe" popraviti. Savetujem ti da ne izilaziš napolje niti primaš neke posete u narednom periodu jer si sad u periodu smanjene odbrambene snage organizma pa bi i najbanalnija bakterija ili virus kojih ima nasvakom koraku, mogao da te uvede u infekciju.
Drži se!Ma, bićeš ti jednog dana prava zavodnica!:-D
 

Top