Leukociti 20, 6

Pegazz

Zainteresovan član
Poruka
215
Imam leukocite 20,6. Bio sam kod lekara koji mi je rekao da je možda neka krvna bolest.
Da li je neko nekada imao leukocite ove vrednosti, ili poznje nekoga ko je imao.
Znate li o čemu može da se radi, napišite iskustva.

Treba da vadim krv pre doručka, da li smem da pušim 12 pre testa?

le.JPG

Rezultati prethodnog testa.

Imam leukocite 20,6. Bio sam kod lekara koji mi je rekao da je možda neka krvna bolest.
Da li je neko nekada imao leukocite ove vrednosti, ili poznje nekoga ko je imao.

Ja imam temperaturu od 9.juna (ako možeš da veruješ), išao sam kod svih doktora i na kraju sam morao iz početka- da se vratim sa rezultatima kod svoje doktorke opšte prakse koja mi je napisala ponovo sve (krv, urin itd).

Test za Covid sam prvo uradio, ne znam zašto ali 4 i slovima četiri puta mi je rađen i negativan sam.

Na kraju su mi (svi) rekli da je "na nervnoj bazi".

I tako sam 1. septembra odlučio da uopšte ne idem više nigde. Temperatura je varirala, dva dana povišena pa nemam i eto u decembru/ krajem novembra sam valjda ozdravio.

Što se tiče tvojih leukocita, samo što više tečnosti, kombinuj vodu česme i pij čaj.

Sa kamilicom ne možeš da pogrešiš ali ova kombinacija leči maltene sve. Na svaka 2 sata po šolju.
Čaj: kamilica, žalfija, čaj od 9 biljaka, uva (koja je moguće najbitniji sastojak jer su leukociti u urinu).
Samo se opusti što više možeš i da ti kažem da ne očekuješ ozdravljenje "preko noći", proces mora da traje bar mesec dana ako ne i više.

Poslednja izmena od moderatora:

Imaš li neke tegobe ? Kakve su ostale analize ? Jesi li ranije analize bile uredne ? Dosta je uzroka leukocitoze .

Nemmam nikakvih tegoba. Pre par meseci leukociti su bili na 17. Lekar mi je rekao da osoba sa tim vrednostima ne može biti zdrava. Ne znam zašto me nije poslao na dalja ispitivanja kada je znao da ne mogu biti zdrav. Sutra idem ponovo u dom zdravlja, pa ću videti šta se dešava.

Nemmam nikakvih tegoba. Pre par meseci leukociti su bili na 17. Lekar mi je rekao da osoba sa tim vrednostima ne može biti zdrava. Ne znam zašto me nije poslao na dalja ispitivanja kada je znao da ne mogu biti zdrav. Sutra idem ponovo u dom zdravlja, pa ću videti šta se dešava.
Kakve su ostale analize , sem krvne slike , drugi parametri upale , CRP naprimer , kakva je biohemija ? Periferni razmaz krvi ?
Imaš i apsolutnu limfocitozu ( porast limfocita ) , mora da te uputi lekar dalje i da te kompletno ispitaju i sagledaju , ne može samo da ti ponavlja krvne slike.

Svi virusološki testovi , testovi na parazite , bakteriološki , mikološki pregled briseva , sputuma , kompletna biohemija , stolica na pregled , periferni razmaz krvi , ultrazvuk abdomena , rtg srca i pluća , hematolog/ internista , infektolog .Minimum minimuma šta treba da se uradi .

Svi virusološki testovi , testovi na parazite , bakteriološki , mikološki pregled briseva , sputuma , kompletna biohemija , stolica na pregled , periferni razmaz krvi , ultrazvuk abdomena , rtg srca i pluća , hematolog/ internista , infektolog .Minimum minimuma šta treba da se uradi .
Ako dobijes uputnicu.
Kod nas moras dobro da zglajzas da bi dobio sve ove upute.A privatno da sve placas,izadje prilicno.
Ljekar ti jednostavno nece dati uput za rtg pluca,ako na slusalicama cuje da je sve u redu.
Isto tako,da bi dosao npr.do endokrinologa,moras prethodno kod interniste,a ovaj da te posalje kardiologu,a ovaj tek endokrinologu...itd.
Kad placas,ides sve bez cekanja i gdje hoces.
Kad sam imala koronu i htjela da mi uz ostale parametre krvi vide i d dimer,koji je bio skup...nisu htjeli na uput,nego sam morala placati.

Ako dobijes uputnicu.
Kod nas moras dobro da zglajzas da bi dobio sve ove upute.A privatno da sve placas,izadje prilicno.
Ljekar ti jednostavno nece dati uput za rtg pluca,ako na slusalicama cuje da je sve u redu.
Isto tako,da bi dosao npr.do endokrinologa,moras prethodno kod interniste,a ovaj da te posalje kardiologu,a ovaj tek endokrinologu...itd.
Kad placas,ides sve bez cekanja i gdje hoces.
Kad sam imala koronu i htjela da mi uz ostale parametre krvi vide i d dimer,koji je bio skup...nisu htjeli na uput,nego sam morala placati.
Zavisi o čemu je reč . Nema potrebe da snimaju pluća ukoliko nije indikovano.
Ovo je ipak specifična situacija , i treba pacijenta kompletno obraditi , možda ne može sve upute dobiti na jednom mestu , posebno ovo ozbiljniju virusološku serologiju .
I endokrinolog i kardiolog jesu subspecijalisti interne medicine .
Bila sam svedok nebrojeno puta kada pacijent sam luta i traži preglede i onda se udalji od osnovnog problema i na kraju problem ostane nerešen . To ipak treba da uradi neko ko je stručan.

Koja BLAMČINA jbte.
Blamčina je da se ti sa doktorom raspravljaš šta znači "subfebrilan". Bar malo da znaš latinski, gimnazijski nivo, ne bi morao uopšte ni da guglaš taj pojam, već bi ti bilo jasno čim ga čuješ.

Ono što je ONA napisala je naravno tačno. Ono što si ti zaključio nakon neuspešnog guglanja je "niđe veze".

Evo vam još, ovako možete ceo dan, ako su pogrešili na 5 sajtova, nisu na 105
Pogledajte prilog 1264684

Mogao si još 50 ovakvih linkova da ostaviš i opet da ne budeš u pravu jer nijedan od tih izvora nije validan jer nije stručan.

Na 3 jezika, pisano ili recenzirano od strane stručnjaka:

https://www.aspirin.rs/grip-i-prehlada/povisena-temperatura
U tabeli piše šta?

• od 37,5°C do 38°C
  • povišena/subfebrilna temperatura

https://www.verywellhealth.com/low-grade-fever-5084141
(low-grade = subfebrile temperature)
A low-grade fever is usually defined as a body temperature between 99 F (37.2 C) and 100.3 F (37.9 C).

https://www.healthline.com/health/persistent-low-grade-fever

“Low-grade” means that the temperature is slightly elevated — between 98.7°F and 100.4°F (37.05°C and 38.0°C) — and lasts for more than 24 hours.

https://www.tuasaude.com/en/how-to-tell-if-you-have-a-fever/

Low-grade fever: Between 99.5ºF (37.5ºC) and 100.4ºF (38ºC).

https://flexikon.doccheck.com/de/Subfebril

Als subfebril bezeichnet man eine erhöhte Körpertemperatur im Zwischenbereich von 37,5°C bis 37,9°C, die noch nicht als Fieber zu deuten ist.

Ne mogu da verujem na kom nivou se raspravljamo o ovakvim stvarima.

I prilagodi rečnik malo. Ili malo više.

Pa znam malo, ali uvek proveravam sve u životu.
Mogla je da napiše "Ako si imao temperaturu iznad 38°" i svega ovoga ne bi bilo, ja sam više reagovao na to kurchenje.
A ovaj izraz stvarno nisam znao. Pa sam guglao, logično.
A to da lekar automatski zna više i bolje je "niđe veze", jer su meni ovo kad sam bio bolestan dali kapsule na bazi penicilina, da slučajno nisam posumnjao (intuitivno) pa sa ovo malo znanja latinskog otišao u hitnu da pitam- tamo mi rekoše da bih imao 50:50 šanse da budem mrtav da sam te kapsule uzeo, dovoljna je jedna.
Prepisan recept od lekara opšte prakse.
Ispod. Sub znači ispod. Temperatura ispod 38 , što sam i napisala u pitanju kada sam odgovorila na tvoj post.
Od svega toga ti si video gluposti koje ne stoje , napadaš i vređaš bez razloga , ali stvarno ne nameravam da se bavim time.

Evo najnovijih rezultata. ispisao sam samo loše rezultate.
Leukociti (WBC) - 21
Neutrofili % - 19,9
Limficiti % - 77,8
Monociti % 1.8
Limfociti 16.3

Da li ovi rezultati nužno ukazuju na leukemiju ili neku drugu krvnu bolest?

Upućen sam na hematologiju.

Prilozi

• 318227592_655695049552143_8164874822808131722_n.jpg
    318227592_655695049552143_8164874822808131722_n.jpg
    68 KB · Pregleda: 296
Evo najnovijih rezultata. ispisao sam samo loše rezultate.
Leukociti (WBC) - 21
Neutrofili % - 19,9
Limficiti % - 77,8
Monociti % 1.8
Limfociti 16.3

Da li ovi rezultati nužno ukazuju na leukemiju ili neku drugu krvnu bolest?

Upućen sam na hematologiju.
Ne nužno, a dobro je to što nemaš tegobe .
Uradiće ti poseban pregled krvi , isto se izvadi krv ali hematolog to pogleda pod mikroskopom pa će se videti kakve su ti krvne ćelije i imaćeš tačnu informaciju.

Stvari nisu baš tako crne. Imam neki blaži oblik leukemije. Nemam nikakvih simptoma (malaksalost, mršavljenje, modrice po telu) 60 do 70% obolelih ne prima nikakvu terapiju i živi kao da bolest ne postoji. Mnogo sam kopao po netu. Ovde možete čuti mišljenje stručnjaka

Hvala svima na odgovorima.

‘Ajde Pikax, valjda nije neka tamo viroza, kad se setim svoje mononukleoze i dan danas se preznojim.

Back