Leukociti 20, 6

Stvari nisu baš tako crne. Imam neki blaži oblik leukemije. Nemam nikakvih simptoma (malaksalost, mršavljenje, modrice po telu) 60 do 70% obolelih ne prima nikakvu terapiju i živi kao da bolest ne postoji. Mnogo sam kopao po netu. Ovde možete čuti mišljenje stručnjaka

Hvala svima na odgovorima.
Tretiraj to odmah, ne želim ni sa mislim ni da govorim o slučajevima za koje znam!

Stvari nisu baš tako crne. Imam neki blaži oblik leukemije. Nemam nikakvih simptoma (malaksalost, mršavljenje, modrice po telu) 60 do 70% obolelih ne prima nikakvu terapiju i živi kao da bolest ne postoji. Mnogo sam kopao po netu. Ovde možete čuti mišljenje stručnjaka

Hvala svima na odgovorima.
Izvini, ne želim da ti stajem na muku, ali kad je zdravlje u pitanju, prvo - uopšte nije dobro da se na samom početku mnogo time sam baviš, svi znamo za hipohondriju.

Drugo, ako baš želiš da nešto sam saznaš o tome ne oslanjaj se ni na YouTube, Facebook niti pretraživače za general public, odi na https://scholar.google.com - pretraživač za peer reviewed članke iz ozbiljnih naučnih (i medicinskih, naravno) časopisa, ukoliko ne možeš da skineš neki članak zamoli nekog ko studira da to skine to sa univerzitetske mreže (najbolje sa medicine) ministarstvo prosvete i zdravlja plaćaju pretplatu za pristup materijalima koji nisu besplatni. Na webu baš svako može da napiše svakakve gluposti, a tek šarlatani i razni koji se bogate na tuđoj nesreći.

Sve najbolje!

‘Ajde Pikax, valjda nije neka tamo viroza, kad se setim svoje mononukleoze i dan danas se preznojim.
Ima svega . Nevezano za to što sam lekar, imam i lični primer : meni bliska osoba je imala akutnu leukemiju i jedva preživela jer je tretirana i lečena baš kao mononukleoza . Visoka temperatura , uvećane limfne žlezde 2-3 nedelje i nikom na pamet nije palo da uradi periferni razmaz krvi zato što je imala 18 godina. Otišlo je do toga da je imala 90 % limfoblasta u krvi ( to su ti nezrele , nefunkcionalne ćelije i praktično bez normalne krvi ) , a 70 % u koštanoj srži.
Da je sve urađeno na vreme što se tiče dijagnostike do toga ne bi došlo , krenulo bi se sa lečenjem mnogo ranije.

Dijagnostikovana mi je c91.1 leukaemia lymphocytia chronica vsm.
Šta znate o ovoj leukemiji?
Редовне контроле.
И надам се да ће те целог испрегледати.
Било би добро да прођеш комплетну обраду- скенер лимфних нодуса, биопсија нодуса, биопсија костне сржи. Након тога само праћење.

Izvini, ne želim da ti stajem na muku, ali kad je zdravlje u pitanju, prvo - uopšte nije dobro da se na samom početku mnogo time sam baviš, svi znamo za hipohondriju.

Drugo, ako baš želiš da nešto sam saznaš o tome ne oslanjaj se ni na YouTube, Facebook niti pretraživače za general public, odi na https://scholar.google.com - pretraživač za peer reviewed članke iz ozbiljnih naučnih (i medicinskih, naravno) časopisa, ukoliko ne možeš da skineš neki članak zamoli nekog ko studira da to skine to sa univerzitetske mreže (najbolje sa medicine) ministarstvo prosvete i zdravlja plaćaju pretplatu za pristup materijalima koji nisu besplatni. Na webu baš svako može da napiše svakakve gluposti, a tek šarlatani i razni koji se bogate na tuđoj nesreći.

Sve najbolje!
О болестима крви се не треба читати из радова јер је често и лекарима који се не баве облашћу проблем да разумеју.

Редовне контроле.
И надам се да ће те целог испрегледати.
Било би добро да прођеш комплетну обраду- скенер лимфних нодуса, биопсија нодуса, биопсија костне сржи. Након тога само праћење.
Да се исправим.
Сад видим да имаш апсолутну лимфоцитозу и као такав си био кандидат за flow citometriju.
Значи, само праћење и здрав живот. :)

Да се исправим.
Сад видим да имаш апсолутну лимфоцитозу и као такав си био кандидат за flow citometriju.
Значи, само праћење и здрав живот. :)
Sta je "flow citometrija"?
I apsolutna limfocitoza?
Inace,moram priznati da nisam nikad do sada cula da neka leukemija moze biti "bezazlena".
Mislim,ako se samo preporucuje pracenje,znaci da nije opasna?Ili se varam?

Sta je "flow citometrija"?
I apsolutna limfocitoza?
Inace,moram priznati da nisam nikad do sada cula da neka leukemija moze biti "bezazlena".
Mislim,ako se samo preporucuje pracenje,znaci da nije opasna?Ili se varam?
1. Врста дијагностичке методе. Пропусте се ћелије кроз апарат и процењује се клоналност лимфоцита.
2. Има повишене и укупне лимфоците, а и удео у формули.

Има. Како не. Хронична лимфоцитна леукемија је једна од тих дијагноза која се код скоро 30% пацијената и открије само кроз неадекватан налаз крвне слике.
Треба имати у виду да се не развија код сваког исто симптоматологија.
Код неког иде кроз слику акутног малигног обољења, а код неког тако споро да људи чак и по 20-ак година не знају шта им је али због поремећаја односа Т и Б лимфоцита, кроз пад гамаглобулина, бивају болешљивији, осетљивији на инфекције, посебно бактеријске.

1. Врста дијагностичке методе. Пропусте се ћелије кроз апарат и процењује се клоналност лимфоцита.
2. Има повишене и укупне лимфоците, а и удео у формули.

Има. Како не. Хронична лимфоцитна леукемија је једна од тих дијагноза која се код скоро 30% пацијената и открије само кроз неадекватан налаз крвне слике.
Треба имати у виду да се не развија код сваког исто симптоматологија.
Код неког иде кроз слику акутног малигног обољења, а код неког тако споро да људи чак и по 20-ак година не знају шта им је али због поремећаја односа Т и Б лимфоцита, кроз пад гамаглобулина, бивају болешљивији, осетљивији на инфекције, посебно бактеријске.
Moze li onda ona da predje u "opasnu"?
I da li se koriste neki lijekovi da to sprijece?

Moze li onda ona da predje u "opasnu"?
I da li se koriste neki lijekovi da to sprijece?
Може. А кад почне да се убрзава, дају се лекови у складу са трансформацијом или развојним током који има.
Значи, лекови се не дају ако је пацијент стабилан и ако нема развијене симптоме, а крвна слика није значајно поремећена.

Може. А кад почне да се убрзава, дају се лекови у складу са трансформацијом или развојним током који има.
Значи, лекови се не дају ако је пацијент стабилан и ако нема развијене симптоме, а крвна слика није значајно поремећена.
Ok.Hvala na odgovoru.

Bio sam kod svog lekara u domu zdravlja koji mi je rekao da "verovatno" imam leukemiju, i da to još nije sigurno.
Naime u dijagnozi koja mi je napisana c91.1 leukaemia lymphocytia chronica vsm , ovo "vsm" valjda govori da još nije sasvim sigurno dijagnostikovana leukemija.

Eto, Siniša Mihajlović danas preminuo od akutne leukemije. :(

Imam leukocite 20,6. Bio sam kod lekara koji mi je rekao da je možda neka krvna bolest.
Da li je neko nekada imao leukocite ove vrednosti, ili poznje nekoga ko je imao.
Znate li o čemu može da se radi, napišite iskustva.

Treba da vadim krv pre doručka, da li smem da pušim 12 pre testa?
Kako si sada? Koliko brzo su ti rasli ovi parametri krvi? Nadam se da si ok.

Back