Letovanje u blizini Barselone

lecaleca

Početnik
Poruka
1
Moze li mi neko pomoci oko izbora mesta blizu Barselone za odmor? Ali, stvarno za odmor. Postoji li neki mali grad, bez hiljada turista, velikih hotela, sa lepim plazama koje nisu kilometarske i na kojima ljudi nisu poredjani kao sardine ispod suncobrana?
Neko mesto gde je lepa priroda i gde su plaze malo manje. Vidim da ljudi spominju Tossu. Kako je tamo? I da li je to jedino mesto koje je priblizno ovakvo kakvo opisujem, a da je blizu Barselone? Ukoliko neko ima neki savet, puno hvala unapred!

O.k. je Tossa. Ali moja preporuka bi bila za ovaj deo španske riviere - Blanes. Mesto, niti veliko, niti malo. Dobra i jednostavna veza sa Barselonom. Ima jednu malu, ušaškanu plažicu St.Francesc, kao bonbona. Malo koje mesto u ukolini ima ovakvu plažicu, Naravno, ima i onu megalomansku plažu, bez "kraja i početka". Blanes ima svoju lučicu, botaničku baštu itd. Sve to daje neki šmek jednom mestašcu na primorju.

pa ne znam tossa je prilicno puna turista, ja sam bila u aprilu, i vec je bila prilicno krcata, samo cujes strane jezike i tako to, mogu da zamislim kako je tek u punoj sezoni. da, tossa ima prelepe plazice, ali u sezoni kontam da ne mozes iglu da spustis....ne znam sta da ti kazem, ja iz bcn idem vozom do okolnih plaza ali ni jedno mesto samo po sebi ne znam kakvo je, jer se ne zadrzavam u gradovima...ali,tossu ne bih definisala kao mesto bez hiljade turista, meni je zapravo ostavila potpuno drugaciji utisak....

Back