Letnji obroci

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пасте. Парадајз сос и мајонез преко. Ух ух ух. Исто млад кромпир, кида. Пасуљ пребранац са сланином или ко шта још воли.
Testenina je isto dobra ideja, to sam zaboravila, a pravila pre par dana. Potaži razni, to je isto brzo gotovo, ali uvek mora još nešto uz njih.
Ali prebranac, satima da kuvam, pa u rernu, to mi je ipak jelo za hladnije dane.

čorba od tikvica

dinstaš sredinu tikvica i luk
sipaš brašno kad je izdinstano
dodaš vodu
dodaš tikvice sečene na kocke
mirođija na kraju kad skineš sa ringle
sa pavlakom je odlično
može da se jede i ledena iz frižidera
Jel izblendaš štapnim mikserom na kraju ili ostaviš komade?

Ja uglavnom preskočim to brašno, naseckam povrće koje imam, ali na kraju izblendam. I obožavam sa pavlakom, a muž isključivo jede bez.

čorba od tikvica

I ja pravim čorbice, samo bez brašna i ulja.

Skuvam isečenu tikvicu sa glavicim luka, može jedan krompirić, peršunov list, mirođija. Sve izblendiram, dodam pavlaku i začine po ukusu ( biber, so)
Čorbica je preukusna, gusta.
Na isti način pravim potaž čorbice od šampinjona, karfiola, krompira, graška...

Kad dođe leto, svako gleda da što brže skuva i ode od šporeta.
Ja leti najčešće vrtim piletinu, mlad krompir, tikvice i paradajz...

Šta Vi kuvate leti? Dajte neku ideju ili recept...
Ја исто волим младе кромпириће.
Кромпир, сир, парадајз и зелена паприка.

А тиквице на све начине. Има кад их само исецкам на коцкице и препржим са ситно насецканим белим луком, страшно просто а преукусно. Врло мало уља и после додајем мало воде.

Што се тестенине тиче, супер је и комбинација са павлаком, броколијем и шунком.

Ја исто волим младе кромпириће.
Кромпир, сир, парадајз и зелена паприка.

А тиквице на све начине. Има кад их само исецкам на коцкице и препржим са ситно насецканим белим луком, страшно просто а преукусно. Врло мало уља и после додајем мало воде.

Што се тестенине тиче, супер је и комбинација са павлаком, броколијем и шунком.
Nisam probala testeninu na takav način, brokoli obično malo obarim, dodam beli luk i kiselu pavlaku, so, biber.
Što se tikvica tiče, ukućani ne vole punjenu, pa ili narendam i posle dodam jaja i brašno, pa pravim kao pljeskavice ili naseckam sa krompirom i lukom, dodam malo kinoe, nalijem vodom, pa pečem u rerni, prvo pod folijom, pa posle bez.

IMG_20200712_103122.jpg

Pita od šampinjona i tikvica + potaž od tikvica. Letnji ručak.

Ovog leta smo se navadili na sladak kupus sa dimljenim kobasicama, prija i kuvano jelo.
Punjene paprike takodje, to sve bude brzo gotovo i ne greje se kuhinja mnogo.
Becarac uz feta sir.
Ovde svaka kuca ima na terasi plinski rostilj i to nam je najcesci obrok leti, jedan svinjski vrat, ili juneci stejk, poveci, za nas dvoje je dovoljan, uz to sveza salata i hleb.

Back