Naravno, Tako nastaju fobije. One se uce.
Ne znam sta ti se to desilo nepredvidjeno tamo, ako nije suvise intimno ili ti ne stvara strah i negativnost ti ispisi da bas vidimo sta je to bilo....
Leteo sam "Lufthansom" preko Atlantika, za Franfurt...
Sve je bilo ok, Boing747, prostran, let miran bez turbulencija...Gledamo film na velikom ekranu... Neki dremaju..
Pun avion putnika...Do mene sedi neki crnac....
Taman kada sam jeo i cirkao pivo i poceo da se gibim sa nekom zenicom sa strane koja je imala malo dete, pojavi se obavestenje da ulazimo u zonu turbulencije, da zavezemo pojaseve...Bilo jwe toi oko 4 sata nakom poletanja, nad Atlantikom...
Stavim ja pojas i poce da trucka kao da auto ide po kolskom putu...Nista opasno....Zmurim i cekam da prodje...
Kada brale odjednom ogromni avion se prope, usmeri ka nebu i jurnu ko raketa gore! Sta mu bi, prodje mi kroz glavu....? To niam ni znao da moze da radi...
Tako je jurio nekoliko sekundi, mozda 15 estak, pa se onda zaustavi u mestu!
Stade...Motori se UGASILI!
Ljudi su se unezverili...Nisi cuo ni jedan glasic...
I onda je doslo najstrasnije: avion je poceo da propada, da pada.....Kao kamen....
Doslo mi je da povracam, pocele su ispadati maske za kiseonik sa plafona i po neki rucni prtljag.
Ljudi su zavrstali i poceli da se sklupcavaju na sedistima....
Ne znam koliko je propadanje trajalo.
Odjednom, svazni motoru zabrujase ponovo, ali sada punom snagom...Nista se nije culo od urlika motora...
Pad je prestao....Osetio sam to kao udar...
Posle jos nekoliko trzaja, avion je uhvatio normalan let...
Ljudi su bili unezvereni....Neki su plakali...Crnac pored mene je pobeleo. Stjuardese su krenule medju putnike nudeci pice..
Trazio sam pivo...(Popio sam desetak malih nemackih piva za redom...)
Tada se oglasio pilot na zvucniku...Govorio je nesto na nemackom, smireno i polako, sto nisam razumeo..
Ali sam video da se iza paravana, koji nije bio skroz zatvoren, stjuardese hvataju za srce....
Smeskao sam se zenici sa detetom, u stilu "nije to nista"....
A srce mi je sislo u dupe...