Leskovac: Pit-bul se otrgao s lanca i usmrtio ženu

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.720
Leskovac: Pit-bul se otrgao s lanca i usmrtio ženu

Leskovačka policija uhapsila je Slađanu M. (55) jer je njen pas, rase pit-bul pregrizao vrat 96-godišnjoj starici Nataliji Kocić nanevši joj smrtne povrede.

Tragičan slučaj se odigrao u selu kraj Leskovca, a Slađana M. je uhapšena zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, javlja "Blic".

Kako je potvrđeno tom listu nesreća se dogodila u sredu posle podne. Pas je otkinuo lanac za koji je bio vezan i potom napao staricu, inače rođaku uhapšene vlasnice psa Slađane M.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=04&dd=13&nav_category=16&nav_id=1250001

Nisu mi jasni vlasnici ove beskorisne rase pasa

Dosta ljudi voli pit bulove, ja nisam među njima. Svaki pas može da bude agresivan, ali retko koji može da nanese povrede kao pit bul (koji je u Beogradu zabranjen za držanje, ali...).
Ne znam kako će se ovo nastaviti, ali po ovome se ne vidi da li je pas bio u dvorištu (verovatno jeste) i da li je nesrećna starica bila u dvorištu. Ne znam koliko tu mogu da zacepe vlasnici, jer ne postoji zakonska debljina lanca ili neka sila koju mora da prođe za "odobrenje". Sigurno nije ni namera postojala (osim ako to istraga ne pokaže).

Pas koji nije dresiran,nije socijalizovan napada.Pas koji jeste bilo kada moze da napadne ali to bi bilo daleko redja pojava da vlasnici opasnih pasa drze ljubimce jer ih vole a ne zbog ''vidi mene,strasna,opasna sam osoba'' kompleksa .
Moze Ši-cu da se ne dresira i ne socijalizuje ali nije opasan po zivot dok opasni psi jesu.Ali vlasnici svoje opasne rase pasa gledaju i predstavljaju drugima kao da imaju Ši-cua.To je problem najveci.
Vlasnike opasnih pasa treba gledati kao vlasnike oruzja.Moguca opasnost.

Kad se opasna rasa psa zanemari u bilo kom smislu imamo ovakve naslove u novinama.

Poslednja izmena:
Не знам да ли је људима јасно да овде државе нема, тачније да је држава гомила лупежа који само гледају како да напуне своје џепове, и да никоме на пада на памет да решава овакве ствари.

Ствари ће се покренути са мртве тачке тек када маса почне да линчује керовође на лицу места, оно, чим га види да је пустио пса, или да му пас нема корпу олеши га од батина и то је то.
А ако види да му се пас посрао а он се прави луд још га и приде натера да поједе то.

Тек кад се људи буду организовали и овако нешто почне да се дешава имаћемо мање да читамо о оваквим случајевима.

bez zatvora za ovakve slučajeve, nema napretka

Nece biti zatvora ni u ludilu....
Znaci dva dana je zbog tracarenja okoline, mozda 3 dana...
Napisace neku novcanu kaznu, cisto da bude nesto za opstinski dzep, ali vlasnica nece ni dan robijati....

- - - - - - - - - -

Не знам да ли је људима јасно да овде државе нема, тачније да је држава гомила лупежа који само гледају како да напуне своје џепове, и да никоме на пада на памет да решава овакве ствари.

Ствари ће се покренути са мртве тачке тек када маса почне да линчује керовође на лицу места, оно, чим га види да је пустио пса, или да му пас нема корпу олеши га од батина и то је то.
А ако види да му се пас посрао а он се прави луд још га и приде натера да поједе то.

Тек кад се људи буду организовали и овако нешто почне да се дешава имаћемо мање да читамо о оваквим случајевима.

Tu gresis...
Linc je svodjenje na pravdu rulje, a rulja u Srbiji je nevidjeno glupa, nije to rulja u smislu pobuna, pa ekipa.....ne , ne...
Tako da bi linch samo doveo do toga da bi prvo obesili sve koji su malko pametniji od proseka, a onda bi zastitili one koji su castili pivom i prasetinom i jos neka sitna osveta bi pala i to je kraj nase srpsko francuske revolucije...

Mala ispravka, ovde nije reč o kerovođi (to je posao kao i svaki drugi) već o vlasnici psa koji je bio vezan. Pas ne mora da nosi korpu dok je vezan u dvorištu. Nasilje, poput pozivanja da neko nekoga tuče (verujem da je autor posta junak i da bi to smeo u lice da kaže?) je nedopustivo.
Ovaj slučaj veze nema sa strahovima nekih i nasleđem sela da je pas samo sredstvo za lajanje na komšije.

- - - - - - - - - -

Погледајте само ове недеље:

http://www.blic.rs/vesti/hronika/uz...river-izujedao-petogodisnju-devojcicu/4wzj2vv

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/st...-4-po-licu-otac-ga-otrgao-iz-celjusti/vmf3jlj

И нико не реагује, нико ништа не предузима.

Niko ne reaguje? Zar ne piše da je vlasnica privedena? Skoro sam siguran da umeš da pročitaš ceo post, pa ne vidim razlog da napišeš neistinu.

Jadna bakica!
Kakva strasna smrt!
Kao rodjaka osumnjicene, sigurno je stotinu puta prosla pored te zvijeri na lancu...ali, sve do jednom!
Otudjili smo se jedni od drugih i od prirode!
Zivotinja je zivotinja...nije lik u Diznijevom crtanom filmu!

Питбул нити је природа нити нормална животиња, то је артифицијелни огавни монструм.

Питбул нити је природа нити нормална животиња, то је артифицијелни огавни монструм.

Ta rasa pasa, meni kao ljubitelju pasa, nikada se nije svidjala ali, zivotinja je zivotinja, mora se drzati pod kontrolom i moras biti spreman na to da ce njezin instinkt kad-tad proraditi!
Zato, pas vani, na lancu, opasan-sa brnjicom!
Bez toga- kazna vlasniku!
Lutalice u skloniste, nakon proteka roka za usvajanje-uspavati!

Ta rasa pasa, meni kao ljubitelju pasa, nikada se nije svidjala ali, zivotinja je zivotinja, mora se drzati pod kontrolom i moras biti spreman na to da ce njezin instinkt kad-tad proraditi!

То би било оно што (углавном) сви мислимо.

То би било оно што (углавном) сви мислимо.

Nisu mi poznata pravila u Srbiji, a i ovdje, posto nemam psa, nisam sasvim upoznata sa drzanjem zivotinja...osim onih propisa o placanju poreza, obaveznom cijepljenju i slicnim placanjima, obavezi da se pocisti za psom na javnom mjestu i sl....ali, svaki put kada vidim onu vrstu haskija bez brnjice na ulici, najezim se, a ne bojim se pasa!
Zar ne bi trebalo i ljude da zastitimo od vlasti koja pretpostavlja da neke vrste zivotinja nisu opasne, jer, jel'te, instinkti su izumrli u covjeku...pa zakljucujemo da je to opsti trend?! :)

Ne postoji "prirodni" pas, svi psi su nastali ukrštanjem i selekcijom. Čak i oni koji žive u divljini.

- - - - - - - - - -

Nisu mi poznata pravila u Srbiji, a i ovdje, posto nemam psa, nisam sasvim upoznata sa drzanjem zivotinja...osim onih propisa o placanju poreza, obaveznom cijepljenju i slicnim placanjima, obavezi da se pocisti za psom na javnom mjestu i sl....ali, svaki put kada vidim onu vrstu haskija bez brnjice na ulici, najezim se, a ne bojim se pasa!
Zar ne bi trebalo i ljude da zastitimo od vlasti koja pretpostavlja da neke vrste zivotinja nisu opasne, jer, jel'te, instinkti su izumrli u covjeku...pa zakljucujemo da je to opsti trend?! :)

U Srbiji postoje dobri zakoni, ali ih se niko ne pridržava. Vlasnike niko ne tera na to, komunalna policija ne kontroliše, ljudi ne prijavljuju. Zatvoreni krug ljudske gluposti.

Ne postoji "prirodni" pas, svi psi su nastali ukrštanjem i selekcijom. Čak i oni koji žive u divljini.

- - - - - - - - - -

U Srbiji postoje dobri zakoni , ali ih se niko ne pridržava. Vlasnike niko ne tera na to, komunalna policija ne kontroliše, ljudi ne prijavljuju. Zatvoreni krug ljudske gluposti.

Drago mi je da postoje propisi o sigurnom i odgovornom drzanju pasa!
Nadam se da ce ovakve tragicne price, ( o izgrizenom djetetu, usmrcenoj bakici i sl), potaci odgovorne da se pozabave ovim problemom!
Mogu da zamislim sta bi bilo da neko uzme pripitomljenog lava, tigra ili gorilu za kucnog ljubimca i smjesti ga u dvoriste!
U cemu bi bila razlika u odnosu na omiljene pse?

kazna nista nece da promeni, niti ce bakica da ozivi, niti ce pas da se socijalizuje zbog toga
treba doneti zakon da psi ne mogu da se nabavljaju tek tako
potreban je dozvola da bi neko imao i drzao psa
pas nije igracka koju ce neko prema potrebi da uzme sa police i baci, nego zivo bice sa svim svojim potrebama
kome treba zastita, neka kupi alarm, a ako se odluci za psa onda sem prava da ga ima, mora da bude svestan da ima i odgovornosti prema zivotinji

ovakve vesti bi imale mozda efekta kada bi bile napisane na sledeci nacin:
pas je na smrt izujedao staricu, vlasnik uhapsen zbog zanemarivanja potreba zivotinje
a dok se pise na nacin - izujedana starica umrla, pas usmrcen, a vlasnik uhapsen, od promene svesti onih koji nabavljaju ljubimce nema puno nade

Pazi kriv vlasnik,pa moze i krava necija da se ritne i usmrti nekog

Naravno da je vlasnik kriv.I krave i psa.

Ti onda nista ne znas o psima....

Mozda jesi ljubitelj ali si neznalica.
Pitbul jeste izuzetno snazna i do ludila hrabra rasa (ipak je on delimicno terijer).Ali je i izuzetno pogodan za dresiranje,Sa njim treba da se RADI!!!
Ne da bude vezan na lanac ko zna kliko vremena (mozda i godina).Pa i mene ili tebe da neko drzi vezane na 2 metra lanca,mislis da ne bi podivljali?
Licno imam nekoliko poznanika koji drze pitove u stanovima,sa decom zajedno.Redovno se setaju,istrce,dresirani su kako treba.Veruj mi da nema male rase pasa koji je umiljatiji od njih.Kao macka,deca ga jasu,vuku za usi,gnave...KAd mu dosadi okrene se i ode.
Dok jedan od vlasnika koje znam,drzi ga na lancu,ono seljacko da laje kad neko udje (za to normalan narod kupi zvono),nije ga 3 puta prosetao.Sad kad je odrastao ne sme ni on da mu pridje tek tako,pokazuje znake agresivnosti koja se granici sa ludilom.
Sad,kad imas i jedan i drugi primer pred sobom,ko je kriv za ovo? VLASNIK!!!!!

kazna nista nece da promeni, niti ce bakica da ozivi, niti ce pas da se socijalizuje zbog toga
treba doneti zakon da psi ne mogu da se nabavljaju tek tako
potreban je dozvola da bi neko imao i drzao psa
pas nije igracka koju ce neko prema potrebi da uzme sa police i baci, nego zivo bice sa svim svojim potrebama
kome treba zastita, neka kupi alarm, a ako se odluci za psa onda sem prava da ga ima, mora da bude svestan da ima i odgovornosti prema zivotinji

ovakve vesti bi imale mozda efekta kada bi bile napisane na sledeci nacin:
pas je na smrt izujedao staricu, vlasnik uhapsen zbog zanemarivanja potreba zivotinje
a dok se pise na nacin - izujedana starica umrla, pas usmrcen, a vlasnik uhapsen, od promene svesti onih koji nabavljaju ljubimce nema puno nade

Slazem se sa Vasim stavom, uz jednu nadopunu: na prvo mjesto staviti staviti sigurnost gradjanina, a zatim odgovornost prema zivotinji!
Smatrate li da svaka dobro hranjena i dresirana zivotinja nece napasti covjeka?
Mislim da malo znamo o instinktima i da bi zato trebali uvazavati sve raspolozive mjere sigurnosti kod smjestaja kucnih ljubimaca svih vrsta u naseljnim podrucjima!

Back