Lepse je sa kulturom

anakin:
izvini, ali ovo je biser...
nisu stari ljudi postedjeni, oni nisu u stanju da rade stvari koje ti mozes...
i ako ti ne razumes njih, zasto ocekujes da oni razumeju tebe?
A zašto ti UVEK ali apsolutno UVEK izvlačiš rečenice iz konteksta, namerno im izvrćeš značenje samo da bi postavlia što besmislenije pitanje?
Ono što si pitala Beti je upravo tvoja osobina, doduše ne ovde i ne sada.
Stari ljudi su u PENZIJI tako da su pošteđeni. Jedan procenat njih ide i radi negde iako su u penziji, dako da nisu svi nesposobni, niti su svi u invalidskoj penziji, ali je činjenica da imaju mnoooogo više vremena nego ljudi koji rade, što je i bila poenta mog teksta, koju si ti izvrnula, kada si istrgla onu rečenicu iz njega.
I mislim da morališeš malo previše.
Poznajući te ovde na forumu iskreno sumnjam da si aman baš svaki put ustala svakom čoveku sa borom, pod pretpostavkom da se nisi vozila taksijem ili da je u "tvoje vreme" i u NS bilo onakvo stanje u prevozu, gde se nikada nije dešavalo da svi sede.
O, mogu da ti garantujem da ovde imam više "iskustva" i teškog života, ne znam da sam to IKADA rekla, ali ovde eto kažem.

nije to važno, zaista
ali da bi sonovna kulutura bila DEFAULT (podrazumevana vrednost) i s druge strane mora po defaultu stići - makar jedan osmeh! POTPUNO je nesuvislo gunđati nekom u prevozu, potpuno je nerazumno da se na gunđanje odgovara ok reakcijom tj. ustajanjem. :idea:
Na lepo odgovaraš lepim, na ružno - pokušaš da razumeš. Svakako se NE izvinjavaš i ne sklanjaš s puta onom ko te gnjavi i muči a da nisi ništa kriv osim što ti sediš a on, yebiga, ne sedi??
Zašto je normalno ustati? Ok, i ja ustanem, ali ne baš zato se i mrze straci i mlađi, jer ne postoji konukikacija niti razumevanje! Pa to je rovovska bitka!

Могу ли ја да појасним? (Мада сам већ писала о томе, ал видим да сте упале у међусобно неразумевање)

Ево, свакодневно се возим бусом и углавном стојим јер идем само две станице.
Хипотетичка ситуација: Седи седамнаестогодишњи младић, жваће жваку и гледа кроз прозор и не види да долази бака (или деда, све једно). Бака каже:''Душо, да ли би могао да устанеш, тешко ми је да стојим?''..
Тај момак мора бити крајњи кретен ако би тако нешто одбио.
Е сад, иста ситуација, смао баба каже гласно и надрндано:''Какве је ова данашња омладина, баш их брига! Важно да увале дупе, а ми старији можемо да цркнемо поред њих, не би се макли!!!''
Не верујем ни да би ја устала таквој особи, а камоли клинац који мора да пред светом задржи дозу фрајерског достојанства!

Значи, наравно да треба устати, али и онај ко очекује да му се поклони пажња мора да зна како то да тражи. Увреде и непристојност нису оправдање ни седим главама!

Hellen:
Могу ли ја да појасним? (Мада сам већ писала о томе, ал видим да сте упале у међусобно неразумевање)

Ево, свакодневно се возим бусом и углавном стојим јер идем само две станице.
Хипотетичка ситуација: Седи седамнаестогодишњи младић, жваће жваку и гледа кроз прозор и не види да долази бака (или деда, све једно). Бака каже:''Душо, да ли би могао да устанеш, тешко ми је да стојим?''..
Тај момак мора бити крајњи кретен ако би тако нешто одбио.
Е сад, иста ситуација, смао баба каже гласно и надрндано:''Какве је ова данашња омладина, баш их брига! Важно да увале дупе, а ми старији можемо да цркнемо поред њих, не би се макли!!!''
Не верујем ни да би ја устала таквој особи, а камоли клинац који мора да пред светом задржи дозу фрајерског достојанства!

Значи, наравно да треба устати, али и онај ко очекује да му се поклони пажња мора да зна како то да тражи. Увреде и непристојност нису оправдање ни седим главама!

pa ja ne vidim gde se to nismo razumele :P
Govor tela...i za osmejak, svako ima snage, pa ne mora ni da zatraži, a već će mu se stvoriti mestašce :)

Anakin;
Pre bih se pojela nego da ne ustanem nekome ko mi to, makar potpuno ravdonušno, zatraži.
Nego, nikakvim starcima ne zavidim (još uvek) jel' ti zavidiš?
I rekla si u množini...
Ali, pazi, sve sam ovo već napisala..... Ponavljam se.
Konekcija mi je užasna, pa ne mogu da tražim citat, ali sam lepo i jasno napisala da je zdravlje uvek na prvom mestu i da se ništa sa time ne može meriti, ali da to nije tema, eto tim rečima.....
Pa pronađi, ako te zanima.
Ne znam da li me namerno pogrešno tumačiš, ili zaista ne vidiš da sam sve što si ti napisala već sama napisala, malo pre.

Back