Лепота

To je slicno kao sa plavusama. Po cemu su zene sa drugacijom bojom kose pametnije od plavusa ? Lepim ljudima se obicno pripisuje da su glupi, ograniceni, povrsni ...Verovatno su dobili takve epitete zbog toga sto im oni drugi koji sebe ne smatraju dovoljno lepim i privlacnim zavide pa im je lakse kada ih na bilo koji nacin "ocrne". Zene zavide drugim zenama koje su lepse po njima od njih , muskarci uglavnom imaju prpu od lepih zena, ne smeju da im pridju ili kada im pridju , a ove ih otkace onda su ili ku.ve ili su glupace ( nije pravilo ali ima puno takvih slucajeva ).Ne mogu ti lepotani i lepotice bas toliko da budu savrseni , mora da im se smisli neka falinka pa da lecimo malo komplekse.

Lepim ženama nije mnogo ni stalo šta misle o njihovoj pameti. Pametna je za sebe, a lepa za druge :)

pa ja htela da se zabavim...malo :D...ali iskreno razmišljala sam kao i svi...ne znam iako nisam neko ko nosi štikle...ima nešto što tera čoveka da ponekad onako udari glazuru :lol:...
...ali često sam razmišljala zašto nisam kao moja mama...koja je bila spremna da izdrži sve za lepotu...zamisli kupovati namerno cipele broj manje...ejjjjjj... nisam dostigla taj ideal nikad...volim komfor pa to ti je....ali ima nešto u vezi te lepote....zato sam spomenula decu...to se nekad vidi kod jako male dece ta nit...zato meni to interesantno :lol:

o deci ću da učim uz ovog mog, kako raste :zaljubljena:
a možeš da razmisliš i o ovome što pričam, htela ili ne ti ćeš sutra obrijati ili depilirati noge zato što nije prihvatljivo da žena na istima ima dlake :eek:
sećam se prakse u srednjoj kad je dekica mrtav 'ladan odvalio da u njegovo vreme žene nisu brijale noge.. pa da nas ne čudi što se okreće za med. sestrama u suknjama :lol:
jednostavno nam je to nametnuto, tako smo danas programirane pa ti vidi šta ćeš
neko trpi manje, neko više, ali obrni - okreni, nešto mora da se istrpi

što jes' jes...nametnuli, a mi sad ne bi drugačije, eh to ti je...ja bila u Kanadi i kad sam videla devojku od 18 godina u nekoj lepoj suknjici...a pogled mi krenuo u noge...e šta da ti kažem...eto ti, ne vredi ne prija očima :lol:

зашто се дотерујемо

Seksualna selekcija.

колико је битна глазура?

U većini slučajeva, najbitnija.
Da li tražiš priliku da nekom nešto prodaš; da od nekog nešto dobiješ - informaciju, pomoć, šta god - da li tražiš partnera za sex i/ili ljubav - nebitno je. U principu, uvek tražiš partnera za sex; zato što je sex u svemu. :mrgreen: Ljudi su vizuelna bića; mada nas većina pre voli mislit kako smo spiritualni i ezoterični. Nismo. Čovek gleda oko sebe, i oko mu se kači za ono što je dopadljivo. Šta je dopadljivo, to određuje društvo. U nekim društvima nikome nećete zapasti za oko ako nemate tetovirano lice. U pojedinim afričkim plemenima bi anorexičnu zvezdu nekog američkog rijalitija smatrali ružnom, verovatno.
Što se tiče druge strane tog fenomena, zato što za oči zapadamo i ako smo nakaze. Znate. Ali to je sad neka druga priča.

Ako poštujemo premise društva u kojem živimo, i po njima se doterujemo; svakako ćemo privući pažnju. Privući pažnju znači zainteresovati. Zainteresovati znači sve, ako ste dovoljno vešti.

Sad će mi reći: da, ali upravo je u tome poenta - glazura je samo prva impresija. Ako nema ničega što će da je podrži, onda ode sva mast u propast. Kad dođe do realnog kontakta, u bitnim slučajevima - naglašavam, u bitnim situacijama, zato što ima i onih u kojima je to totalno nevažno - u bitnim je slučajevima bitno da možemo izneti svoj izgled.

Međutim, da li bi do kontakta došlo da nije bilo prve impresije?

Ja sam sproću te službene teorije o prvoj impresiji - koja kaže da je ista nevažna zato što je netačna - a protiv sam zato što ne mislim da je netačna. Netačna je ako niste u stanju da gledate, a to je sramota, zato što smo vizuelna bića. Znate? Zašto onda toliko malo ljudi gleda? Ali i to je sad jedna skroz druga priča.

Svet je toliko krcat drugim ljudima koji su svi u potrazi za nečim: prodajom, kupovinom, prilikom, parenjem, nirvanom. Svi traže. Ako misliš da se uključuješ na tržište, moraš biti intrigantan. Bilo bi idealno kad bi (drugi) ljudi umevali na prvi pogled prepoznati našu stidljivu nežnu dušu koja blešti nepatvorenom lepotom; i ima onih koji su to stvarno u stanju. Međutim, najveći broj ljudi na svetu na prvi pogled vidi jedino da li vam dupe zadovoljava trenutno aktuelne proporcije.

Sad će mi neko, možda, reći: upravo je to razlog, i ideja cele teme; zato što nas, kao prosvećene, ne bi trebali zanimati oni koji ne idu dalje od izgleda koji je - što čak i ja priznajem: ili pogotovo ja; skroz površan. Ako neko sudi po tom i takovom aršinu, on je budala, i nije nas vredan.

Ali ne možete da budete kivni na ljude zato što su vizuelna bića, zato što ste i vi. Čovek, i gledate oko sebe. Znate? Ne možete kriviti ljude jer im se oko kači za ono za šta im se već kači. Od nečega se mora poći.
Terry Pratchett je onomad napisao: ko da se iko ikad zaljubio u naočit par bubrega!..
Zaljubiš se u ono što vidiš.

Ako mi kažete da nikad niste, i nećete, trgovati na tom tržištu, onda, da prostite, lažete.

Back