(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
LEPOTA ŽIVOTA
Uz ovu muziku koja mi ne izlazi iz glave....sad znam zašto...ima u sebi sve što prepoznajem....snagu i ljubav koja stvara u svim uslovima....i tugu koja kaže odmori malo...samo život...prelep u svojoj jednostavnosti
Život je nazaustavljiv. Prosto, svaka prepreka na koju naidje putujući kroz živa bića, je samo privremena stanka…nešto kao odmor….ciklusi koji su potrebni da se skupi snaga za novi pokret u napred, jer život je borba. Svaki tren život koristi da bude živ, da pulsira, da teče svim mogućim rukavcima, rekama. Ispunjava svaku pukotinu neživota svojom lepotom. Priroda je to tako jednostavno uredila….savršeno i jednostavno….samo ljudi ne shvataju da je život nezaustavljiv i odustaju pri preprekama, ne bore se da se osećaju živim... predaju se pre nego onaj odgore zasvira kraj utakmice. Zamislite šta bi se desilo da je priroda tako slaba? Gde bi onda bila ova superiorna, prepametna ljudska rasa koja je zaboravila da pogleda oko sebe trčeći na sve strane i jureći novac, svadje, preke reči, samosažaljenje i ego koji uništavaju i ono što je živo? Istina je, da moramo da trčimo, ali je takodje istina da i trčeći možemo da gledamo i naučimo….ili podsetimo se.
Ovo sam fotografisala juče, 13.01.2013. u našem dvorištu…. bujanje prirode kad mu kalendarski vreme nije. Kalendar su stvorili ljudi ali priroda za to ne haje...ona samo sluša samu sebe- Priroda nema duh, kao ljudi, nema inteligenciju kao ljudi, već radi po inertnim prirodnim zakonima koji su uvek okrenuti ka stvaranju i pozitivizmu a nikad ka razaranju i negativizmu. Ona ne propušta ni jedan tren da bude živa, da stvara, da se bori, da se obnavlja, da je sama sebi lek …samo ljudi čine takve gluposti. Ne treba nigde otići, ne treba mnogo pametnih knjiga pročitati, ne treba imati visok koeficijent inteligencije…dovoljno je pogledati i ko zna da vidi, videće…
dan i noć

božur

beli jorgovan

vodeni krin

hrizantemice

PS Dobro vam jutro.....lepo jutro zar ne? neka nam svima takav bude i dan....lepo živ i stvaralački ....odoh u moju sezonu