LEPOTA ŽIVOTA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

LEPOTA ŽIVOTA

Uz ovu muziku koja mi ne izlazi iz glave....sad znam zašto...ima u sebi sve što prepoznajem....snagu i ljubav koja stvara u svim uslovima....i tugu koja kaže odmori malo...samo život...prelep u svojoj jednostavnosti

Život je nazaustavljiv. Prosto, svaka prepreka na koju naidje putujući kroz živa bića, je samo privremena stanka…nešto kao odmor….ciklusi koji su potrebni da se skupi snaga za novi pokret u napred, jer život je borba. Svaki tren život koristi da bude živ, da pulsira, da teče svim mogućim rukavcima, rekama. Ispunjava svaku pukotinu neživota svojom lepotom. Priroda je to tako jednostavno uredila….savršeno i jednostavno….samo ljudi ne shvataju da je život nezaustavljiv i odustaju pri preprekama, ne bore se da se osećaju živim... predaju se pre nego onaj odgore zasvira kraj utakmice. Zamislite šta bi se desilo da je priroda tako slaba? Gde bi onda bila ova superiorna, prepametna ljudska rasa koja je zaboravila da pogleda oko sebe trčeći na sve strane i jureći novac, svadje, preke reči, samosažaljenje i ego koji uništavaju i ono što je živo? Istina je, da moramo da trčimo, ali je takodje istina da i trčeći možemo da gledamo i naučimo….ili podsetimo se.

Ovo sam fotografisala juče, 13.01.2013. u našem dvorištu…. bujanje prirode kad mu kalendarski vreme nije. Kalendar su stvorili ljudi ali priroda za to ne haje...ona samo sluša samu sebe- Priroda nema duh, kao ljudi, nema inteligenciju kao ljudi, već radi po inertnim prirodnim zakonima koji su uvek okrenuti ka stvaranju i pozitivizmu a nikad ka razaranju i negativizmu. Ona ne propušta ni jedan tren da bude živa, da stvara, da se bori, da se obnavlja, da je sama sebi lek …samo ljudi čine takve gluposti. Ne treba nigde otići, ne treba mnogo pametnih knjiga pročitati, ne treba imati visok koeficijent inteligencije…dovoljno je pogledati i ko zna da vidi, videće…

dan i noć
img1576.jpg

img1577.jpg

božur
img1578.jpg

beli jorgovan
img1591.jpg

vodeni krin
img1592.jpg

hrizantemice
img1601.jpg

img1585.jpg

PS Dobro vam jutro.....lepo jutro zar ne? neka nam svima takav bude i dan....lepo živ i stvaralački ....odoh u moju sezonu :zblesav: da je učinim živom i lepom hahaha​

Ove dame su mrtve ali prelepe i u svojoj smrti. O njihovom ubici neki drugi put. Istina je da su samo prerano ubijene. Za život su zakačene tako da će grm oživeti kad odmori i dvorište ukrasiti nekim novim nijansama istih boja života...isto a različito

img1596.jpg

img1599.jpg

img1598.jpg

img1582.jpg

Divno prikazana "LEPOTA ŽIVOTA" kroz fotografiju i pisanu reč, što autoru podjednako leži.

Samo mi nedostaju fotografije princes krofni, sa pripadajućim opisom ;), koje bi pokazale lepotu želje i ukusa :(

:klap::hvala::kpozdrav:

Ma priroda se malo s nama zeza, vraća nam ono što smo mi njoj učinili...pa pobrkala nam kalendare,kako je krenulo biće direktno iz čizama u sandale...
Dobro jutro rascvjetano :)

vision7;bt228950:
Divno prikazana "LEPOTA ŽIVOTA" kroz fotografiju i pisanu reč, što autoru podjednako leži.

Samo mi nedostaju fotografije princes krofni, sa pripadajućim opisom ;), koje bi pokazale lepotu želje i ukusa :(

:klap::hvala::kpozdrav:

Ooooo hvala na lepim rečima :rumenka:
Znaš ti koliko mi volje treba da postavim ovakav blog a vreme se samo nadje da se u volji pronadje, pa tako i tvoj komentar:cmok2:
I ti bi na princes krofne :eek: hahahaha
Vala ima da napravim i uslikam.....i opišem pravljenje sa ona tri moja lajava vagona :lol:

RiadaT.;bt228951:
Ma priroda se malo s nama zeza, vraća nam ono što smo mi njoj učinili...pa pobrkala nam kalendare,kako je krenulo biće direktno iz čizama u sandale...
Dobro jutro rascvjetano :)

Dobar dan draga z:)
Vraća naravno, samo što mi nismo tako prilagodljivi kao ona....mnogo smo bre komplikovani i slabi....nepotrebno
Za tebe :cvet:

:klap: :klap: :klap:

Ne treba nigde otići, ne treba mnogo pametnih knjiga pročitati, ne treba imati visok koeficijent inteligencije…dovoljno je pogledati i ko zna da vidi, videće…

Upravo to... čitava suština je u tome.
Žao mi je samo što mnogi "prepametni" ljudi prožive život a ne progledaju... ili ne nauče da vide... ili se takvi rađaju... Ko će ga znati?

Zaista ponekad jureći kroz život zaboravimo svu lepu življenja
i razumevanja. I sve me slike koje ilustruju tvoje razmišljanje
podsećaju na onu: dok jedni planiraju život, drugi žive; eno, onaj populjak
je trebao biti ruža...Ali, s proleća sve opet iz početka:cvet:

smeh;bt228956:
:klap: :klap: :klap:

Ne treba nigde otići, ne treba mnogo pametnih knjiga pročitati, ne treba imati visok koeficijent inteligencije…dovoljno je pogledati i ko zna da vidi, videće…

Upravo to... čitava suština je u tome.
Žao mi je samo što mnogi "prepametni" ljudi prožive život a ne progledaju... ili ne nauče da vide... ili se takvi rađaju... Ko će ga znati?

PAUYICAAAAA :worth:

ne znam ni ja...moje tri gospe su me naučile da gledam i vidim ovako, mama i tata (svekar i svekrva) doučili gledajući uvek u život...ja prenela našoj deci...ne umem drugačije, a vala neću ni da naučim jer ovako se osećam živom i živahnom i sa pola veka :zcepanje:

mari47;bt228957:
Zaista ponekad jureći kroz život zaboravimo svu lepu življenja
i razumevanja. I sve me slike koje ilustruju tvoje razmišljanje
podsećaju na onu: dok jedni planiraju život, drugi žive; eno, onaj populjak
je trebao biti ruža...Ali, s proleća sve opet iz početka:cvet:

Samo život draga moja.....uvek i svugde, a najviše kad se kapak sklopi, pa se ispod njega suza izmigolji....e, to je najpraviji trenutak da se u život pogleda.....i onda vidiš koliko si sretan što si zaista živ...u svakom mom smislu živ :lol:

Ma i taj koficijent inteligencije su izmislili ljudi, kako izmerili i izvagali a priroda, ona ne meri i ne vaga ona daje i uzima a uzima samo ono iz cega ce novo da stvori. Mi ovakvi kakvi smo, samo treba da prihvatimo sebe i druge iste takve, doduše u raznim nijansama se rađamo ali to ima svoje razloge... priroda... ona je sve uskladila, od nje treba uciti. :zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zpozdrav:

Tamišarka;bt228964:
Ma i taj koficijent inteligencije su izmislili ljudi, kako izmerili i izvagali a priroda, ona ne meri i ne vaga ona daje i uzima a uzima samo ono iz cega ce novo da stvori. Mi ovakvi kakvi smo, samo treba da prihvatimo sebe i druge iste takve, doduše u raznim nijansama se rađamo ali to ima svoje razloge... priroda... ona je sve uskladila, od nje treba uciti. :zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zimag::zpozdrav:

i uzima a uzima samo ono iz cega ce novo da stvori

E, po tome su ljudi uznapredovali....razaraju sve ne misleći o posledicama, tj. misleći samo na svoje sad u tom momentu z:(

Ma ja učim, al sa primenom kod ljudi imam problema...ne prima se pelcer svud hahahaha

:zimag::zimag::zimag::zimag::zimag:

Back