Lepota - sta sa njom?

otkad je odma to ljustura bez sadrzaja..
to ona fora da su lepi ljudi automatski glupi i prazni
blah
lepota vam ulepsava zivot..i to ne samo ljudi..lepota svuda oko vas...pa i kad nema neku prakticnu svrhu kako je vi zamisljate
lepota nikad nije beznacajna
da li je sama sebi dovoljna...naravno da ne...ali beznacajna:confused:

Nisam dodala bitnu reč ispred moje konstatacije "Samo ljuštura bez sadržaja..." pa sam pogrešno shvaćena. Daleko od toga da su lepi ljudi glupi!

Da li ima ikakve razlike u mraku? Da li ona postoji tada? Ili je dodir za sve isti?
diablo.gif

Tek u mraku skapiraš, osetiš da li je lepota prava, ili je samo maska...

Lepota dolazi iznutra. Lepota nije samo u skladnim proporcijama i pravilnim crtama lica. Naprotiv, oni koji nemaju bar neki nepravilni detalj su malo bezlicni. Pogledajte npr. svetski poznate glumce - ono sto ih izdvaja je razlicitost a ne slicnost sa idealima lepote.

A zasto lepota dolazi iznutra?
Zato sto je izgled ogledalo stanja duha.
Ako neko ne voli sebe, ako je ruzan sebi, bice i drugima. Pre svega jer nece voditi racuna o sebi i svom izgledu. Zatim zato sto se nece smejati.

A osmeh je bitan deo estetskog dozivljaja koji dozivljavamo kao lepotu. Iskren osmeh iz srca na prvi pogled ruznjikave devojke moze da je u trenutku ucini zilion puta lepsom.

Bes, zloba, podlost, oholost izoblicice i najpravilnije crte lica.
Da lepota dolazi iznutra - akutno kroz emocije i hronicno kroz generalno stanje duha i sliku o sebi koju osoba ima...

I da ponovim pametnu izjavu koju sam negde procitao:
"nema ruznih zena. Samo lenjih"

Lepota dolazi iznutra. Lepota nije samo u skladnim proporcijama i pravilnim crtama lica. Naprotiv, oni koji nemaju bar neki nepravilni detalj su malo bezlicni. Pogledajte npr. svetski poznate glumce - ono sto ih izdvaja je razlicitost a ne slicnost sa idealima lepote.

Ako neko ne voli sebe, ako je ruzan sebi, bice i drugima. Pre svega jer nece voditi racuna o sebi i svom izgledu. Zatim zato sto se nece smejati.

A osmeh je bitan deo estetskog dozivljaja koji dozivljavamo kao lepotu. Iskren osmeh iz srca na prvi pogled ruznjikave devojke moze da je u trenutku ucini zilion puta lepsom.

Da lepota dolazi iznutra - akutno kroz emocije i hronicno kroz generalno stanje duha i sliku o sebi koju osoba ima...

:ok: Pozitivne emocije čoveka čine lepim. :)

Slazem se u potpunosti sa svim sto si rekao:ok:

Back