Lepo ruzni ljudi

Ovako, zanima me da li ste razmisljali zasto osobe koje mogu da imaju i krivi nos i sitne oci i tanka usta i spustene kapke...mogu da budu lepe
A npr osobe koje imaju pravilne proporcije svega toga znaju da ne budu lepe

Nel ste se zapitali zasto to zna da bude tako
Meni jos uvek nije jasno i zanemaricemo ono da se to zapravo tice samopouzdanja
Postoji neka teorija - koliko pamtim - da utimativna lepota u principu odbija ljude. Nešto u vezi savršene simetrije - mada je ona, kao, vrh kojem se u ljudskom rodu teži. Nisam baš sigurna, ali nikad nisam ni srela nit videla ma kog ko bi bio ono baš lep "po priručniku". A i ne volimm te oprečne teorije, to obično znači da nijedna od njih nije tačna.

Ono što znam, jeste da sam znala ljude koji nisu bili lepi po priručniku - nisu imali besprekorna lica, ili su imali koji kg viška ili već nešto, nebitno - međutim, svoje su, nazovimo ih tako zbogradi teme, "nesavršenosti" nosili na jedan poseban, zarazan način koji je privlačio ljude, i uopšteno ih se uzimalo za osobe koje jako dobro izgledaju - mada, kako rekoh, "po priručniku" to uopšte nije bilo tačno. Tako da, hteo ne hteo, ta se priča možda ipak tiče samopouzdanja. Nijedna od tih osoba, naprimer, nije bila opterećena svojim izgledom, kamoli na ikoji način iskompleksirana.

Osim toga, ljudi nisu svi isti i ne vole sve isto. Neko se smrtno zaljubi zbog načina na koji neko govori, ili drži ramena i glavu, ili kako hoda... Nema veze jesu usta tanja ili je mršaviji ili deblji. Nekad nam se nešto svidi kod ljudi, čak i kad smo skroz svesni da se ne radi o naročito lepoj osobi, mislim fizički lepoj. A šta bi to bilo, mislim da je odgovor svačiji ličan, da se ne može generalizovati.

Ovako, zanima me da li ste razmisljali zasto osobe koje mogu da imaju i krivi nos i sitne oci i tanka usta i spustene kapke...mogu da budu lepe

Mislim da je do energije...

Ima takvih primera, naročito sad kad je svet poludeo za estetskom hirurgijom. Žene danas imaju iste obrve iscrtane po sablonu, usta napunpana, iste filere u jagodicama, botoks... I na kraju dobijes jednu estetski savrsenu bezličnu masu koja je odbojna bas zato što nema ništa svoje.

Evo primer Riz Viterspun, proporcije lica blagi užas, ali je ipak lepa.

beauty-blogs-girls-in-the-beauty-department-2009-10-28-1028-reese-witherspoon_bd.jpg

Ima takvih primera, naročito sad kad je svet poludeo za estetskom hirurgijom. Žene danas imaju iste obrve iscrtane po sablonu, usta napunpana, iste filere u jagodicama, botoks... I na kraju dobijes jednu estetski savrsenu bezličnu masu koja je odbojna bas zato što nema ništa svoje.

beauty-blogs-girls-in-the-beauty-department-2009-10-28-1028-reese-witherspoon_bd.jpg
sise je vade sto se tice ljepote..

Nikada ne obraćam pažnju na crte lica, telo, gardarobu, ali osetim energiju kojom ljudi zrače.
Bože... ovim što si napisala si me navela da porazmislim o tome kako gledam ljude.
Lepi, manje lepi... Iskreno, sad kad razmišljam, shvatam da ih uopšte ne vidim, te, nove ljude.
Kao, to nije neko moj i uopšte me se ne tiče. Lep, ružan, pametan, glup... u svakom slučaju, to nije niko moj, pa šta da se bavim njima...
Toliko sam težila depersonalizaciji da me sad pomalo i žulja.

Google je radio vredno i prema instrukcijama, ali kad sam ukucala ''ugly but popular actor'', dao mi je Brad Pitt-a u prvih nekoliko slika.
Dakle, nema više ružno. Svi smo lepi na svoj način.
Manje lepi, više lepi, ali svi smo.. lepi. To je deo nove normalnosti.

Nekom je nešto manje ili više lepo ili nije uopšte.

Mozda zato sto je savrsena proporcija poprilicno dosadna za gledanje. Odusevi na prvi pogled, a onda tu vise nemas sta gledati.

Lice sa malo nepravilnosti mi je mnogo zanimljivije.

za razliku od nje, ovaj čovek ima izrazito simetrčno lice a ipak je ružan ko lopov!
1661432769353.png

Back