Lepe reči

qq...:shock:...
@ra-ta-tat :bez obzira da li su tvoje namere bile dobre ili lose i koliko ja bila dosadna na ovoj (i drugim temama) moja pretpostavka sta ce nastati od ovoga bila je sasvim tacna....pa ovo je totalna pljuvacina i prozivka. :( :shock: cemu to?!! :shock:

Najveca ironija je u tome sto sam ja letos prestao da znacajno posecujem "politku" jer sam se smorio medjusobnim prepucavanjima i uvredama.
Kad ja tamo, a ono medjutim...
Ovde jedni drugima psuju majku iskompleksiranu, isfoliranu, glupu, ruznu, drsku i narcisoidnu, a tamo jedni drugima koitiraju sa izdajnickim, seljackim, ustasko balijskim i srbo chetnickim majkakama...
E to je ironija... :)

ma ok....ali ljudi se i ovako prozivaju konstantno gde stignu,na svakoj temi...zasto onda napraviti jos jedno mesto namenjeno samo tome...mislim,bedak je...ovde valjda treba da se zezamo,razmenjujemo misljenja,opustimo...dovljno svadja i sukoba imam i u rl....ne znam cemu potreba da se to i ovde prenese...:?

ajd sad malo pauza
(vid šta ima na politici bre!)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Младим Србкињама

Допустите м` Сестре моје
Изразити жеље.
Које ми на срцу стоје
И јако ме жуље.

Кад: Мемица мож` немачки
Тако лепо писат`,
И Британка кад` Енглезски
Непропушћа дисат`. –

Кад` Мађарке на књижества
Веће раде пољу.
Зашто лепа кћери србства
Ту да немаш вољу.

Зашто не би и Србкиња
Дична, умна, мила,
Даром ума и мишлења
Род` свој накитила! –

Јесте, јесте, већ је време
Да и Србска Дева
Роду носи блага бреме.
У Стихове пева!

Аристид Николић

commodore:
Najveca ironija je u tome sto sam ja letos prestao da znacajno posecujem "politku" jer sam se smorio medjusobnim prepucavanjima i uvredama.
Kad ja tamo, a ono medjutim...
Ovde jedni drugima psuju majku iskompleksiranu, isfoliranu, glupu, ruznu, drsku i narcisoidnu, a tamo jedni drugima koitiraju sa izdajnickim, seljackim, ustasko balijskim i srbo chetnickim majkakama...
E to je ironija... :)
Dobrodosao u stvarnost... Ja sam politicke forume prestala da posjecujem takodje u ljeto, ali prije tri godine... :lol:

pa zbog mizerije koju izdisemo u kojoj pocinemo i u kojoj osvanemo.globalizujem, prvu sebe ne svrstavam u tu grupu, prema tome ni ostale svesne.
zbog toga sto na svetu ima bednih crva, koji bi nestali kada bi im se otvorile sirine. priroda je to lepo regulisala.ljudima je dala i cula, i misli, i otkucaje, u zelji da udovolji dvonoznoj deci svojoj, i u nadi da cemo to uspeti da iskoristimo.zato muljashicama lepo ostavite anaerobne faze, a vi drage uzivajte.

teardrop:
Ima ih svuda, Ninočka :) Ali, nejasno mi je zašto ljudi moraju od svake diskusije napraviti svadju? Ako mislimo različito, nije obavezno da se koljemo zbog toga :(

Ljudi su takvi, i ima nas raznih. Ali isto tako mislim da nema osobe koja je recimo aktivna na forumu a da bar jednom nije upala u konflikt sa nekim iz bilo kog razloga, pa cak i ti jer eto ljudi smo, sa emocijama. Previse ljudi, previse misljenja, poneko vredjanje, provociranje i eto ti svadje.

Nego, devojke, jel znate vi za onu knjigu - kodeks - iz engleskog parlamenta u kojoj pise sta jedan poslanik sme da kaze drugom?
Npr... sme da mu kaze da je pilece belo meso, ali mu ne sme reci da je pilece doope... :lol:

Posto se ovde spominje podforum Politika, dajem vam mali primer nekih retorickih postova kao ovog o pitanju slobode....

JABUCHILO:
autoru teme izvinjavam se na digresiji i blagom zanosu. ali eremiti sam duzhan podrobno i nadahnuto da odgovorim.

za pocetak da shvatimo da nam niko i nikakvim politickim aktom, dakle UPRAVO U PRAKSI, nikada nije uskratio ni s od slobode. samo je uskratio slobodi pravo na nas. a to je malo drugacija stvar. ni ovom ni onom raspodelom rada, kapitala, prava i obaveza. nicim... sto se tice lanaca, ja ne bih bio iskljucivo ironican, ideja uopste nije losa. kad covek sebi stavi omcu na vrat pocinje mnogo bolje da razume koliko sve to sto ga steze sa tom omcom nema veze... moze samo da ga stegne za k.... a ne za slobodu.
sloboda je najstrashnija stvar na svetu. uzhas chisti. zamisli je samo, onako ne politichki, vec bas U PRAKSI. od toga chovek bezhi kao djavo od krsta. ali samo u to veruje. pred njom chovek laje i pred njom se posle kaje.
e, sta da radimo? pa da se borimo za slobodu. tu ti ja nesporim. ali iz zabave a ne iz nuzhde, jer brat bratu - NEMAMO STA DA IZGUBIMO. e da nam je takva bila/jeste praksa, svega ovog ne bi bilo. nema teorije i prakse slobode. sloboda jeste praksa. o tome je furtvengler napisao, pa onda nastavio diskusiju o prosvecenju proletarijata. kao da nekog mozes da naucis slobodi. neslobodnog mozes samo da oslobodis, i samo ako si ti slobodan. e, onda ti sto su" slobodni" ili shvate da se sloboda ne moze podeliti ni sa kim, ili ceo zivot streme da oslobode svet. chega? slobode?
uostalom, ti to ne sumnjam razumes, rab si boziji koliko znam, a to je valjda PRAKSA.

znaci, hocu da kazem da upravo sada lajemo, na ovom forumu-lancu pred znas i sam kim. jednostavno, treba se prema tome tako i odnositi. to je lavez, lep, za slobodu, ali lavez. a mimo lanca... svako samo i iskljucivo po svom nahodjenju da dejstvuje. slobodni ljudi svejedno uvek rade za istu stvar,sa ili bez manifesta, dogovora, planova i zavera... slobodni su i ti sto "unistavaju" proletarijat i ti shto ih "unishtavaju", samo oni prvi to znaju a ovi drugi ne.
a zaista i vecito neslobodni su samo oni koji se protiv toga bore - u ime slobode.

shta osh?
e znam kada i zasto sam napravila greske u raspodeli na budzetske celine! trebalo je da za 12 sati raspordim sve sto je obradjeno u roku od 7.5 meseci. mnogo je rodjace cak i za mene.
u stvari ko si ti, sto ja tebi ovo pisem.
ti si novi ovde i hoces da se druzimo, je l da?

commodore:
Nego, devojke, jel znate vi za onu knjigu - kodeks - iz engleskog parlamenta u kojoj pise sta jedan poslanik sme da kaze drugom?
Npr... sme da mu kaze da je pilece belo meso, ali mu ne sme reci da je pilece doope... :lol:

Znači, comm, ako nekom odavde napišem "pile moje", mislim "kokoško" ? :lol:

Back