Леон Којен, (вероватно) будући министар иностраних дела

Nije Srbija, nego Beograd.....i to je rekao nemački komadant u Beogradu, kad se hvalio svojim pretpostavljenim u Nemačkoj.....

Inače ni Beograd ni Srbija (ono što je od nje ostalo kad su je nacoši iskasapili) nije bila u stvarnosti ''judenfraj'', mada većina Jevreja jeste nažalost ubijena, kao i u Bosni i Hrvatskoj što su odradile lično ustaše koristeći najsurovije metode...

Srpski kvislinzi jesu sarađivali....ali je Gestapo hapsio, i tu su se mešali i Ljotićevci koji su bili jedini stvarni antisemiti kod Srba...

problem je što je procenat preživelih srpskih jevreja bio oko 10%, najniži među osvojenim nemačkim teritorijama ako ne grešim. naravno to je i zato što su skoro svi srpski jevreju bili prominentni a i procenat jevreja u srbiji je bio ralativno mali. nekim poslovima koji su bili "jevrejski" kao zelenašenje ovde su se više bavili jermeni i cincari.

oni koji su završili na sajmištu bili su u nemačkim rukama ali se sećam da sam čitala priču preživelog logoraša jevreja koji je spominjao kako su se srpski čuvari trudili da budu suroviji od samih nemaca. naravno da uvek svuda ima bolesnika ali sam to spomenula da pokažem da su i domaći učestvovali. ne može se baš sve svaliti na nemce.

što se tiče antisemitizma u srbiji pre wwII nažalost bio je rasprostanjen i ljitić nije bio nepopularan ni međi sveštenstvom. kada je to preuzelo oblike koje je preuzelo većina onih koji su prethodno koketirali sa antisemitizmom su se povukli ali šteta je već bila načinjena.

ti srpski kvislizni su roditelji danasnjih funkcionera i biraca Demokratske Stranke.

Isto kao sto su tadasnji srpski kvislinzi izdavali jevreje tako danas srpski kvislinzi zvani demokrate izdaju Srbe i salju ih u Hag.

Koja je razlika izmedju ljoticevaca i DS-ovaca? Ja je ne vidim. I jedni i drugi su izdajnici sopstvenog naroda i saradnici okupatora i agresora na svoju zemlju.

:dash: :dash: :dash:

što se tiče antisemitizma u srbiji pre wwII nažalost bio je rasprostanjen i ljitić nije bio nepopularan ni međi sveštenstvom. kada je to preuzelo oblike koje je preuzelo većina onih koji su prethodno koketirali sa antisemitizmom su se povukli ali šteta je već bila načinjena.

Nakon napuštanja ministarske funkcije Ljotić se posvetio okupljanju istomišljenika. 1934 pokrenuo je list Otadžbina, a 6. januara 1935. godine u Ljubljani je stvorena organizacija Jugoslovenski narodni pokret ZBOR. Za predsednika pokreta izbaran je Dimitrije Ljotić. Prvi potpredsednik bio je Juraj Korenić, lekar iz Zagreba. Drugi potpredsednik Frank Kondore, advokat iz Ljubljane, a generalni sekretar Velibor Jonić, profesor iz Beograda. Zbor je izašao na izbore (1935.) i dobio 0,84 % glasova. Trend loših izbornih rezultata nastavio se sve do sloma rojalističke Jugoslavije. Ljotićev pokret nije imao značajnijeg uspeha na izborima.

a zato su ih vaši patrijotski kvislinzi predali nacistima svedojednog?

ajde se onda sada izjasni o nediću a zatim o ljtiću pa da uopredimo tvoje stavove sa istorijskim događajima.

Ти тако тешко лупеташ да чак нећу да тањим нерве да ти одговарам на овако одвратне глупости и неистините конструкције које може да смисли само црвени бандит - нико други! :whistling:

Nakon napuštanja ministarske funkcije Ljotić se posvetio okupljanju istomišljenika. 1934 pokrenuo je list Otadžbina, a 6. januara 1935. godine u Ljubljani je stvorena organizacija Jugoslovenski narodni pokret ZBOR. Za predsednika pokreta izbaran je Dimitrije Ljotić. Prvi potpredsednik bio je Juraj Korenić, lekar iz Zagreba. Drugi potpredsednik Frank Kondore, advokat iz Ljubljane, a generalni sekretar Velibor Jonić, profesor iz Beograda. Zbor je izašao na izbore (1935.) i dobio 0,84 % glasova. Trend loših izbornih rezultata nastavio se sve do sloma rojalističke Jugoslavije. Ljotićev pokret nije imao značajnijeg uspeha na izborima.

znala sam da su loše prolazili na izborima ali sam zaboravila da je bilo tako loše.

znam da su imali veliki uticaj na mlade, slično skinsima danas. sećam se da mi je baka pričala kako su se u banjaluci tukli zboraši protiv skojevaca, naravno kpj je bila zabranjena ali je bila popularna.

znam i da je imao katolika u organizaciji i kasnije među oficirima. bilo je u sloveniji i tokom rata slovenačkih ljotićevaca.

bojim se da nisu svi antisemiti bili i ljotićevci ali povredila bih verska osećanja ljudi ovde ako bih dublje krenula u temu.

Ти тако тешко лупеташ да чак нећу да тањим нерве да ти одговарам на овако одвратне глупости и неистините конструкције које може да смисли само црвени бандит - нико други! :whistling:

srpske jevreje nacistima su izručili ljotićevci i nedićevci to je činjenica. 8) :mrgreen:

dzabe udaras glavom o zid. kao sto su se tada ljoticevci zalagali za izrucenje jevreja nacistima "zbog visih interesa" isto danas to radite vi demokrate kada izdajete i prodajete srbe zbog "visih interesa". objasni mi koja je razlika?

ljotićevci su bili antisemitsko smeće i najveća sramota u srpskoj istoriji do ovog poslednjeg rata.

žalosno je da oni koji se najviše petljaju oko istorije toliko malo o njoj zaista znaju. :roll:

dzabe udaras glavom o zid. kao sto su se tada ljoticevci zalagali za izrucenje jevreja nacistima "zbog visih interesa" isto danas to radite vi demokrate kada izdajete i prodajete srbe zbog "visih interesa". objasni mi koja je razlika?

Neka de Smarkowac toga, nego ti hajde tamo da nam objasniš kako su vadikavi napravili genijalan potez time što neće da poništavaju SSP.

Имаш ли неки веродостајан документ, линк и слично - или само онако из досаде волиш менталну онанију...........:mrgreen:

to što ti vređaš jevrejske žrtve tvojih ideoloških predaka samo pred takvima kao što si sam može služiti na čast.

kako bi ti objasnio onako brzo praktično istrebljenje jevreja u srbiji? nemci ih sami pronašli? :roll:

žalosno, zaista zalosno. :frown:

Poslednja izmena:
gde mi pobegoše patrijote? :eek:

mnogo nešto plašljivi ljudi. :roll:

Pa kada ne mogu da objasne neobjašnjivo čak ni "teorijom zavere"...

Pogledaj samo ovu kontradiktornost u jednoj kratkoj rečenici... :)

Zamisli da je bio čitav pasus...

Sto se tice Jevreja Izrael nije priznao niti ce priznati nezavisnost Kosova a glavni je americki saveznik na bliskom istoku.

Back