Lenovo Yoga Slim 7 laptop stiže i u Intel i u AMD varijanti

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.283
1578583348466.png

Tokom CES sajma, kompanija Lenovo je predstavila nove Yoga Slim 7 laptopove, koji će biti ponuđeni i u Intel i u AMD konfiguracijama.

Zanimljivo je da će laptopovi biti opremljeni AMD Ryzen 4000 procesorima, koji stižu tokom prvog tromesečja ove godine. Kada su u pitanju Intel modeli, oni stižu sa Core i7 procesorima Intelove desete generacije.

Izuzev različitih brendova, koji će se naći u njima, postojaće i razlika u cenama novih Lenovo Yoga Slim 7 laptopova. Tako će AMD modeli imati početnu cenu od 850 dolara, dok Intel varijante stižu sa startnom cenom od 1210 dolara. Ostatak karakteristika laptopova su slične, a uključuju 14-inčni Full HD displej, do 16GB RAM-a, do 1TB SSD skladišta, USB 3.1 i USB-C portove, čitač SD kartica i priključak za slušalice.

AMD i Intel verzije Lenovo Yoga Slim 7 laptopa će se na tržištu naći od aprila.

Izvor: Ubergizmo

I onda na to nabace Win10 pa sve to skupa radi sporije od Linuxa na hebenoj staroj DualCore kanti? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
Mislim da stvarno preterujete s tim Linuxom….Pazi imam drugara kkoji je STRUCNJAK za Linux ali bukvalno-i njegova zena isto zna solidno a fotograf je I ona kaze-sve je to cool ali Linux I WIn za obradu fotki NE MOGU da se porede! TJ Win je BOLJI! Jer Adobe I dalje nema adekvatan pandan na Linuxu...Photoshop, Lightroom LETE na Windowsu pogotovo na novijim masinama a na Linuxu...Treba naci odredjeni program. Pa ga naterati da prepozna fotmat fotki, pa sto cuda..I opet to NIJE TO! Treba uciti ceo program od nule I opet nije isto! A drugo zasto desetku? Pa jer je to jedini OS koji ce imati opodrsku, Win 7 na novijim masinama je tesko instalirati a I ako uspes-nema podrsku, drivere,, update...

Mislim da stvarno preterujete s tim Linuxom….Pazi imam drugara kkoji je STRUCNJAK za Linux ali bukvalno-i njegova zena isto zna solidno a fotograf je I ona kaze-sve je to cool ali Linux I WIn za obradu fotki NE MOGU da se porede! TJ Win je BOLJI! Jer Adobe I dalje nema adekvatan pandan na Linuxu...Photoshop, Lightroom LETE na Windowsu pogotovo na novijim masinama a na Linuxu...Treba naci odredjeni program. Pa ga naterati da prepozna fotmat fotki, pa sto cuda..I opet to NIJE TO! Treba uciti ceo program od nule I opet nije isto! A drugo zasto desetku? Pa jer je to jedini OS koji ce imati opodrsku, Win 7 na novijim masinama je tesko instalirati a I ako uspes-nema podrsku, drivere,, update...
99 posto korisnika kompjutera i ne zna šta je to Photoshop! Meni je bitno da ne moram za svaku 'noviju, urnebesno naprednu i revolucionarnu' verziju OS-a kupovati i novu, 'dva puta' bržu kantu! :zcepanje:

99 posto korisnika kompjutera i ne zna šta je to Photoshop! Meni je bitno da ne moram za svaku 'noviju, urnebesno naprednu i revolucionarnu' verziju OS-a kupovati i novu, 'dva puta' bržu kantu! :zcepanje:
OK ali ne mozes onda postavljati sttvari tako uopsteno. Dobar deo korisnika ne zna sta je to Linux eto. Svako radi, koristi komp prema svojim navikama I potrebama. I opet ti p[aralela nije dobra-menije stari komp gurao sve od XPa do 7ice, znaci "kanta "je gurala eto, nek bude 2 OSa 10 godina. Malo li je?

OK ali ne mozes onda postavljati sttvari tako uopsteno. Dobar deo korisnika ne zna sta je to Linux eto. Svako radi, koristi komp prema svojim navikama I potrebama. I opet ti p[aralela nije dobra-menije stari komp gurao sve od XPa do 7ice, znaci "kanta "je gurala eto, nek bude 2 OSa 10 godina. Malo li je?
Ti si mlad i zelen? Ja se sećam dana kada sam bio najsretniji majmunčić na svetu kada sam sistem proširio na 64 MEGABAJTA memorije!
:zcepanje:

Ti si mlad i zelen? Ja se sećam dana kada sam bio najsretniji majmunčić na svetu kada sam sistem proširio na 64 MEGABAJTA memorije!
:zcepanje:
Ne...Ja sam 76to godiste nema sta da krijem..Ali u Srbiji u kojoj sam ja odrastao-do 2000tih PC je bio veliki luksuz...Ja sam svoj prvi PC, Bartona kupio 2004te. Tu nekih goodina, posle 2000te realno, su se racunari malo omasovili..I tad ne toliko ali je poceo postepen prodor u ljudsku svakodnevicu

64 MB ?
Davno bilo ... ali bas DAAAAAAAAAAAVNO
A pazi ovo:
The minimum hardware requirements for Microsoft Windows 95 are:
  • A personal computer with a 386DX, 20MHz or higher processor, running the MS-DOS operating system version 3.2 or later, or running Microsoft Windows version 3.0 or later, or running OS/2 version 2.0 or later
    Note: Do not install Windows 95 on a computer with a B1 (stepping) chip.
  • 4MB of memory (8MB recommended)
  • At least 70MB of available hard disk space for installation
    --------------------------------------
    Za 30 godina su nagurali na HILJADU puta veće zahteve za hardverom! I radi sporije nego tada! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

A pazi ovo:
The minimum hardware requirements for Microsoft Windows 95 are:
  • A personal computer with a 386DX, 20MHz or higher processor, running the MS-DOS operating system version 3.2 or later, or running Microsoft Windows version 3.0 or later, or running OS/2 version 2.0 or later
    Note: Do not install Windows 95 on a computer with a B1 (stepping) chip.
  • 4MB of memory (8MB recommended)
  • At least 70MB of available hard disk space for installation
    --------------------------------------
    Za 30 godina su nagurali na HILJADU puta veće zahteve za hardverom! I radi sporije nego tada! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Prijatelju

Ajde ti radi na ovom

The official system requirements for Windows 3.0:

8086/8088 processor or better
1 MB of RAM (640 KB and 384 KB of conventional and extended memory, respectively)
Hard disk with 6–8 MB of free space
CGA, EGA, MCGA, VGA, Hercules, 8514/A or XGA graphics and an appropriate and compatible monitor
MS-DOS version 3.1 or higher

Prijatelju

Ajde ti radi na ovom

The official system requirements for Windows 3.0:

8086/8088 processor or better
1 MB of RAM (640 KB and 384 KB of conventional and extended memory, respectively)
Hard disk with 6–8 MB of free space
CGA, EGA, MCGA, VGA, Hercules, 8514/A or XGA graphics and an appropriate and compatible monitor
MS-DOS version 3.1 or higher
A ti meni objasni zašto Win10 treba HILJADU puta više memorije nego taj Windows 3.0?

Za to mozes da krivis one koji prave aplikacije i softver koji trazi vise iz nekog razloga
kakve aplikacije, vidi ovo, čak i 2GB za 64-bit:

Here's what it takes to upgrade to Windows 10 on your PC or tablet:
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit
Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS or 20 GB for 64-bit OS

Back