Lektire (teen)

Poruka
8.529
Pozdrav! :D
Da li ste voleli ili volite li d acitate liktire (za srednju skolu) i koje volite, a koje ne?
Ja nisam citao sve, a inace samo nas par smo citali i prepircavali drugima koji su sve ''bubali'' iz interpretacija. Svidela mi se Ana Karenjina i gospa Nola, a ove ostale kao sto je ''prokleta avlija'', neshvatam poentu :mrgreen: i u Ani Karenjnii me je msorio onaj deo gde se kosi trava... :aha:

Uvijek sam čitao lektire, i nije mi bilo dosadno. Čitao sam čak i ono što baš ne volim. Kako sam krenuo u srednju, od tada više čitam nešto van programa nego li lektiru.:)
BTw, ne čitam trivijalne romane, samo umjetnička djela i naučne knjige.

Pročitala sam sve, čini mi se, osim Seoba. Veliki sam pobornik čitanja lektira, jer razmišljam na sledeći način: Ako je ta knjiga medju tih nekoliko, onda je logično da je i dobra. Sem toga, to su klasici književnosti, i pre ili kasnije, svaki čovek treba da ih pročita.
Bolje na vreme, da bi se bacio posle na nešto drugo. (:

Pročitala sam sve, čini mi se, osim Seoba. Veliki sam pobornik čitanja lektira, jer razmišljam na sledeći način: Ako je ta knjiga medju tih nekoliko, onda je logično da je i dobra. Sem toga, to su klasici književnosti, i pre ili kasnije, svaki čovek treba da ih pročita.
Bolje na vreme, da bi se bacio posle na nešto drugo. (:
Da te seobe su uzasne, niko od nas ih nije voleo, a tek drugi deo!
Odlična, oči mi ispadoše poslednjih dana kolko igram. :D
Ja sad stvarno razmisljam da te prijavim zbog spama!
:rotf: (sala)
kad bi lektire bile malo zanimljivije i bolje odabrane za određeni uzrast, možda bi ih neko i čitao..
A u koju kreces? Iskreno i ja sam mislio da ce da mi se svide, ali procitaj taj tvoj post kad vidis prvu pripovetku u citanci ''Devojka brza od konja'' :dash:

Iako sam drame ubedljivo najmanje volela da citam, jer ih mahom nisam razumela, ona Cekajuci Godoa, nije bila losa.
Omiljena lektira mi je naravno bila Kamijev Stranac.

E da setila si me, stranac je i meni bi jedan od boljih jer je imao radnju, samo mi je kraj bezveze i zasto je ubio onog arapina to je glupo...
A tebi se godo svideo :lol: :eek:
Mene kad je prozvala, ja sam rekao samo: Ma to sve neka filozofija ništa nisam razumeo, a ona na to: Sedi 3! :eek: (Inace kod nje kad se dobije 2 to ko da je 5) (a nisam ni pročito, mrzelo me je čim sam pročito kako se zamajavaju sa pertlom smorio sam se) I ono drvo majki.... :roll:
od drama antigona mi se onako svidela kao sustina price, ali one gluposti sa incestom i ubijanjem ne...

E da setila si me, stranac je i meni bi jedan od boljih jer je imao radnju, samo mi je kraj bezveze i zasto je ubio onog arapina to je glupo...
A tebi se godo svideo :lol: :eek:
Mene kad je prozvala, ja sam rekao samo: Ma to sve neka filozofija ništa nisam razumeo, a ona na to: Sedi 3! :eek: (Inace kod nje kad se dobije 2 to ko da je 5) (a nisam ni pročito, mrzelo me je čim sam pročito kako se zamajavaju sa pertlom smorio sam se) I ono drvo majki.... :roll:
od drama antigona mi se onako svidela kao sustina price, ali one gluposti sa incestom i ubijanjem ne...
-.- Nisi morao da spojleruješ kraj, ja sam baš bio zainteresovan za tu knjigu, ccc

Lektira sluzi da ti ubije volju za citanjem knjiga

ovo,sto se tice dosta knjiga,pogotovo iz prve dve godine srednje
u osnovnoj sam sve citao,i neke su mi dosadne,druge ne..
Sto se tice srednje,tu sam neke procitao,vecinu zaobisao,pogotovo one drame i komedije pisane u formi dramskog dela-to toliko smaaara..

citao sam neke knjige koje sad treba da imam u trecoj i cetvrtoj,to su mi mnogo bolje

ovo,sto se tice dosta knjiga,pogotovo iz prve dve godine srednje
u osnovnoj sam sve citao,i neke su mi dosadne,druge ne..
Sto se tice srednje,tu sam neke procitao,vecinu zaobisao,pogotovo one drame i komedije pisane u formi dramskog dela-to toliko smaaara..

citao sam neke knjige koje sad treba da imam u trecoj i cetvrtoj,to su mi mnogo bolje

Ja sam uredno procitala sve ali sa teskom mukom. Osim Andrica.

Dok sam citala sve to imala sam osecaj kao da radim u rudniku.

Pazite ovo: Profesorka srpskoga jezika, knjizevnosti i kulture izrazavanja Mira. P. B! Je nas ekonomiste pitala pitanja za gimnaziju ''koje boje su bile zavese dok su ana i vronski vodili ljubav''? :eek:
''Pa hajde devojko cekam odgovor, sta si tako blenula, nemoj da mi padnes u nesvest kao prosli put ne zelim da izigravam bolnicarku, devojko el me ti cujes? Da profesorka imao je 2 dugmeta na svom zaketu. Konacno da si izustila to sto niko ovde nije sedi 2 mogu da ti kazem da si jedina u moru neradnika koja je zasluzila pozitivnu ocenu'' :eek:

WTF?

Back