Lekovi u doba korone

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Evo mog slučaja,moja baka koja ima 67.god i pije lorazepame vec dugi niz godina u početku je pila po preporuci lekara a posle se navukla na njih i ne može da prestane i uzima bez recepta u apoteci,apotekari joj daju jer znaju da bez tih lekova ona ne može da funkcioniše a lekari joj brane da pije to i ne daju recept...Sve u svemu da ne odugovlačim.Njoj je sada zabranjen izlazak i lekovi joj za dan dva nestaju meni u apoteci ne daju to jer sam dosta mlađi i gledaju me bledo ko da sam im tražio mač da izvršim harikiri i koliko god da sam se trudio da im objasnim u kakvoj situaciji se moja baka nalazi oni ne daju i tražu mi recept za to a doktor uvek viče na nju kada je pre išla povodom toga...Jel zna neko kome mogu da se obratim u vezi toga?

Kažeš da tvojoj baki za dan-dva nestaju lekovi. To znači da tvoja baka zloupotrebljava te lekove. Kutija Lorazepama sadrži 30 tableta i taj broj tableta treba da joj potraje onoliko koliko joj je propisano od strane lekara.
Tako da ti niko, (ni lekar, ni apotekar), neće biti saučesnik u zloupotrebi leka na koji se tvoja baka navukla. U ovom trenutku lekari imaju preča posla nego da se bave zavisnicima od lekova.

Kažeš da tvojoj baki za dan-dva nestaju lekovi. To znači da tvoja baka zloupotrebljava te lekove. Kutija Lorazepama sadrži 30 tableta i taj broj tableta treba da joj potraje onoliko koliko joj je propisano od strane lekara.
Tako da ti niko, (ni lekar, ni apotekar), neće biti saučesnik u zloupotrebi leka na koji se tvoja baka navukla. U ovom trenutku lekari imaju preča posla nego da se bave zavisnicima od lekova.

Nisi dobro razumeo sta je on napisao. Baki za dan , dva , nestaje njenih 30 komada i to je njemu problem, a ne da baka
uzima dnevno deset komada tableta jer da je tako ne bi ni on sada imao problem s njom.

Mislio sam da je ovo ozbiljan forum, te da nemam razloga čitati između redova.
U svakom slučaju, osoba navučena na lekove ima uvek neki problem. Bila to baka, čija zavisnost od sedativa tek sada upada porodici u oči.... Bio to narkoman, koji uz pivo cepa Lorazepame.

Poslednja izmena:
Ne bih da sada se pravim pametan niti bilo šta ali ne znam da li ste upućeni koliko stanovništva ilegalno kupuje te lekove i koliko se njih navuklo na to,ne krijem da sam i ja u stresnim situacijama ukrao i popio da bih se smirio.Uostalom moja baka sama kupuje te tablete kod lokalnih apoteka a i nema sumnje da se ona sad navukla na njih,navukla se ona još davne devedesete kada su padale bombe ispred njenih očiju no to je neka druga priča i ne pravi se previše pametan,svi razumemo da se lekari bave nečim mnogo ozbiljnijim trenutno u zemlji ali takođe postoje i drugi bolesnici kao na primer moja baka za koju brinem i koju volim i inače je pod prevelikim pritiskom što je zatvorena ko zna koliko već i još teže joj pada ovo sa lekovima tako da ... celadon batali tvoje pametanisanje ako nemaš odgovor shodan postavljenoj temi.A što se tiče narkomana i zavisnika,za tvoju informaciju nemaš pojma koliko je njima teško jer ovisnost o nečemu je ogroman problem ali to je već neka druga tema o kojoj bih mogao da vodim polemiku satima i danima.

Njenom izabranom lekaru, objasni kakva je sad situacija reci da je malo napeta i klastofobicna pa bi trebalo da ti da lek...
Ma kakvi,lekar ni da čuje.Uostalom stvarno ne razumem to,bez obzira što se tiče moje babe nego što lekar nije joj dao neku manju dozu ili da učini nešto da joj smanji nedostatak tih lekova nešto da je izleči od toga već samo prestani i to je to.Kasno je sada da prestane od jednom.

Ne bih da sada se pravim pametan niti bilo šta ali ne znam da li ste upućeni koliko stanovništva ilegalno kupuje te lekove i koliko se njih navuklo na to,ne krijem da sam i ja u stresnim situacijama ukrao i popio da bih se smirio.Uostalom moja baka sama kupuje te tablete kod lokalnih apoteka a i nema sumnje da se ona sad navukla na njih,navukla se ona još davne devedesete kada su padale bombe ispred njenih očiju no to je neka druga priča i ne pravi se previše pametan,svi razumemo da se lekari bave nečim mnogo ozbiljnijim trenutno u zemlji ali takođe postoje i drugi bolesnici kao na primer moja baka za koju brinem i koju volim i inače je pod prevelikim pritiskom što je zatvorena ko zna koliko već i još teže joj pada ovo sa lekovima tako da ... celadon batali tvoje pametanisanje ako nemaš odgovor shodan postavljenoj temi.A što se tiče narkomana i zavisnika,za tvoju informaciju nemaš pojma koliko je njima teško jer ovisnost o nečemu je ogroman problem ali to je već neka druga tema o kojoj bih mogao da vodim polemiku satima i danima.

Kad ti je baba nekontrolisano kupovala Lorazepam, nisi se baš zabrinuo.
Kada si joj ukrao tablu, nisi se zamislio da li ti je to potrebno.
I sad još tražiš da ti neko da savet kako da rešiš vašu porodičnu zavisnost?

I u pravu je ovaj @HARAMBE. 😂
Kakvo nam je javno zdravlje, takav je i ovaj pdf.
Sve same budale, uključujući i mene.

Back