Lekovi bez recepta!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dragan Kezmic

Početnik
Poruka
9
Pozdrav svima u mom gradu postoje najmanje dve apoteke koje izdaju lekove bez recepta ili izveštaja lekara. Bukvalno odeš i nešto izmisliš klasične narkomanske fore " treba mi za baku " , daju ti bukvalno šta god bromazepame, rivotrile , bensedine , ksalole ma sve benzodiazepine , čak i opioidne lekove poput metadona , bupa , trodona još ti kažu kad sledeći put budete dolazili samo stavite prazne kutije u kesu i dodjite po sledeću turu. Kakvo je vaše mišljenje i da li vi imate neko vaše iskustvo ?

A gde je ta apoteka. Pitam za prijatelja. :D

Ovde u Beogradu su poceli da serendaju i za obican klometol.

Kao gde vam je recept, je l' po preporuci lekara.

Je l' znate da to ne sme da se pije duze od 3 dana.

Pa sto pakuju 30 tableta u kutiju, je l' po 10 dnevno.

Naravno nije 3 dana nego 3 meseca, ali sta njima pada na pamet, koji bezobrazluk i budalastine.

Pozdrav svima u mom gradu postoje najmanje dve apoteke koje izdaju lekove bez recepta ili izveštaja lekara. Bukvalno odeš i nešto izmisliš klasične narkomanske fore " treba mi za baku " , daju ti bukvalno šta god bromazepame, rivotrile , bensedine , ksalole ma sve benzodiazepine , čak i opioidne lekove poput metadona , bupa , trodona još ti kažu kad sledeći put budete dolazili samo stavite prazne kutije u kesu i dodjite po sledeću turu. Kakvo je vaše mišljenje i da li vi imate neko vaše iskustvo ?
Takvi lekovi mogu da se kupe bez recepta,ali mora da se ima nalaz gde ti odredjeni specijalista prepisuje te lekove.

Meni ne daju vise,t.j ja necu da uzimam vise Trodon,jer treba na svaka 3 meseca da se trazi dozvola od specijaliste.Presao sam na Liriku,koja moze da se kupi bez recepta,a i na recepr,ali mora imati preporuku ortopeda.Kada bi se tako kupovali lekovi,ne bi ovim mladima trebala droga ni dop.

Meni smeta kad sam imao krvarenje sto nisam mogao da kupim antibiotik....a lekari opste prakse ne daju antibiotike za krvarenje...

Uz antibiotik mi je asimilacija nakupljene krvi bila 10x brza...kad im to kazes onda im logicno , ali kad ti treba nece da ti daju...

Meni ne daju vise,t.j ja necu da uzimam vise Trodon,jer treba na svaka 3 meseca da se trazi dozvola od specijaliste.Presao sam na Liriku,koja moze da se kupi bez recepta,a i na recepr,ali mora imati preporuku ortopeda.Kada bi se tako kupovali lekovi,ne bi ovim mladima
Takvi lekovi mogu da se kupe bez recepta,ali mora da se ima nalaz gde ti odredjeni specijalista prepisuje te lekove.
I za to postoji rešenje, u sistemu imaju već neke ljude imena i prezimena specijalista i imena pacijenta. Dodjes, tražiš i sve ostalo si sigurno skontao....

Meni smeta kad sam imao krvarenje sto nisam mogao da kupim antibiotik....a lekari opste prakse ne daju antibiotike za krvarenje...

Uz antibiotik mi je asimilacija nakupljene krvi bila 10x brza...kad im to kazes onda im logicno , ali kad ti treba nece da ti daju...
Nazalost,lekar opste prakse samo moze da te uputi kod specijalste.
I za to postoji rešenje, u sistemu imaju već neke ljude imena i prezimena specijalista i imena pacijenta. Dodjes, tražiš i sve ostalo si sigurno skontao....
Ne mozes u apoteci uzeti sta hoces,ako ti nije prepisano.Neki lekovi se prepisuju na 3 meseca,a neki na 6.I nista vise ne mozes uzeti sem sto je prepisano i to u odredjeno vreme u mesecu.

Neka bude tako onda ja lažem. Meni nisu ništa tražili.
Moze se desiti da je apotekar pogresio,ako si do sada prima te lekove.Inace i ja imam gomilu lekova i na 6 meseci se javljam kod doktora za terapiju i onda tih 6 meseci kupujem prepisane lekove.Verovatno si i ti to dobio na taj nacin.Niko ti nije rekao da lazes,vec su sada svi umrezeni s kompjuterima i mnogo vise se vodi racuna o izdavanju lekova.

Blago tebi. Meni kao lekaru ne izdaju običan antibiotik , sa sve legitimacijom. Traže mi papir i pečat. Moj je ostao kod kuće, u drugom gradu.

Nekome pomogne nekome jok.
Recimo rivotril...
Kod nekih ljudi da super rezultate a kod nekih izazove trista čuda pa zažale uzimanje

Ne voli naš narod odlazak kod lekara za pamet iako se svi žale na zdravlje....

A baš od glave sve kreće
Uz lekarski kontrolisane lekove probleme nećemo reśiti al će nas bar boleti tuki.

Posle dugo godina oborio sam šećer i opštu celodnevnu napetost i srčani pritisak jer mi doktorka prepisala pravu kombinaciju pa se više ne nerviram zašto inteligentni mečkare i budale ljuljaju situaciju.

A najviše mi drago kad vide da ne pizdim već počnem i da se smejem uz okretanje od takvih. :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back