Lek za dusu

Tuzno Pache,

vidi ovako:
Verovatno si Ti uvek u pravu
Izvesno je da Ja nisam u pravu
Verovatno Ti znas sve
Izvesno je da Ja nemam pojma ni o cemu

E sad, ovo je opste mesto, i javno, i jeftino, svima dostupno, .... i na takvom mestu svi dodju sami. Nije moje, nije tvoje, Ti nisi zvao Mene, Ja nisam Tebe,.... itd
Zar ne?
Imas sva prava ovog sveta da kritikujes moj Stav, i nista vise.
To vazi i za mene.
Mozemo i da se svadjamo, ...i to nije ponekad lose.
Nije dozvoljeno vredjanje, .... ili bilo kakav oblik diskriminacije, ......itd, itd.....

Hajde da slicnu komunikaciju ostavis za svoju mamu, tatu, i tvoje drage prijatelje, a da mene zaobidjes,... narocito sa tendencioznim terminoloskim odrednicama ... Budala, i sl....

Nerazdvojivost negiranja ili potiranja misljenja i vredjanja je vrlo cesta ovde na forumu....

Naglasih , ali ocigledno nedovoljno da post nije bio za medalju, tj dovodjenje do apsurda apsoluta kod romantike nije bila prisutna potpuno u postu, i sta onda, ....covek se setio majke, oca, uvredio se....

Dakle nemoguce je ne slagati se sa necijim misljenjem toliko da mislis da je misljenje budalasto....
Jer ako mislis da je misljenje ili stav glup, onda se vlasnik istog direktno uvredi kad kazes da neko ko tako misli je u tom trenutku budala....i onda sustinsko neslaganje ne moze da postoji....

Jer iskreno , kad misljenja nisu blizu, onda o takvom razmisljanju mislite ili da je budalasto, glupo, nenormalno (ludo)....Samo sto se obicno to ne kaze, vec se predje na ignorisanje ili ponistavanje....

I ovde je jedina razlika u izgovorenoj licnoj oceni da je romanticnima teznja ka apsolutima budalasta...Inace su postovi sa suprotnim razmisljanjima i jakim stavovima potpuno ravnopravni....tj koliko je neprijatno na temi koja analizira uticaj drugih na dusu, napredovanje i zalecenje duse izneti ocenu da dusa zavisi samo od osobe licno i njenog angazovanja, toliko je neprijatno reci romanticnoj osobi da je budalasto individualno osecanje-romanticnost puniti apsolutima (sto kazuje o licnosti , i o nedostacima koji navode na romanticnost)....

I sve izreceno za stav ne preslikava se na osobu....
Ili se po vama to ipak uvek podrazumeva....
Jer ja ne znam ni jednu osobu koja nije glupa u situacijama, slaba po nekim stavovima, nerazumna po nekim oblastima razmisljanja....genijalna u drugim oblastima....

Ego je ono sto je ovde pogodjeno , a ne bi trebalo.....

Na ostre reci dolaze ostre reci.....ne da bi uvredile govornika,vec da bi parirale ostrim recima....
Primecuje li se tiha rec posle glasne? Ne cuje se....
Primecuje li se blaga rec posle ostre? Izgleda bledo i slabo....

Tuzno Pache,

vidi ovako:
Verovatno si Ti uvek u pravu
Izvesno je da Ja nisam u pravu
Verovatno Ti znas sve
Izvesno je da Ja nemam pojma ni o cemu

E sad, ovo je opste mesto, i javno, i jeftino, svima dostupno, .... i na takvom mestu svi dodju sami. Nije moje, nije tvoje, Ti nisi zvao Mene, Ja nisam Tebe,.... itd
Zar ne?
Imas sva prava ovog sveta da kritikujes moj Stav, i nista vise.
To vazi i za mene.
Mozemo i da se svadjamo, ...i to nije ponekad lose.
Nije dozvoljeno vredjanje, .... ili bilo kakav oblik diskriminacije, ......itd, itd.....

Hajde da slicnu komunikaciju ostavis za svoju mamu, tatu, i tvoje drage prijatelje, a da mene zaobidjes,... narocito sa tendencioznim terminoloskim odrednicama ... Budala, i sl....
E, to ne može !!! Za svađu je nadležna isključivo Lexa !!! :)

Back