Eto, u ove sitne sate me muka, čitaj - užasan svrab, natera da otvorim temu. U 6. mesecu trudnoće sam i imam napad ekcema po koži, čini mi se nikada intenzivniji
Do sada me nije mučio, zaista 6,5 meseci trudnoće je proteklo bez i jednog jedinog češanja usled ekcema, pa nisam ni imala potrebe da pitam dr u vezi toga. Konkretno - kada mi izadje ekcem, koristim Sinoderm. Do sada je pomagao, već posle drugog ili trećeg mazanja promena na koži se sasvim povuče i onda sam mesecima mirna. Medjutim, na Sinodermu piše da se ne preporučuje upotreba u trudnoći i laktaciji, osim ako dr ne odluči da je neophodno. Šta da radim sad?
Noćas, konkretno, neću moći da zaspim, ko zna dokle. Samo onaj ko se pati sa ovim groznin ekcemom zna kako to samo svrbi.
Do ponedeljka nema šanse da odem do lekara. Mislim, svakako ću otiči, moram da odem, ali to je zakazivanje, pa čekanje, ko zna kada ću biti primljena ( na dermatologa mislim, naravno ) Ni kod ginekologa ne mogu pre sledeće nedelje, ne radi moj dr, kod opšte prakse još nemam karton ( prebacivanje iz drugog grada, pa se karton negde zagubio i tako me vozaju već neko vreme, a neće novi da mi otvore ). Ostaje mi da pitam ovde i da odem u apoteku i pitam šta mogu, kao trudnica, koliko-toliko bezbedno koristiti.
Dakle, koju bih kremu ili mast smela? Sinoderm je ovde, ispred mene, ali se ne usudjujem da ga namažem, a lice me ubi od svraba, cela brada, obrazi, ispod nosa, baš velika površina kože.
Sofija, pročitaj ovo što pre, i daj savet, molim te!
Znam nije ništa, znam da je normalno da me sad muči ekcem, godišnje doba je pogodno, a i pad imuniteta i usled trudnoće i promene vremena... ma sve znam, samo ne znam koji lek smem. Posle vikenda ću svakako otići lekaru, ali dotle mi treba nešto da ublažim bar ovaj svrab. Hvala na odgovorima i hvala na razumevanju 

Noćas, konkretno, neću moći da zaspim, ko zna dokle. Samo onaj ko se pati sa ovim groznin ekcemom zna kako to samo svrbi.

Dakle, koju bih kremu ili mast smela? Sinoderm je ovde, ispred mene, ali se ne usudjujem da ga namažem, a lice me ubi od svraba, cela brada, obrazi, ispod nosa, baš velika površina kože.

Sofija, pročitaj ovo što pre, i daj savet, molim te!