Добро дошли
Buduća legenda
- Poruka
- 27.853

04.06.2021.
LEGIJA
Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije i osuđeni za ubistvo Zorana Đinđića Miodrag Ulemek Legija je u Zabeli u teškom psihičkom i fizičkom stanju. Sa njim ne sme niko da priča, nijedan stražar, nijedan nadzornik, i to mu je najteže. Ne znam koliko će još izdržati iza rešetaka. Za razliku od njega, Zvezdan Jovanović se dobro drži.
Ovo tvrdi Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici i čovek koji i dan-danas zna šta se dešava iza rešetaka u zatvorima širom Srbije.
Bivši šef Državne bezbednosti Rade Marković već ima drugačiji tretman. Država je pokazala da niko nema prava da ubije premijera, ali da li su to oni uradili, to ne znam. Zvezdan Jovanović, koji je osuđen što je ubio Đinđića, jasno je rekao upravi zatvora: "Komotno zacementirajte vrata, ja neću da idem u šetnju jer to nisam uradio" - kaže Ivković.
Podsetimo, Legiji i Jovanoviću su u oktobru 2009. potvrđene tada maksimalne kazne od 40 godina. Oni su smešteni u takozvanom srpskom Alkatrazu u Požarevcu. Legija je prošle godine najavio da će uložiti žalbu jer se već 16 godina nalazi u strogoj izolaciji, koja mu je produžena do jula 2022.
Pre tri godine je uspeo da se izbori za pravo da se sa decom viđa bez neprobojnog stakla, a od januaru 2020. i sa suprugom Aleksandrom Ivanović ima neposredan kontakt. U zatvoru ga posećuju tri ćerke, koje ima iz braka sa Aleksandrom, kao i ćerka iz prvog braka s novinarkom Majom Luković. Međutim, dugogodišnja izolacija je pogubno uticala i na njegovo telo i um.
Predsednik suda na svake dve godine po službenoj dužnosti ispituje da li on treba da ostane u strogo čuvanom delu zatvora. Odluka se donosi na osnovu izveštaja iz zatvora, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja tužioca - rekli su medijima izvori iz suda.
https://www.srbijadanas.com/vesti/h...nika-zatvora-poznato-i-u-kakvom-je-2021-06-04
Забрана комуникације са било ким у затвору је убиствена затворска мера. Тим пре што постоји и сумња да Легија и Звездан Јовановић нису стварне убице тадашњег Премијера, овакав затворски третман је непотребан.
Poslednja izmena: