Legende fudbala

Ma yebo nas nego sta je s brazilom stanjcaju zadnje vezne i odbrambene da im i mi pozavidimo a 'kreativci' su im iz raznih Shahtjora i picki materinih...

Brazil sam gledao protiv Hondurasa i mislim da se nece dobro proci na Copa America.Imaju dobru odbranu i napad ali sredine nigde,sve neki zadnji vezni igraci.
Cudi me da Brazil nema igraca u reprezentaciji kao sto je bio Ronaldinjo,Kaka,Juninho,Rivaldo.....
Jedino mozda Coutinho iz Liverpula......

Pogledaj Brazilovu generaciju 2006 spram ove to je nebo i zemlja doduse te 2006te neki igraci su bili na zalasku a neki zasiceni...ali kad usporedimo imena to je ko nebo i zemlja brazil je tad imo ekipu da se smrznes....Ronaldinjo(pomao zasicen) Kaka Ze Roberto Robinjo Adriano(u krizi) Ronaldo(prakticno gotov ali je odigro sasvim dobro)...Ispali su od Francuza zbog kurcobolje i prepotentnosti jer su branili titulu a sada prakticno su imali jos jaci tim nego 2002 pa kao lako cemo...opet i takav tim sa tim manama je za ovaj danas svemirsi brod u svakom pogledu...

- - - - - - - - - -

Zaboravio sam Zuninja i Emersona jedini zadnji vezni u ovom timu...Ovo je po imenima verovatno najjaca reprezentacija otkad ja pratim fudbal...

Ovo je verovatni najpodcenjeniji igrac ...Covek je bio genije , mada ima i onih koji nisu cak ni culi za njega ...Iz ljubavi prema klubu odbio je Mancester i Arsenal ( cini mi se ) ...
Strasan igrac

Kacio sam ga vec na ovoj temi, davno doduse mrzi me da trazim. Zaista neverovatan i neponovljiv igrac. Odbijao je on sve zivo, Real i Milan su ga takodje trazili mada da li je to istina nemam pojma... gledajuci ove klipove zaista mi deluje realno da su ga zeleli maltene svi veliki klubovi evrope :mrgreen:

Sa uzivanjem po stoti put gledam ovaj klip.

Pogledaj Brazilovu generaciju 2006 spram ove to je nebo i zemlja doduse te 2006te neki igraci su bili na zalasku a neki zasiceni...ali kad usporedimo imena to je ko nebo i zemlja brazil je tad imo ekipu da se smrznes....Ronaldinjo(pomao zasicen) Kaka Ze Roberto Robinjo Adriano(u krizi) Ronaldo(prakticno gotov ali je odigro sasvim dobro)...Ispali su od Francuza zbog kurcobolje i prepotentnosti jer su branili titulu a sada prakticno su imali jos jaci tim nego 2002 pa kao lako cemo...opet i takav tim sa tim manama je za ovaj danas svemirsi brod u svakom pogledu...

- - - - - - - - - -

Zaboravio sam Zuninja i Emersona jedini zadnji vezni u ovom timu...Ovo je po imenima verovatno najjaca reprezentacija otkad ja pratim fudbal...

Jooj secam se na pesu i fifi 2006 ne znas koga da stavis u sredini.Ja sam uvek Zuninja Parambukana i Ze Roberta u sredinu a Ronaldinja i Kaku na krila i spic Adriano i Ronaldo.

Ali Zuninjo kad je raspali ufff. Kad je slobodnjak ne mos se odluciti dal Zuninjo dal Roberto Karlos dal Adriano dal Ronaldinjo. . .

I nikako se ne slazem se sa tobom da je tad Ronaldinjo bio pomalo zasicen kako kazes.Ja mislim da je bas tad bio na vrhuncu karijere.

Te godine je uzeo LS sa Barsom i bio je apsolutni lider i najbolji igrac i u Barsi i u Brazilu. Jednostavno covek je u isto vreme bio i madjionicar kakav nije niko bio ni pre ni posle njega a jos davao golove i asistirao ko lud.

I te godine je trebao on da uzme zlatnu loptu a ne yebeni Kanavaro.Mislim da je tada prvi put defanzivac proglasen za najboljeg na svetu.Eto da je te godine uzeo Ronaldinjo imao bi dve a ovako ima samo jednu i nikad mi nece biti jasno sto su je dali Kanavaru te godine.Jeste dobar igrac jeste uzeo SP . . .Al opet brate . . . . . . .

Na tom SP smo inace i mi ucestvovali i zavrsili ga sa 0 bodova i gol razlikom 10:2.

Sta reci kad nam ga je i Mesi zavuko tad a nije imo ni 19 godina.

Uff uvek sam mrzeo tu Argentinu definitivno najantipaticniji igraci..Kad se setim Ayala,Pablo Aimar,Rikelme,Veron,Kambiaso sve neke mutave face.Otkad znam za sebe ne podnosim argentinu a obozavam Brazil

Pogledajte snimak iako je los kvalitet slike ali vredi pogledati do kraja! uzivacete...El Magico Gonzalez...trebo je igrati u Barseloni sa Maradonom al on se odlucio za Kadis...iz El Salvadora je
Deluje nestvarno...

Favorit su mu Ronaldinjove i prve ali pogotovo druge makaze, Mesijev i Inijestin cetvorodupli pas,Bekamov pas i Zidanov volej,Figov lob,Kristijanova i Tevezova akcija,Cavijev legendarni prijem lopte i asistencija Mesiju,Riberijeva i Robenova fora sa kornerom a Raulova i Ronaldova akcija su nesto skroz nerealno ovo sto je Ronaldo izveo je nenadhebivo, i ovo na kraju Ronaldinjo i Cavi mnogo dobra fora tacno se tu vidi kolike su to 2 legende.

Tek posle ovog klipa sam ukapirao kolika je zapravo legenda Cavi ejj da covek onako primi loptu i posalje asistenciju Mesiju...
I koliko je Bekam imao mekan pas.. sve nekako elegantno,fino, u noge saigracu...

- - - - - - - - - -

Ne znam dal je tacna informacija da su posle ove akcije Ronalda i Raula protivnicki odbrambeni igraci svi stali i aplaudirali im . . . . .

- - - - - - - - - -

Evo vidi se jedan na snimku sad sam provalio. Au kakvi doktori Boze

Po meni dva najbolja igraca svih vremena.

To je danas moderno da svako daje svoj sud dal je bolji Mesi ili Maradona, Pele ili Maradona...

Za mene je ovako:

1. Ronaldinjo
2. Debeli Ronaldo
3. Maradona
4. Mesi

I dalje onda slede Zidan,Pele,Krojf,Platini,Kristijano Ronaldo,Van Basten,Di Stefano i ostale legende.....

Ima dosta defanzivaca tu jos mene je na primer odusevljavao Sol Kembel.. Galas je bio opasan... Roberto Karlos i Kafu tek da ne pricam..

Ne znam da li je jos neki defanzivac osim Bekenbauera i Kanavara dobio zlatnu loptu ??

I to si upravu... ipak je mozda malo glupo da sad ja tu sudim o Peletu i Maradoni a gledao sam ih samo na youtube...
Samo od ovih koje sam imao prilike da gledam evo koga bi izdvojio i kako bi poredjao

1. Ronaldinjo
2. Debeli Ronaldo
3. Mesi
4. Zidan
5. Kristijano Ronaldo

I posle dalje vec ne znam tu je Anri,Ibrahimovic i jos mnogi drugi....

Evo i neka moja lista, ovako iz glave :

1. Ronaldo
2. Maradona
3. Messi
4. Cristiano Ronaldo
5. Ronaldinho (samo zato jer je jako kratak peak imao, max 3 sezone)
6. Zidane
7. Shevchenko
8. Van Basten
9. Ibrahimović
10. Bergkamp
11. Weah

Top 10 mojih
1. Ronaldo zuba debeli - El fenomeno
2. Messi
3. Maradona
(nisam 'rasto' uz njegove utakmice ali sam puno odgledo utakmica bio je sjajan ova top 3 mozes ih poredati kako oces 'pretty much'...mozda je bolji od messija zbog te divlje zelje o kojoj sam prico ranije...nezahvalno bi bilo da pricam o igracima pre 90tih Ziku Krojfu Platiniju itd pa i van bastenu)
4. Ronaldinjo
5. Badjo
6. Rivaldo
7. Laudrup
8. Piksi
9. Zidan
10. Savicevic
11. Rekoba

Ma nezahvalno je sastaviti ovaku listu pokuso sam biti sto objektivniji a da su istovremeno igraci koje gotivim..a gde berkamp gde inijesta gde prosinecki...Kantona...klasicne spiceve nisam ni stavio na list sem Ronalda zube koji je bio najbolji svakako...od klasicnih spiceva Sevchenko Batistuta i Romario su najbolji...Dzordz Wea ccc kakav igrac...uz duzno postovanje kristijano nemoze da zaluta na ovu listu...malo je falilo i Zidana da izostavim ali to nebi bilo fer jer je fenomenalan igrac ali kako vreme odmice i u svetskim medijima kod 'strucnjaka' a i kod nas malo malo pa se odvali glupost Zidan 'najbolji igrac ikad' pa realno nije ni najbolja 10ka otkad je pratim fudbal Laudrup i Piksi su sigurno bolji preljemjkeri svaka castu zidanu sto je resio finale LS i svetsko sa dva gola ali je takodje bio u neverovatnim ekipama u to vreme sjajan igrac ali su se stvari poklopile...ko ga pamti zna da je imo brdo prosecnih utakmica...neposravam da je igrac za velike utakmice ali sta reci onda o Rivaldu koji na velikim utakmicama reseto nemilo covek sve velikane casto hetrikom iako nisu imali iste uloge meni je u to vreme uvek Rivaldo bio bolji i opasniji igrac uvek bih ga radje imo...Inijesta je rodjen u 'pogresno' vreme da nema Messija i on bi odvuko ekipu do LS takodje igrac za velike utakmice koji nista neozastje za Zidanom sigurno...volim ja zidana i jako cenim sto je bio tako jak na lopti i siguran ali da se rasciste neke stvari...

Od odbrambenih Nesta pre povreda je bio za mene daleko daleko ispred svih ostalih...
Kanavaro je najprecenjeniji odbrambeni igrac zlatna lopta i te gluposti...jedan od najboljih odbrambenih svoje generacije ali nikad ni u svojoj generaciji nije bio najkvalitetniji a kamoli zlatna lopta pa price najbolji ikad bezi bre...
Sa druge strane Tijago Silva je u medijima odlicno kotiran ali je danas krizno vreme za stopere pa onda gledaoci lupaju 'daj bre ovaj je precenjen kakavi su nekada bili odbrambeni nebi niko o njemu prico' ta prica vazi za sve stopere danasnjice verovatno...ali za njega uopste nestoji covek je doktor ima sjajan tajming pozrtvovan sjajno cita igru brz skace odlicno ider daje golove total package...jedan od najboljih koje sam gledo...

https://www.youtube.com/channel/UCghgguXGusrnoreye1BtwHQ/videos

na ovome kanalu cesto gledam stare utakmice ovih dana...ima jos dosta kanala....

Poslednja izmena:
Svaka cast Iniesti decko je doktor fudbala,presao je igricu i sve to stoji. Ali meni ce Cavi uvek biti pre njega kao sto ce mi isto tako Ronaldinjo uvek biti pre Mesija.

Evo meni bi Zidan bio najbolji od svih koje sam ja gledao ali znas kad? Kad ne bi bilo Ronaldinja i Debelog Ronalda. To sto mi je Zidan na trecem mestu ne znaci da je on sad nesto puno bolji od Mesija i Kristijana.. to su sad sve nijanse..pa cak i Anri i Ibra su tu negde..

Meni eto nije jasno samo zasto Rekoba?? Secam ga se dok je igrao u Interu sedeo je na klupi.. Sad mu citam statistike nista posebno... Jedino ako je bio ful tehnicar mada nesto ne mogu da se setim..ne verujem..

Svaka cast Iniesti decko je doktor fudbala,presao je igricu i sve to stoji. Ali meni ce Cavi uvek biti pre njega kao sto ce mi isto tako Ronaldinjo uvek biti pre Mesija.

Evo meni bi Zidan bio najbolji od svih koje sam ja gledao ali znas kad? Kad ne bi bilo Ronaldinja i Debelog Ronalda. To sto mi je Zidan na trecem mestu ne znaci da je on sad nesto puno bolji od Mesija i Kristijana.. to su sad sve nijanse..pa cak i Anri i Ibra su tu negde..

Meni eto nije jasno samo zasto Rekoba?? Secam ga se dok je igrao u Interu sedeo je na klupi.. Sad mu citam statistike nista posebno... Jedino ako je bio ful tehnicar mada nesto ne mogu da se setim..ne verujem..

Brate izmedu Messija i Kristijana mogu samo nijanse biti upitanju kada pricamo o 'goloj' statistici samo sto Messi resava velike utakmice...i izdominira ih...
Anri je sjajan igrac ali...Zlatan Ibrahimovic nikada nemoze da se meri sa ovim igracima iz prostog razloga sto on na najvecim mecevima odlucujucim i kad se lomi nikad nije taj igrac koji resava niti dominira nikad u utakmici protiv Barselone neces videti Zlatana da izdivlja nikad neces videti tog zlatana sa klipove koji je takav protiv marseja ili recimo valensije itd...na takvog Zlatana cekam otkad se pojavio...da li je mantelitet sta li je uglavnom zbog toga nije 'taj' igrac naravno svaka njemu cast tokom sezone postigne milion golova nosi ekipu ima kvalitet za to...recimo Samuel Eto'o je igrac za velike utakmice ali mora bit u nekom sistemu nebi mogo sam ekipu vuci cele sezone kao Zlatan...dok zlatan nikad nije najbolji u najvaznijim mecevima...svi ovi koje sam nebrojo su to bili...recimo Drogba je igrac koji moze i vuci ekipu cele sezone i igrat sjajno velike utakmice...zlatan je na oko mnogo finiji tehnicar vrh ali ga nema na velikim utakmicama i prodjenje sa velikanima pada u vodu upamticu ga kao majstora postovanje ali za mene nikad nemoze biti velikan...u ovo doba mozda i jeste jer su malcice drugaciji kriterijumi...ali jedan od velikana fudbala otkad ja pratim sigurno nije...

Da se vratim zidana...poredjenja radi mnogi veznjaci pa i on sam su o suprelativu su pricali o Pol Skolsu kao najboljem veznjaku...pol skols je najbolje slao dijagonale posle Piksija naravno :D a gde sve ostalo... zato meni Zidan nikad nemoze biti ni najbolji veznjak Piksi je sve mogo...da nepricam kakav je Laudrup bio igrac omg...pre Xavija i Inieste imo si Laudrupa i Gvardiolu i Laudrup ej definitivno najbolji iz ove grupe...al nisu imali Messija :D Barselona usavrsava tikataku otkad je doso Krojf posle 25 godina su je doveli do vrhunca u Xavijevo vreme ali ljudi zamenjuju teze misle da je Xavi izmislio tika taku on im je lego ko busai samar jer mu se igra zasniva iskljucivo na pasu bas im je to trebalo...specifican igrac...ali i rikelme je bio takav igrac a mogo je i vise samo nisu imali strpljenja i tad su bili u fazi raspada...rekonstrukcije pa su leteli glave...pirlo je bolji veznjak ali nije igro u 'tika-taki'...

Za Rekobu sam mozda subjektivan da pripada ovom drustvu...po talentu da ali...brate ako je ikad postojo igrac koga je bolilo uvo za fudbalom profesionalizmom a da nije pravio skandale to je on to je takav lelemud koji je uvek imo izgovore zasto ne trenerira takav nespreman se zbog toga stalno povredjivo...ali kada oce mogo je sve apsolutno sve tehnika vrhunska prodor vrhunski preged igre sut da te ubije projektil...prekidi vrhunski...brz ma apsoutno sve...savrsen...bio je ljubimac moratija kao dejo berluskonija samo sto je dejo ziveo za velike utakmice...a ovome nito nije bilo puno vazno nikad nisi znao na cemu si...mozes misliti kako je bilo trenerima snjim....jednom sam reko za njega da je propali talenat al su me mnogi napali ovde jer je on na papiru imo karijeru sasvim solidnu...ali spram talenta on fudbalu nije dao ni 30% sto je trebo tolko je dugo bio u interu zbog moratija a bolilo ga je uvo naravno imo je pregrst sjajnih utakmica za tolko dugo vremena u interu i velikih utakmica je bilo...ali sve je to malo za ono sto je on trebo biti a mogo je biti najbolji igrac sveta...

Rekoba na debiju za Inter...

Poslednja izmena:
Mene je Ibrahimovic kupio sa onim makazama sa 40 metara i sa onim golom za Ajaks sto je dao kad je zalomio sestoricu... Covek koji postize takve golove mora biti legenda..Jos i sam kazes da vuce ekipu i daje milion golova po sezoni.

Ronaldinjo da se nije zasitio i da u Barsi nisu krenuli prerano da forsiraju Mesija zbog marketinga Dinjo bi zvanicno bio najbolji svih vremena pre Maradone,Pelea i svih ostalih..tu niko ne bi pravio pitanje.. E sad sto se zasitio. . . Pa jer nije igrao zbog licnih rekorda nego iz ljubavi...sa 25,26 godina vec je osvojio sve moguce.. LS,SP,Primeru,kup kralja, ne znam da li je i Kopa Ameriku.. i u Barsi i u Brazilu bio najbolji igrac.. vodja... lik se smorio.. al opet sta bi bilo kad bi bilo... ko zna.... da se debeli nije povredjivao i da je bio laksi 5 kila.......

Back