Legende fudbala

Kapiten...:worth:

roykeanex_350x450_804486a.jpg

http://matchblaster1.proboards.com/index.cgi?board=notmatchesplayerdocumentaries

Ko voli ovakve dokumentrarce neka poskida sve ovo, ali obavezno da skine prvo dokumentarac o Rivelinu zato što to je majstor dao gol kakav se retko viđa, i što ga više gledam sve više sam ubeđen da je to nemoguće izvesti, ali ipak je uspeo ... Negde oko 5-og minuta u dokumentarcu ima taj gol i ko god da pogleda neće moći da veruje šta je Rivelino uradio :worth::worth::worth::worth:

Nimalo me ne čudi da je baš on bio idol Maradoni ...

In memoriam: Stjepan Bobek

Legenda Partizana i jugoslovenskog fudbala Stjepan Bobek preminuo je u nedelju, sat iza ponoći, u 87. godini. Tokom sjajne igračke karijere Bobek je postao rekorder po broju postignutih pogodaka (425) u jugoslovenskom fudbalu.

Stjepan Bobek je uz Rajka Mitića najveće ime jugoslovenskog fudbala u posleratnom periodu. Igrao je u Partizanu sa velikim uspehom, a potom bio i trener crno-belih. Najzaslužniji je za stvaranje generacije „Partizanovih beba" koja je stigla do finala Kupa evropskih šampiona 1966. godine.

Boje Partizana Stjepan „Štef" Bobek branio je od 1946. do 1959. godine. Osvojio je dva prvenstva i četiri nacionalna kupa. Postigao je 425 golova, a u reprezentaciji se 38 puta upisivao u strelce.

Kao trener osvojio je tri uzastopne šampionske titule sa crno-belima. Pre Partizana trenirao je i Legiju iz Varšave, a sedeo je i na klupi Panatinaikosa. Bobek se 1967. vratio u Partizan, a potom je opet otišao u Atinu, ali kao trener Olimpijakosa. Radio je kasnije i u zagrebačkom Dinamu, skopskom Vardaru i u Zemunu.

Stjepan Bobek je ostao upamćen kao fudbaler umetnik, lucidnih driblinga i prepoznatljivih „štikli". Sigurno je jedan od najvećih fudbalera u istoriji jugoslovenskog fudbala.

... Slucajno naleteh na ovu grupu... Jako interesantna grupa... interesanti linkovi, komentari... Svaka cast...

Ja bih dodao, zlatnim slovima, Luís Nazário de Lima RONALDO!!!

Po meni, svakako najbolji igrac svih vremena... Mada, jako je tesko uporedjivati bilo koga... Mozda zvuce te reci tesko... ''najbolji svih vremena'' ... Ali ipak, mislim da taj epitet, lovor ili sta vec... moze da stoji uz Ronalda.

Tri puta najbolji igrac sveta... Najbolji strelac u istoriji Svetskih prenstava... U Brazilu se i dan danas koristi termin IGRAS KAO RONALDO (ni Ronaldinho, ni Kaka...ni bilo ko drugi)...

Jednom priliko novinar je pitao, tada najboljeg igraca na svetu - Ronaldinha... da uporedi sebe sa velikim Ronaldom... odgovor je bio sledeci... Ne, nemoj te molim Vas... Ronaldo je jedan jedini... najveci... Ja sam daleko od njega... On je jednostavno najbolji...

Ne treba zaboraviti da je Ronaldo sa ne punih 19 godina bio proglasen za najboljeg igraca na svetu...

Iskoristio bih priliku... Da Vas sve zamolim za materijale (slike, filmove, intervjue, golove...) EL FENOMEN-a.

HVALA i jos jednom svaka cast za grupu.

Da zanemarimo Pelea i Maradonu koji vaze za dva najveca fudbalska imena ikada.To stoji.Ali po meni,Zidan je covek kome se treba diviti.Osvojio sve sto se osvojiti moze i za koji god tim da je igrao,bio je tata na terenu!

Nemci drogirani do titule 1954?

Studija univerziteta u Lajpcigu pokazala da Zapadna Nemačka nije baš pošteno stigla do titule 1954.Verovalo se da su Nemcima davane injekcije vitamina "C", kada su osvojili prvu titulu prvaka sveta.

Ali, po svemu sudeći u pitanju je bio "pervitin" droga koju su koristili nacisti kako bi poboljšali koncentraciju i odagnali umor svojih pilota i tenkista tokom drugog svetskog rata.

Studija univerziteta u Lajpcigu je upravo pokazala da je u pitanju doping, koji jasno u to vreme nije mogao biti otkriven,

U finalu su Zapadni Nemci dobili Mađare koji su u to vreme bili daleko najbolji fudbalski tim na svetu.

Ako je ovo tacno,onda obavezno oduzeti titulu nemcima i dati je madjarima.Jeste da ne bi to bilo to,ali ipak bi to bila satisfakcija za madjarsku "laku konjicu".

Hahahahahahahaha!!!

Čuo sam ranije za to, ali prvi put vidim koje sredstvo je u pitanju.

Oni su se trudili da tu pobedu i tu titulu predstave kao simbol nove Nemačke, raskid sa mračnom prošlošću, trt-mrt-ovo-ono, kad ono ispade da su došli do nje koristeći se nacističkim sredstvima.

Hahahahahaha!!!

Back