Legende fudbala

Jesu gazili njih dvojica, a ima tu i još ludaka, tipa Asunsao ili Rivelinjo.

Evo nešto od prvog:

A, naravno, tu je i legendarni Roberto Karlos:

Ovaj mu je još bolji, mada nije slobodnjak:

Kad smo kod felša, zipa ovo, pogotovo gol na 0:43:

Dao je moj ortak, svojevremeno najveći talenat srpskog fudbala, još kao klinac, iz slobodnjaka sa nekih pola terena, mada je on prosto zajebao golmana, nije raspalio k'o ovaj baja.

A ovakve golove je davao Bora Kostić. Jedan takav, doduše sa nešto manje udaljenosti, od nekih 35-40 metara, je dao i slavnom Lavu Jašinu.

Dao je moj ortak, svojevremeno najveći talenat srpskog fudbala, još kao klinac, iz slobodnjaka sa nekih pola terena, mada je on prosto zajebao golmana, nije raspalio k'o ovaj baja.

A ovakve golove je davao Bora Kostić. Jedan takav, doduše sa nešto manje udaljenosti, od nekih 35-40 metara, je dao i slavnom Lavu Jašinu.

Brate dao sam i ja na skolskom prvenstvu gol iz slobodnjaka sa celog terena od naseg kornera, naravno mali fudbal je u pitanju, al opet i mali golovi su u pitanju, pa me niko nije snimio i sta...
Ali i ovako, znaju oni koji trebaju da znaju i koje zajebavam svaki put kad idemo na fucu, a bogami i cesce:rotf:

Ali ovde nije u pitanju mali fudbal, mali tereni, i mali golovi, nego prvenstvo neke od mlađih kategorija. Tad je bio još u osnovnoj, ne znam ni da li je još učiteljicu prerastao.

Na ovu foru, samo sa dosta veće udaljenosti:

Ali ovde nije u pitanju mali fudbal, mali tereni, i mali golovi, nego prvenstvo neke od mlađih kategorija. Tad je bio još u osnovnoj, ne znam ni da li je još učiteljicu prerastao.

Brate i ja sam ovo dao u osnovnoj, tacnije kad sam bio peti razred.:per:
Sa 40 metara, dobro ajde bilo je metar od linije, znaci 39, al isti djavo, i to na male (rukometne) golove pod precku, sto je priznaces teze milion puta nego uraditi isto to na gol od 7m sirine i povrsine 20 kvadrata, gde golman u tom periodu jedva da skoci do visine pola gola, a da ne pricamo da li moze da pipne precku...Tako da...

Da, jeste to tvoje zajebano, ali ko je tu uopšte branio? Neki papan, a? :D Neki štreber kom su odmah rekli ''ti, debeli, m'rš na gol''? :D

Ovo su ipak klinci koji treniraju fudbal i hoće njim profesionalno da se bave. Ne znam ko je bio taj mali golman, ali ko zna, možda on danas brani za neki naš prvoligaški tim, ili je čak u inostranstvu. Možda brani za uvek nezgodnog protivnika iz sredine tabele, poznatog po skidanju skalpova i najvećim favoritima treće lige Letonije. :D Ko zna. :D

Da, jeste to tvoje zajebano, ali ko je tu uopšte branio? Neki papan, a? :D Neki štreber kom su odmah rekli ''ti, debeli, m'rš na gol''? :D

Ovo su ipak klinci koji treniraju fudbal i hoće njim profesionalno da se bave. Ne znam ko je bio taj mali golman, ali ko zna, možda on danas brani za neki naš prvoligaški tim, ili je čak u inostranstvu. Možda brani za uvek nezgodnog protivnika iz sredine tabele, poznatog po skidanju skalpova i najvećim favoritima treće lige Letonije. :D Ko zna. :D

Nije "papan" , dobro je branio, na tom mecu odbranio nam i penal, i za malo upao u reprezentaciju skole...
Al nema veze, da ne nastavljamo vise o ovom...

Ne vredi, moram da se ubacim...
Nasa skolska reprezentacija godinama je osvajala, mislim da i sada to cini, opstinsko prvenstvo, i redovna je makar u polufinalu gradskog prvenstva za osnovne skole...
Takodje svi iz skolske reprezentacije su trenirali od Partizana, preko OFK-a, do Cukarickog.....
A da ne pricam da sada nekoliko njih igra za superligaske klubove i za mladje nacionalne selekcije, i predstavljaju veliki potencijal naseg fudbala...

29vnn9d.jpg

Ovaj covek je jedna od najvecih legendi fudbala,jos uvek aktivan u svojoj 37 godini,i najavio je da ce igrati jos 2 ili 3 godine...Ja ne mogu da zamislim Inter bez njega na terenu...

Ovo su trofeji koje je do sada osvojio neunistivi kapiten Intera

* UEFA Champions League: 2009–10
* UEFA Cup: 1997–98
* Serie A: 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10
* Coppa Italia: 2004–05, 2005–06, 2009–10
* Italian Super Cup: 2005, 2006, 2008

Na klupskom nivou je prakticno vec sve osvojio,fali mu jos Super kup Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove,koje ce verujem uskoro osvojiti sa Interom:)

Finalna utakmica Lige sampiona protiv Bajerna je bila 700 u dresu Intera,i sad mu jos fali 58 meceva da odigra da stigne drugu legendu Intera Bergomija,koji je odigrao 758 meceva...Postigao je 22 gola u dresu svog voljenog kluba...

Sta jos reci o ovom coveku,mislim da NIKAD nije dobio crveni u karijeri sto dovoljno govori o njegovoj velicini...Igrao na dva svetska prvenstva za Argentinu,1998 i 2002

Jos par slika,sa najvrednijim peharom u klupskom fudbalu i skudetom:)

610x.jpg

627.jpg

Poslednja izmena:
29vnn9d.jpg

Ovaj covek je jedna od najvecih legendi fudbala,jos uvek aktivan u svojoj 37 godini,i najavio je da ce igrati jos 2 ili 3 godine...Ja ne mogu da zamislim Inter bez njega na terenu...

Ovo su trofeji koje je do sada osvojio neunistivi kapiten Intera

* UEFA Champions League: 2009–10

Tako je i Maldini, povlačim se sa 38, pa sa 39, pa sa 40.:mrgreen:
Ovaj samo jednu LŠ...Maldini pet...:mrgreen:
Zezam se, Zanet stvarno jeste legenda...:worth::worth:

Seca li se iko ovog lika :D
52945_cilavertsudija01-ap-vincent-yu_f.jpg

Парагвајски голман великих физичких а касније и политичких предиспозиција, светску славу стекао је постизањем голова из слободних удараца, једанаестераца, па чак и из игре! У свим екипама у којима је играо, инсистирао је да му саиграчи препусте лопту код прекида јер је тако знао да "опаучи“ по лопти, да се противничким чуварима мрежа смркавало на саму помисао Чилаверта пред "живим зидом“.

Постигао је чак 62 голова у својој каријери, што до није пошло за ногом ниједном голману у историји фудбала све до августа 2006. године. Тада је бразилски голман Рожерио Сени престигао Чилаверта са 64 гола, а до краја марта 2010. године, његова ефикасност попела се на невероватних 89 голова на 907 наступа – Сени је дао 39 голова из пенала и чак 50 из "слободњака“. Али овде није реч о Сенију, већ симпатичном Парагвајцу вечито намргођеног лица и пргавог карактера.

Каријеру је започео у локалном Спортиво Лукуену, да би касније наступао и за Сан Лоренцо и Велез из Аргентине, затим уругвајски Пењарол, шпанску Сарагосу и француски Страсбург. Чилаверт је бранио гол репрезентације Парагваја у периоду од 1989. до 2003. године.

Блистао је на Светском првенству 1998. године у Француској. На утакмици са Бугарском, доживео је овације када је са свог гола дотрчао до другог казненог простора како би извео слободан ударац. Иако је на том Мондијалу голман Француске Фабијан Бартез добио признање најбољег на турниру, извештачи су се сложили у оцени да је Чилаверт ипак био бољи.

И четири године касније играо је у Јапану и Јужној Кореји али се није прославио. Интересантно је да је пре меча са Шпанијом поручио Икеру Касиљасу да ће му дати два гола из "слободњака“ али не само што то није учинио, већ је "црвена фурија“ славила са 3:1.

Чилаверт се од “најважније споредне ствари на свету” опростио 2004. године, иако се из професионалног фудбала повукао прошле године, након кратког боравка у аргентинском клубу Велес Сарсфилд. На ревијалном мечу, одржаном њему у част, на терену су се нашле легенде јужноамеричког фудбала као што су Карлос Валдерама, Иван Заморано, Марко Ечевери, Рене Игита, Хосе Херера и Алекс Агинага.

Са Велезом је освајао титуле шампиона Аргентине 1993, 1995, 1996, и 1998. године, као и Куп Либертадорес 1994. године. Године 1996. проглашен је за најбољег фудбалера аргентинског првенства, а исте године је освојио и титулу најбољег на јужноамеричком континенту.

Институт за фудбалску историју и статистику (ИФФХС) три пута га је наградио титулом најбољег голмана света – 1995, 1997 и 1998 године.

Back