Legende fudbala

1973. Johan Krojf (Ajaks - Barselona): 360,000
1975. Đuzepe Savoldi (Bolonja - Napoli): 865,000
1982. Dijego Maradona (Boka Juniors - Barselona): 7,2 milliona
1984. Dijego Maradona (Barselona - Napoli): 7,32
1987. Rud Gulit (PSV - AC Milan): 10,9
1990. Roberto Bađo (Fiorentina - Juventus): 13,1
1992. Žan-Pjer Papen (Marsej - Milan): 16,8
1992. Đanluka Vijali (Sampdoria - Juventus): 20,1
1993. Alan Širer (Blekburn - Njukstl): 25,3
1997. Ronaldo (Barselona - Inter): 27,0
1998. Denilson (Sao Paulo - Betis): 30,0
1999. Kristijan Vieri (Lacio - Inter): 46,5
2000. Ernan Krespo (Parma - Lacio): 56,2
2000. Luiš Figo (Barselona - Real Madrid): 61,4
2001. Zinedin Zidan (Juventus - Real Madrid): 71,6
2009. Kristijano Ronaldo (Mančester Junajted - Real Madrid): 94,0

Jedan Krojf je vredeo sam 360.000 sto je u neku ruku i realno, mora se uvesti neki limit na max vrednost transfera jer ovo postaje smesno. Na prvom mestu su ekonomski pa tek onda sportski uspesi.

Mora da bude neki limit...ali mora... Na stranu to sto je Platini bio odlican igrac, mene zivcira jer je zaljubljen u Spanski FUDBAL i stalno minira engleski i Celzi...ali pazi, ako dobije bitku sa ovim idiotom Perezom ...svaka mu cast...jer UEFA tokom njegovog mandata nista dobro nije uradila ,mozda Europa Liga, ali nije to odovoljno.

Mora biti limita,ali mora ...

Imao je bukvalno sve osim

definitivno je imao visak kilograma... I TO ga je miniralo , zato su mu koljena bila slabija...

Isti problem je imao Ancelotti,procitah u autobiografiji ( nikad ga nisam gladala kako igra ;) )

Ali je Ronaldo bio odlican igrac...jedan od najboljih ikada...i malo je glupo da kad danas ukucam Ronaldo na Google sve izadje Kristina...ili neka slika koja ismijava Ronaldovu debljinu ...

nego....

ruud%20gullit.jpg

Obratite pažnju na 2:45, gde maestro pokazuje svu voju genijalnost u punom sjaju kad pričamo o njegovim passing abilities ...

Posebnu pažnju obratite na sam kraj videa, tačnije počinje od 5:43 ... O tome sam pričao kao o jednom od najluđih driblinga koje sam ikad video (možda i najluđi) ... Ne sećam se da je još ko izveo ovakav dribling ... Neću ništa više da govorim, slika govori više nego iljadu reči, a video više nego iljadu slika ...

Pogledajte i poklonite se geniju u kopačkama ...

Ostatak videa sem ova dva dela možete preskočiti, jer Maradona radi uobičajene stvari koje je radio celu karijeru, tj. neponovljive stvari :D ...

definitivno je imao visak kilograma... I TO ga je miniralo , zato su mu koljena bila slabija...
U Barsi nije imao problema sa time, bio je savršen atleta ... Prototip savršenog fudbalera bez mane koji je uterivao strah u kosti odbranama širom Evrope ... Svi koji su tada čuli reč fudbal, automatski su je povezivali sa likom Ronalda ... Bili smo kao Pavlovljevo pseto :D ...

Isti problem je imao Ancelotti,procitah u autobiografiji ( nikad ga nisam gladala kako igra ;) )
Ja sam par njegovih utakmica pogledao, i on je zaista delovao bucmasto kao i sada ... Nije se nimalo promenio, samo je kosa osedela ... Inače, od onoga što sam video, imao je sjajan šut ...

Ali je Ronaldo bio odlican igrac...jedan od najboljih ikada...i malo je glupo da kad danas ukucam Ronaldo na Google sve izadje Kristina...ili neka slika koja ismijava Ronaldovu debljinu ...
To i mene strašno iritira, CR je poseban igrač koji treba da nosi puno ime i da ga obeleži kao što je Ronaldo svoje, pa da za deset godina bude glupo da neko nosi Cristiano Ronaldo na dresu ...

Meni je on jako drag igrač, prvo sećanje na vudbal me veže za njega i Rajkarda, tj. Rajkardov gol iz nekog poluvoleja (ne sećam se protiv koga je Holandija igrala) ... Tek posle ove dvojce sam nakon par dana urezao u pamćenje i Van Bastena i Van Tigelena ...

Inače, meni Gulit i Rajkard sada izgledaju mlađe nego pre 20 godina ... Možda zbog onih brčina koje su nekad furali :D ...

nisam znao gdje ovo da postavim, ali sobzirom da je zabio preko 1000 golova, moze ovdje:

Romario pušten iz zatvora
Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Romario pušten je iz pritvora, nakon što je uhapšen zbog neredovnog plaćanja alimentacije bivšoj supruzi.

Portparol suda Antonio Baroš rekao je da su Romario i njegova bivša supruga u pratnji svojih advokata saslušani, jer je sudija Antonio Aurelio Abiramia želeo da okupi dve suprotstavljene strane, kako bi bio postignut trajni dogovor.

Televizijski snimci prikazali su nasmejanog, ali umornog i tihog Romarija, obučenog u sivi džemper i izbledele farmerke, kako se na izlazu iz policijske stanice probija kroz mnogobrojne novinare i fotoreportere.

Romario je uhapšen u utorak zbog toga što, navodno, nije platio alimentaciju bivšoj supruzi Moniki Santoro, koja je staratelj njihove dece, 15-godišnjem Romarinju i 19-godišnjoj Monikini.

Baroš je rekao i da bi bivši reprezentativac Brazila mogao da se vrati u zatvor ukoliko njegova objašnjenja ne zadovolje sudiju i dodao da ne zna koliko novca Romario duguje bivšoj supruzi. Lokalni mediji tvrde da Romario bivšoj supruzi duguje između 12.250 i 46.000 dolara.

Majstor je majstor: Nova dva Ronaldova gola za Corinthians

DVA JE gola, i to oba glavom, zabio Corinthiansov napadač Ronaldo (33) u dvoboju 11. kola brazilskoga nogometnog prvenstva protiv Sport Recifea u Sao Paulu.

Brazilski je veteran preokrenuo uvodno vodstvo gostiju u prednost domaće momčadi (2:1) golovima u 27. i 35. minuti. Na 3:1 povisio je Cristian. Gosti su se vratili na 3:3 golovima Vandinha, međutim Moradei je deset minuta prije kraja postavio na konačnih 4:3 za “korinćane”.

"Ne sjećam se kada sam zabio dva gola glavom u jednoj utakmici"

"Ne sjećam se da sam ikad dva gola na istoj utakmici zabio glavom. Očito se ovdje događaju nevjerojatne stvari", rekao je nekoć najbolji svjetski nogometaš, koji je s nova dva gola stigao do brojke od 16 golova u 24 utakmice

Preminuo legendarni Bobi Robson
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Bobi Robson preminuo je u petak u 76. godini.

U saopštenju porodice navodi se da je Robson "izgubio dugu i hrabru borbu sa rakom. On je jutros mirno preminuo u svom domu u Duramu, a pored njega bili su supruga i porodica". Robson je reprezentaciju Engleske predvodio do polufinala Svetskog prvenstva 1990. godine i osvojio je šampionske titule sa holandskim, portugalskim i španskim klubovima.

On je igrao za Fulam, Vest Bromvič Albion i Vankuver Rojals, a za nacionalni tim nastupio je na 20 utakmica i postigao četiri gola.

Robson je trenirao Fulam, Ipsvič, PSV iz Ajndhovena, Sporting iz Lisabona, Porto, Barselonu i klub za koji je navijao - Njukasl.

Pocivaj u miru legendo!

14295622544a72c7079a3e7997813100_big.jpg

Back