legalizacija zatecenog stanja .

prihvatila bi legalizaciju zatecenog stanja ...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
svjestan sam da danasnji brak zena + muskarac ne pokriva cijeli spektar nasih zelja . sve je visd GLBT parova koji zele bracnu srecu . uz njih postoje i osobe sklone poligamiji ( dakle muz sa vise zena ) kao i poliandriji ( zena sa vise muskaraca ) . uz te tipove veza sve se vise moze prepoznati i naznake za potrebom uvodenja bracne skupine . dakle vise osoba istog ili razlicitog spola koje zive u zajednici . dakle npr 2 muza i tri zene ili samo gay / lezbo skupina . ova tema je u izvorniku postavljena na politickim razgovorima ali su me uputili na vas pdf .

Nemam pojma i svejedno mi je. Ne znam ništa o zakonima i pravu, pa ne znam šta proističe iz 'legalizacije zatečenog stanja' niti zašto je sve što ljudi rade potrebno legalizovati. Gej brak razumem, zato što je isti kao i klasičan heteroseksualni brak, ali ne razumem ove skupine, ne znam šta to znači. Uvek zamislim gomilu foliranata koji su imali stroge roditelje pa sad glume ludilo, a zna se da će postati još konzervativniji od svojih roditelja kada prevale četrdesetu. Eto, ne mogu ni komune da se igraju, a da ne ozakone. Da se zna ko će da odnese regal, a ko trosed, kad dođe do fajronta.

svjestan sam da danasnji brak zena + muskarac ne pokriva cijeli spektar nasih zelja . sve je visd GLBT parova koji zele bracnu srecu . uz njih postoje i osobe sklone poligamiji ( dakle muz sa vise zena ) kao i poliandriji ( zena sa vise muskaraca ) . uz te tipove veza sve se vise moze prepoznati i naznake za potrebom uvodenja bracne skupine . dakle vise osoba istog ili razlicitog spola koje zive u zajednici . dakle npr 2 muza i tri zene ili samo gay / lezbo skupina . ova tema je u izvorniku postavljena na politickim razgovorima ali su me uputili na vas pdf .

:cool:

dobro...

Ako sam dobro skontala ovde je reč o legalizaciji bračne komune. Postoji ona nek asekta u Americi u kojoj muž ima po nekoliko žena. Pratila sam seriju na temu i šta znam, čitava ta koncepcija poligamije uvek se nekako svede na kokošarnik sa jednim petlom. Nebitno da li harem ili sekta. Što neko ne pokrene varijantu jedna žena-više muževa? Da malo promenimo poredak sa alfa-mužjakom.

Ako sam dobro skontala ovde je reč o legalizaciji bračne komune. Postoji ona nek asekta u Americi u kojoj muž ima po nekoliko žena. Pratila sam seriju na temu i šta znam, čitava ta koncepcija poligamije uvek se nekako svede na kokošarnik sa jednim petlom. Nebitno da li harem ili sekta. Što neko ne pokrene varijantu jedna žena-više muževa? Da malo promenimo poredak sa alfa-mužjakom.
osim toga to barem ima logike...

Kod:
X = broj partnera u bračnoj zajednici
P = potencijalni problemi
B = benefit

B[SUB]x[/SUB] = B*x
P[SUB]x[/SUB] = P[SUP]x[/SUP]

Zato je normalno da u većim zajednicama postoji jedan ''petao'' i više kvočki*, gde bi i među kvočkama valjalo da postoji neka hijerarhija, jer je piramidalna struktura uvek najstabilnija. U protivnom nastaje haos.

* termini ''petao'' i ''kvočka'' simbolizuju uloge, ne nužno i polnu pripadnost (prim. aut.)

290.gif

Sad im lepo reci da te vrate tamo,ovde je mahom posten svet
Ghelyon.gif

Zar ih ni Sulejman Veličanstveni nije opametio...:lol:
Jedan čovjek,a više žena...nije nikom dobro donio...:)
Gledala sam davno neku emisiju o nekoj lujki što živi sa dva muškarca u braku,a pri tom ima i ljubavnicu...koja je čini mi se u nekoj vezi i sa nekim od njih,da li ocem njenog djeteta ili jednim od ove dvojice,sad sam zaboravila...:)
Šta reći...osim,zbogom pameti...:roll:

Kod:
X = broj partnera u bračnoj zajednici
P = potencijalni problemi
B = benefit
B[SUB]x[/SUB] = B*x
P[SUB]x[/SUB] = P[SUP]x[/SUP]
Zato je normalno da u većim zajednicama postoji jedan ''petao'' i više kvočki*, gde bi i među kvočkama valjalo da postoji neka hijerarhija, jer je piramidalna struktura uvek najstabilnija. U protivnom nastaje haos.
* termini ''petao'' i ''kvočka'' simbolizuju uloge, ne nužno i polnu pripadnost (prim. aut.)

Pojam "piramidalno" se pokazao kao debeli za*eb na nekim mestima gde je primenjen. Pa je ispalo da je za neke takva labilna struktura ohoho napravila finansijski stabilne ljude od njih, a neki su potonuli verujuci "stabilnosti" piramide.

U slucaju da ostavimo jednog pevca (jer tako je "normalno") kokoske ce biti osnova piramide , a na vrhu piramde ce izbaciti pevca, jer samo tako moze da bude visoko i zadovoljno kukurice. Sve pocinje sa dna piramide, ali pevac limitira visine, jer sa svoje tacke vidi samo "dole".

Ako okrenemo situaciju, okrenuce se i piramida: jedna kokoska je sposobna da na jednoj jedinoj tacki (vrh piramide) drzi piramidu u ravnotezi. Svojim petlovima ce dozvoliti da se sami dogovore koji ce sa kog coska da kukurice do mile volje. Oni ce i dalje gledati samo dole, ali kokoska iz svoje perspektive ima savrseno otvoreni prostor da leti u visine koje petlovi nikada nece spoznati.

Kog momenta tacno nastaje "haos"... zna se. :)

(Termini "petao" i "kokoska" nuzno podrazumevaju polnu pripadnost.)

Pojam "piramidalno" se pokazao kao debeli za*eb na nekim mestima gde je primenjen. Pa je ispalo da je za neke takva labilna struktura ohoho napravila finansijski stabilne ljude od njih, a neki su potonuli verujuci "stabilnosti" piramide.

To što se finansijska piramida naziva piramidom uopšte ne znači da ona to zaista i jeste.
Ostatak posta ništa nisam razumeo... da li zato što sam malo neispavan danas, ili zato što ti ne ide najbolje rad sa metaforama, ko će znati, krhko je znanje...?

Ја сам одавно писала да бих ладно живела са више мужева и да би ми баш пријало тако нешто.
И само не бих волела да нас неко легализује, јер ту после буде фрке око имовинске поделе, ако неко умре... једино да мени сви оставе све, или још бољ деци.
Ето, одговорила на тему!

Back